Viisi viikon varrelta | During this week

Onpa ollut sateinen ja kolea viikko! Luonnon väriloisto on ollut silti inspiroiva ja piristävä. Raikkautta olen hakenut muillakin keinoin kuin ruskaa ihaillen.


Ruska, helsinki

Ruska, helsinki

Ruska, helsinki

Viikon väri on keltainen. Ruska on tainnut tällä viikolla olla komeimmillaan.

Color of the week is yellow. Fall foliage is in its most beautiful, but soon it will be over.




Retroruoka


Viikon arkiruoka on retro; lämmin voileipä. 70-luvulla taisivat tulla voileipägrillit muotiin, ainakin isovanhemmillani oli sellainen.

Työpäivät ovat venyneet viime viikkoina pitkiksi eikä  muutamina iltoina ole ollut inspiraatiota ruoanlaittoon. Juustovoileivät salaatin kanssa ovat olleet nopea ratkaisu. Niiden tekemisessä oikaisin käyttämällä Santa Marian* oregano- ja valkosipulitahnoja. Pitäisi varmaan taas palata viikkoruokalistan käyttöön; suunnitella sunnuntain tulevan viikon ruokalista hakemalla inspiraatiota blogeista, pinterestistä, keittokirjoista -ja omasta blogista. Välillä olen löytänyt omista resepteistäkin jo aivan unholaan vaipuneita helmiä.

Food of the week is very retro; grilled cheese sandwiches. Fast and tasty, but still I should go back to planning weekly menu to get more variation.



Nivea, kasvonaamio

Viikon kosmetiikkatuote on Nivean 1 minute urban skin detox mask*. Kasvonaamio kuorii kuolleet ihosolut ja vähentää haitallisten ympäristötekijöiden vaikutusta. Nopeavaikutteiset tuotteet ovat mieleeni. Tässä vaikutusaika on vain minuutti, ihoa ehtii siis kirkastaa vaikka arkiaamuna. Tuote on ensisijaisesti suunnattu nuoremmille, mutta se raikastaa ihon mukavasti ei tunnu kuivattavan keski-ikäistäkään ihoa.


Nivea 1 minute urban skin detox mask* is cosmetic product of the week. Fast and efficient, but not too drying.


Kollageenivalmiste, hyvinvointi, kollageenii

Viikon hyvinvointituote puolestaan on Vivania Beauty Collagen Natural*, se sisältää ihoa vahvistavaa kalakollageenia, joka myös edistää ihon kimmoisuutta ja kosteustasapainoa. Olen käyttänyt kollageenivalmisteita jo jonkin aikaan tablettimuodossa, mutta Vivanian kollageeni on jauheena ja sen voi sekoittaa vaikka jugurtin tai tuorepuuron joukkoon. Olen annostellut mauttoman kollageenijauheen tuorepuuroon jonka teen minulle ja Siipalle, kollageeni kun on varmasti hyväksi miestenkin iholle. Kollageeni on selvästi tehnyt hyvää iholle, iho näyttää raikkaammalta ja jotenkin täyteläisemmältä.

Well being product of the week is Vivania Beauty Collagen Natural* collagen powder which can be taken with water, yogurt or in overnight oats like I do.


Design disstrict helsinki, designlaaksosundmam




Viikon muotivinkki on asustaminen ja uudistaminen. Aina ei ole tarvetta -tai varaa uuteen. Uudistin vanhan nahkaisen clutch-laukun nahkatupsulla, jonka ostin kälyltäni Mariialta. Laukku onkin taas ollut käytössä muutamissa juhlissa nahkatupsulla uudistettuna.


Mikä sinulle on olut viikon väri; ruskan keltainen, roosan nauhan pinkki vai sadepilvien lyijynharmaa?

Muistathan myös lippuarvonnan Viini ja Ruoka-messuille


Fashion tip of the week is to renew and recycle. I added on my old leather clutch a leather tassel bought from my sister on law Mariia.




