Tämä hetki

Kukkivien puiden aika on suosikkihetkeni vuodessa. Niin odotettu, niin ohitsekiitävä... etenkin tänä vuonna kun puut kukkivat pari viikkoa normaalia aiemmin, kaikki miltei yhtäaikaa ja lämmön takia lyhempään kuin muina vuosina. Talven harmaudessa, pimeydessä, tuiskuissa ja pakkasissa haaveilen juuri tästä hetkestä; valosta, tuoksusta, vehreydestä ja kaikkia aisteja hivelevästä kauneudesta. Nyt hetki on täällä ja ohi jo hetken kuluttua.


Tämä hetki on niin taianomainen, ilmassa leijailee kukkivien puiden makea tuoksu ja linnut laulavat suorastaan kilpaa. Kotikadun varrella on 140 koristeomenapuuta, niiden kukkiminen on suorastaan sydäntäpakahduttavan ihanaa.



koristeomenpuu, omenapuu, omenankukat


koristeomenpuu, omenapuu, omenankukat
 rastas, mustarastas


koristeomenpuu, omenapuu, omenankukat

koristeomenpuu, omenapuu, omenankukat
  koristeomenpuu, omenapuu, omenankukat

koristeomenpuu, omenapuu, omenankukat

koristeomenpuu, omenapuu, omenankukat


koristeomenpuu, omenapuu, omenankukat

värikäs, kevätkukat, tulppaanit
Kuten eräs ystävä totesi; nyt nautitaan ihanasta kesästä, vaikka oikeasti kesä ei ole vielä alkanutkaan.


Mikä sinulle on paras aika vuodesta?

Viisi viikon varrelta

Viikkoon on sisältynyt normaalien työpäivien lisäksi niin kesäisiä säitä kuin upeita herkkuhetkiä, mökkireissua kuin hotellejakin.




Kirsikkapuu, hanami


Kielo, kevät


Omenapuu, toukokuu

Rusakko, pupu

Viikon paras juttu on ollut ilma, ihana kesä on alkanut aikaisin! Illatkin ovat olleet kuin heinäkuussa. Kukassa ovat yhtä aikaa niin omena- ja kirsikkapuut kuin kielot, tulppaanit ja narsissit.



hotelli_helsinki, sokos_hotellit

Olen ennenkin kirjoittanut nyt niin trendikäästä staycation-lomailusta.

Staycation tarkoittaa pientä irtiottoa arjesta, lyhyttä lomaa lähellä kotia, vailla normaalin lomamatkan hankaluuksia -ja silti kaukana jokapäiväisestä arjesta ja stressistä.

Olin saanut Sokos Hotel Presidentin tilaisuudesta jo viime keväänä yhden yön yöpymislahjakortin* ja kutsun tutustumaan hotelliin. Muistin sen viimeisen käyttöpäivän lähestyvän pian ja varasimmekin ex tempore kahta päivää aiemmin huoneen. 

Viime viikon perjantaina, etäpäivän jälkeen, hyppäsimme metroon ja ajoimme neljä minuuttia Kamppiin yöpymään Ivana Helsingin suunnittelemassa raikkaassa 
Juhannushuoneessa.








Koska lomailuun kuuluu myös muista kaupungin iloista nauttiminen, varasimme samalla myös pöydän Holidaysta. Emme ole koskaan käyneet siellä syömässä, pari kertaa olemme istuneet terassilla. Nyt oli aika testata ruokakin. Kaikki oli herkulista, mutta erikoisesti raputempura jäi mieleen. Siippa rakastaa ostereita, hän totta kai tilasi niitä.









Viikon kaunein lasi on upouuden St George-hotellin erikoinen lintulasi.

Halusimme nähdä tämän keskustaan auenneen hotellin sisältä ja kävimme nauttimassa lasilliset. Talvipuutarha-baarin sisustus oli tyylikäs ja julkisista tiloista löytyi Ai WeiWein ja Pekka Jylhän taidetta ja seiniltä Klaus Haapamäen hotellille suunnittelemaa tapettia. Baarihenkilökunnan asuista emme kuitenkaan pitäneet ja pieniä yksityiskohtia vessojen kylteistä baaritiskin laukkukoukkujen puuttumiseen oli vielä viimeistelemättä. Juomien hinnat ovat sitä luokkaa, että tuskin tulemme hengailemaan baarissa jatkuvasti. Oli kuitenkin mukava katsastaa mistä kaupungilla nyt puhutaan.


Hesarissa oli lauantaina mielenkiintoinen juttu tällaisiin elämyksiin panostamisesta ja rahankäytön muuttumisesta, tähän aiheeseen voisin minäkin palata.



Mansikka

Saari


Tuomi


Tämän viikon perjantai-illan ja eilisen vietimme Tammelassa Forssan upealla ystävän työnantajan hulppealla huvilalla, jossa vierailimme myös viime kesänä. Söimme hyvin, nautimme auringosta ja seurasimme kuninkaallisia häitä,  olipa ihanaa rentoutua ystävien kanssa. 

Oletko päässyt nauttimaan kesäpäivistä ja katsoitko Meghanin & Harryn häitä?



*Sokos Hotel Presidentti tarjosi yöpymisen
** Saatu blogin kautta

Esikatsaus kolmeen Taste of Helsinki 2018 -ravintolaan

Kaupallinen yhteistyö Taste of Helsinki

Olen yksi Taste of Helsinki 2018-tapahtumaan valituista ambassadoreista eli ruokalähettiläistä. Tänä vuonna tapahtuma järjestetään 14.–17. kesäkuuta 2018 Töölönlahden puistossa, Finlandia-talon takana.