Design Laakso Sundman, Pieni Roobertinkatu 8, Helsinki 



*Tuotteet saatu testiin blogin kautta
*Product received for testing trough blog

Kurpitsarisotto ja ARVONTA | Pumpkin risotto

Kurpitsasta tuli vielä pari vuotta sitten mieleeni lähinnä Pyhäinpäivän kaiverretut kurpitsat ja kammoamani kurpitsapikkelsi.

Muistathan myös osallistua arvontaan, ohjeet alempana.


Sittemmin olen opetellut pitämään kurpitsasta ja alkanut tekemään kurpitsaruokia, vaikkapa myskikurpitsakeittoa tai paahdettua kurpitsaa.

Facebookissa tuli Mari Moilasen huippukokki David Bottalta oppima hokkaidokurpitsaresepti vastaan. Olin jo ostanut myskikurpitsan, mutta minähän muutenkin sovellan reseptejä. Hyvin sopi myskikurpitsakin tähän reseptiin. Tein myös kurpitsakuutioista, kurpitsansiemenistä ja Grana Padano-lastuista höystettä risoton päälle.

Ihan täysin lihatonta lokakuuta meillä ei vietetä, mutta ruokavalio on tiedostamatta ja välillä ihan ajatuksellakin siirtynyt kasvisvoittoisemmaksi. Tällaiset herkulliset annokset eivät lihaa kaipaa.


Kurpitsarisotto

2 dl Carnaroli-riisiä
2,5 dl Proseccoa
125 g voita
n. 2-3 dl kasvislientä
1/2 dl sipulipyrettä
100 g Grana Padano-juustoa
2 dl kurpitsasosetta

Sipulipyre

2 kookasta salottisipulia tai 4 pientä
loraus oliiviöljyä

Kurpitsasose

1 pieni hokkaido- tai myskikurpitsa


Valmista ensi kurpitsasose. Halkaise kurpitsa, poista siemenet ja leikkaa puolikkaat vielä halki.  laita palaset 200 asteiseen uuniin ja anna kurpitsanlihan kypsyä 30 minuutin ajan. Kaavi liha kuorista ja soseuta sileäksi tehosekoittimella. Minä kuutioin osan kurpitsasta, pirskottelin hieman öljyä kuutioiden päälle ja paahdoin kuutioita sekä uunissa n. 15 min.

Kuori ja pilko sipuli pieniksi paloiksi. Lorauta kattilaan oliiviöljyä ja laita sipulit öljyyn kypsymään hyvin miedolle lämmölle kannen alle tunnin ajaksi. Soseuta kypsät sipulit sileäksi pyreeksi sauvasekoittimella.

Valmista risotto. Kuumenna riisiä puukauhalla sekoitellen ilman öljyä kasarissa, kunnes se on kauttaaltaan hyvin kuumaa. Kaada joukkoon prosecco ja sekoittele risottoa vispilällä, kunnes viini alkaa olla imeytynyt. Lisää sipulipuree ja kaksi desilitraa kuumaa kasvislientä. Lisää voi ja ripaus suolaa. Sekoittele reippaasti ja voimakkaasti vispilällä, näin rakenteesta muodostuu kermainen. Lisää raastettu juusto.

Kun kasvisliemi alkaa olla imeytynyt, lisää kurpitsasose ja tarvittaessa hieman kasvislientä. Sekoita, maista maku ja mausta risotto suolalla. Risotto on sopivan kypsää 16-18 minuutissa. Älä ylikypsennä, risoton kuuluu olla löysää ja riisissä tulee olla purutuntumaa.

Tarjoa risotto paahdettujen kurpitsansiementen, kurpitsakuutioiden ja Grana Padana-lastujen kanssa.

Risotosta tuli ihanan kuohkeaa. Kasvissyöjäanoppini oli etenkin ihastunut, lisukkeita vain olisi kuulemma saanut olla annoksen päällä enemmänkin. Risotto oli myös upean väristä, eikö?



Sitten siihen arvontaan! Sain messukeskukselta arvottavaksi Viini ja ruoka-tapahtumaan kaksi pääsylippua, jotka arvon yhtenä pakettina. Voittaja voi siis ottaa ystävänsä mukaan. Viini ja Ruoka järjestetään samaan aikaan Helsingin Kirjamessujen kanssa Messukeskuksessa Helsingissä 26.–29.10.

Viini ja Ruoka -tapahtumassa on mukana 120 näytteilleasettajaa,  ja maistettavana on lähes 700 eri viiniä. Mukana on paljon viinejä, jotka eivät ole Suomessa myynnissä. 

Street food-kadulle ruokarekkansa tuovat mm. Naughty Brgr, Street Gastro, Levant, Quickies Street diner ja Tortilla Company. Ravintoloiden valikoimissa on 60 erilaista annosta. Stockmann Herkku tuo on mukana juustotiskinsä kanssa, Goodio raakasuklaiden, Lidl Market Square -osaston, Atria Meet Meat Tastingin ja Deli Deli ranskalaisten herkkujen.

Sadonkorjuuajan päättymisen kunniaksi tapahtumassa järjestetään myös rypäleenpoljennan SM-kilpailu torstaina 27.10. klo 17.

Osallistu arvontaan kertomalla mikä kuulostaa mielenkiintoisimmalta messuilla. Kirjoita vastaukseesi myös sähköposti-osoitteesi. Arvon sähköisesti toimitettavat liput 19.10.2017 mennessä vastanneiden kesken.





Still some years ago didn't like anything pumpkin related. It mainly amde me to  recall pickled pumpkin from the school cafeteria. In the recent years Ihave learned to like pumpkin and buternut squash. Lately Ihave made toasted pumpkin cubes and pumpkin soup.

Finnish food writer and blogger Mari Moilanen had a hokkaido pumpkin risotto recipe in her blog a year ago which she had adapted the from top chef David Botta.

I replaced Hokkaido pumpkin with butternut squash and toasted pumpkin seeds and butternut squash cubes for garnishing.


Butternut sqush risotto


2 dl Carnaroli rice

2.5 dl Prosecco

125 g butter

2-3 dl vegetable stock

1/2 dl onin puré

100 g Grana Padano cheese

2 cups pumpkin puree



For onion puré

2 big shallots or 4 small

drop of olive oil



For pumpkin puree

1 small butternut squash or Hokkaido pumpkin



Prepare first the buttenut squash or pumpkin. Halve it, remove the seeds and cut half lenghtways.

Put the pumpkin/buttenut squash into 200 C oven for 30 min. Scrape the flesh from skins and puree with hand blender until smooth. Peel and chop the onion into small pieces. Add a spash of olive oil in a saucepan and sautee onions on mild heat under the lid for one hour. Puree the cooked onions with a hand blender.

Prepare the risotto. Heat the rice, stirring with a wooden spoon in a pan without oil until it is very hot throughout. Pour prosecco into risotto and whisk until the wine is absorbed. Add the onion puree and two deciliter of hot vegetable stock. Add the butter and a pinch of salt. Stir briskly and vigorously with a whisk until structure becomes creamy. Add the grated cheese.When the vegetable broth begins to be absorbed, add the pumpkin puree and a little vegetable stock if necessary. Stir, taste and season to taste with salt. Risotto is ready in 16 to 18 minutes. Do not overcook, risotto is supposed to be loose and al dente.





Diorin 70-vuotisjuhlanäyttely Pariisissa | House of Dior exhibition in Paris

Kaikille Pariisiin matkaaville suosittelen lämpimästi Diorin muotitalon 70-vuotisjuhlanäyttelyä Arts & decoratifs-museossa Rue Rivolilla. Ehdottomasti parhaita - jollei paras - näyttely,  jonka olen koskaan nähnyt! Ehdoton kohokohta viikolle Pariisissa! Kirjoittelen harvemmin huutomerkkejä, mutta tähän ne sopivat, niin vaikuttunut olin.