Osallistun tapahtumaan neljättä kertaa ja se onkin muodostunut alkukesän odotetuimmaksi tapahtumaksi. Taste of Helsingin viehätys on paitsi tietenkin upeassa ruoassa ja viinissä, myös positiivisen iloisessa tunnelmassa. 


Tiistaina osa meistä ruokalähettiläistä osallistui "safarille", kiersimme kolme tapahtumaan osallistuvaa ravintolaa jotka kukin tarjosivat Taste of Helsingissä tarjottavia annoksiaan. Jokaisessa ravintolassa meille esittelivät festivaaleille osallistuvat juomayhteistyökumppanit annoksiin sopivat juomansa. Illan aikana paljastettiin myös kaikkien Taste of Helsinkiin osallistuvan yhdeksän ravintolan yhteensä 36 annosta. Menun perusteella tämän vuoden suosikkiraaka-aineita ovat ainakin siika ja suolaheinä, mutta annokset ovat kovin erilaisia jokaisella osallistujalla.


Taste_of_Helsinki_2018, Garden_by_olo
Hanan Soppa, taste of helsinki 2018
Taste of Helsinki 2018 - Brooklyn lager

Ilta alkoi Garden by Olossa. Ravintola Helenankadulla tarjoilee Pohjoismaista à la cartea, maustettuna hitusella Aasiaa. Garden by Olon annokset nautittiin Brooklyn Breweryn oluiden kera.

Taste of Helsinki 2018, garden by olo
Alkuun saimme yuzumarinoitua siikaa, piparjuurta ja rapeaa riisiä; yhdessä kulhossa oli runsaasti tekstuuria ja makuja hienossa tasapainossa.

Taste of Helsinki 2018 - kukkakaali, kukkakaalitalkoot
Garden by Olon nimikkoannos Taste of Helsingissä on friteerattua kukkakaali, joka tarjoillaan merilevän ja misolla maustetun voi-valkoviinikastikeen kanssa. Olen tainnut joskus paljastaa, etten erikoisemmin ole kukkakaalin ystävä, mutta täämän herkulisen annoksen haluan syödä myös Taste of Helsingissä!



Taste of Helsinki 2018 - Ravintola Latva

Taste of Helsinki 2018, Ravintola latva

Taste of Helsinki 2018, tampereen viinitukku


Seuraava annokset nautittiin LatvassaRavintola tarjoaa ajattomia ja isoija makuja valmistettuna huolella valituista sesongin parhaista raaka-aineista. 


Taste of Helsinki 2018, ravintola Latva
Peruna-merilevävaahto, grillattua purjoa, karhunlaukkaa, kermaviiliä ja rapeaa viljaa oli maultaan pehmeä. Tampereen Viinitukun samppanjametodilla valmistettu kuohuviini Ferrari Brut sopi erinomaisesti tämän annoksen kanssa.


Taste of Helsinki 2018, siikaceviche, ravintola Latva
Latvan nimikkoannos on upean värinen, raikas ja kesäinen Benella-siikaceviche, bataattia, basilikaa, aji amarillo chili ja ja samettikukka leche de tigre.

Taste of Helsinki 2018 ravintola Ragu

Taste of Helsinki 2018

Taste of Helsinki 2018


Ilta päätyi ravintola Raguun, jossa intohimona ovat Italian ruokaperinteet, viinit ja raaka-aineet, ravintola saa myös inspiraatiota skandikeittiön puhtaudesta ja kekseliäisyydestä.


Taste of Helsinki 2018, ragu
Ensimmisenä pöytään kannettu oman keittiön leipälajitelma levitteineen sai pöytäsurueen huudahtamaan ihastuksesta, todella herkullisia kaikki.



Taste of Helsinki 2018, ragu

taste of helsinki 2018, Cannonball Sauvignon Blanc
Ragun hapanjuurivohvelin kanssa tarjottu paahdettu maa-artisokka, vihreää omena, savustettua kirjolohenmäti & Averna-siirappi oli oma suosikkiannokseni ja sai täydet pisteet myös monelta muulta. Annoksen kanssa sointui upeasti kuiva ja aromikas Cannonball Sauvignon Blanc 

Ravintoloissa valmistaudutaan jo täyttä häkää Taste of Helsinkiin. Ragussakin on jo valmistettu mojovat 2500 hapanjuurivohvelia pakkaseen valmiiksi, sulatetut vohvelit paistetaan voissa ennen annoksen kokoamista. 



Taste of Helsinki 2018, ragu
Ragun nimikkoannos Taste of Helsingissä on paahdetut viiriäisenkoivet rapean polentan, pikkelöidyn raparperin ja rakuuna-aiolin kanssa. Tämäkin ihan täydellinen annos, rakuuna terävötti mukavasti annosta.



Jälkiruokana oli monelle lapsuuden mieleen tuovaa, mutta eleganttia metsämansikkajäätelöä, mallasgranolaa, suolakaramelliä ja suolaheinää.


Kiinnostavia, uudenlaisia annoksia joka ravintolassa, pelkästään näiden annosten perusteella Taste of Helsingissä odotettavissa on huippukattaus kesäkuussa.



Taste of Helsinki14.-17.6.2018 Töölönlahden puisto