The Musée des Arts Décoratifs in Paris is celebrating the 70th anniversary of the creation of the House of Dior. Exhibition is really unbelievably wonderful! This was the higlight of my work/pleasure week in Paris.


Dior, les_arts_decoratifs, paris, fashion

Dior, les_arts_decoratifs, paris, fashion, dior_shoes

Dior, les_arts_decoratifs, paris, fashion

Dior, les_arts_decoratifs, paris, fashion, dior_cosmetics

Dior, les_arts_decoratifs, paris, fashion

Dior, les_arts_decoratifs, paris, fashion



Dior, les_arts_decoratifs, paris, fashion
Dior, les_arts_decoratifs, paris, fashion

Dior, les_arts_decoratifs, paris, fashion

Dior, les_arts_decoratifs, paris, fashion
Dior, les_arts_decoratifs, paris, fashion
En Pariisiin lähtiessäni edes tiennyt näyttelystä, mutta siitä puhui messupäivien aikana niin moni, että näyttely kiilasi parin vapaapäivän "tehtävälistan" kärkeen. Näyttelyssä oli joko käyty, sinne oltiin menossa tai harmiteltiin, ettei ehditty. Kaikki sen nähneet olivat hurmioituneita ja niin olen ollut minäkin. Kaikki lähipiirissä ovat varmaan jo aivan kyllästyneitä kun palaan siihen aina vaan uudelleen.

Näyttelyn runsautta on vaikea kuvailla sanoin, eivätkä kuvatkaan anna sille oikeutta, se on itse koettava. Näyttely on todella laaja, se on levittäytynyt miltei koko museon laajuudelle ja jaettu eri osioihin. Luulin jossain vaiheessa jo olevani näyttelyn lopussa, mutta en ollut nähnyt vielä puoliakaan. Esillä on yli 300 haute couture-pukua ja asustetta vuodesta 1947 lähtien. Pukujen ja asusteiden lisäksi näytteillä on  iltapukujen pienoismalleja, muotikuvia, satoja asiakirjoja;  kuvituksia, luonnoksia, dokumentteja, kirjeitä ja mainoskuvia. Näyttely on koottu todella upeaksi tarinaksi jossa käydään läpi talon eri suunnittelijoiden- Christian Diorin itsensä, Yves Saint Laurent,n Marc Bohanin, Gianfranco Ferrén, John Gallianon, Raf Simonsin ja Maria Grazia Chiurin- luomuksia, eri aikakausia, vaikutteita taiteesta, matkoilta ja lapsuuden puutarhasta...



Exhibition is extensive, it takes most of the museum and has been divided in different sections. I thought I had already seen the whole exhibition at one point, but actually I wasn't even in half way trough it.

There's a selection of over 300 haute couture gowns designed between 1947 and the present day. Besides the dresses there are atelier toiles and fashion photographs, as well as hundreds of documents, including illustrations, sketches, documentary photographs, letters and notes and advertising documents, and fashion accessories, including hats, jewellery, bags, shoes and perfume bottles.

Dior, les_arts_decoratifs, paris, fashion


Dior, les_arts_decoratifs, paris, fashion

Dior, les_arts_decoratifs, paris, fashionDior, les_arts_decoratifs, paris, fashionNäyttely on todella suosittu, liput kannattaa ostaa ennakkoon netistä, (lipun ostaminen ainoastaan ranskaksi, valitse Billet Rivoli/11€) Ennakkolipuillakin joutuu jonottamaan, mutta uhkaavan pitkän näköinen jono eteni kuitenkin rivakasti.

Tämä näyttely on tänä syksynä Pariisin must-kohde!

Katso kaikki kaikki matkapostaukset


There will be long lines, buy tickets online in advance (only in French/choose Billet Rivoli - 11€) for this must see exhibition.

Christian Dior, couturier du rêve, Musée des Arts décoratifs 107, rue de Rivoli, 7.1.2018 saakka

Christian Dior, couturier du rêve, Musée des Arts décoratifs 107, rue de Rivoli, until 7th January 2018