Silja Linen Tavolàta-ravintoloiden uusitun menun herkkuja maistelemassa

Silja Linen ja Tallinkin laivojen Tavolàta-ravintoloiden ruokalistat uudistuvat. Huhtikuun alusta lähtien nautitaan italialaisen keittiömestari Valter Gaiaudin suunnitteleman ruokalistan annista. Maineikkaassa alan oppilaitoksessa kohta 30 vuotta opettanut ja Rivieran loistohotelleissa kokkaava Gaiaudi inspiroituu tuoreudesta, sesongeista ja perinteistä.
Ligurian alueen herkkuja on ollut saatavilla Tavolàta-ravintoloissa 1.4.2018 alkaen. Pääsin tutustumaan etukäteen uuden menun herkkuihin viime viikolla. Uusien annoksien rinnalla menussa on säilytetty asiakkaiden suosikkiruokia.

Silja Line, Tavolata
Silja Line, Tavolata, oliiviöljytasting
Silja Line, Tavolata, oliiviöljytastingTilaisuus alkoi ROI-oliiviöljytilan Paolo Boerin järjestämällä oliiviöljy-tastingillä. Maistettavana oli kahta eri Taggiasca-oliiveista valmistettua öljyä ja vertauskohtana tavallista markettiöljyä -ero oli suuri. Tavalliset oliivit sisältävät kymmenisen prosenttia öljyä, pienikokoisten, laadukkaiden Taggiasca-oliivien öljypitoisuus on 25-30 prosenttia.

Valter Gaudi ja ROI-oliiviöljytalo ovat pitkään tehneet yhteistyötä. ROI-oliiviöljyjä käytetään monissa uuden menun annoksissa, öljyjä saa myös ostaa mukaansa Tavolatasta.


Silja Line, Tavolata, kampasimpukka, risteily

Kevyesti savustetut, fenkolilla ja tähtianiksella maustetut kampasimpukat oli paistettu juuri sopivasti.


Silja Line, Tavolata, risteily
Italiassa suosittu turskaa purjo-perunavaahdon kera oli yksi pöytämme suosikkiannoksista. Pehmeän, kuohkean vaahdon päälle oli ripoteltu Taggiasca-oliivijauhetta, taiten valmistettu suussa sulava turska oli vaahdon alla.

Kampasimpukka- ja turska-annokset olivat lounaalla maistelukokoa, näitä olisi syönyt mielellään enemmänkin, mutta täytyy tehdä reissu Tukholmaan ja syödä näitä silloin lisää.



Silja Line, Tavolata

Maistoimme myös valikoimaa pääruoista, tajolla oli mm. lasagnea, vasikanlihasta, pinaatista ja yrteistä tehdyllä murekkeella  täytettyä kanin fileetä, karamellisoitua klemetiiniä ja haudutettua endiiviä.

Silja Line, Tavolata, rafael valpolicella

Tavolatan sommelier oli valinnut ruokiin sopivat viinit.


Silja Line, Tavolata, oliiviöljyjäätelö

Lopuksi tietysti maisteltiin jälkiruokaa. Hienostuneen makuinen oliiviöljyjäätelö tarjotaan oliivijauheen ja oliivien kera, suolaisenmakean annoksen saa halutessaan myös mansikka- tai vadelmakastikkeen kanssa.

Italialainen ruoka maistuu Siljan ja Tallinkin asiakkaille. Italian keittiö on minulle mieleinen, jäätelön ja oliivien yhdistäminen oli minulle tosin ihan uutta. Oletko kokeillut tällaista yhdistelmää?

12 kommenttia :

  1. Oi että miten herkulliselta kuullosti, pitää vissiin varata pian uusi laivamatka :)

    Ihanaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä maut iskivät, kannattaa seuraavalla reissulla syödä Tavolatassa

      Poista
  2. Tavolata on suosikki, tosin onhan se sushikin laivalla ihan ylimaallisen hyvää. <3 Mahtavia uutuuksia ja tuo oliiviöljyjäde on maistettava, sitten kun sen aika on. :)


    Aurinkoa viikonloppuun Tuuli <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulit heti mieleeni, Tavolatasta muistan sinut pitäneen. Oliiviöljyjätskiä kannattaa maistaa!

      Poista
  3. Herkullisia kuvia. Meidän perheen oliiviöljyt tulevat miehen kotimaasta. Heillä on "mökki" jonka pihalla kasvaa n.20 oliivipuuta ja niistä sitten saadaan meillekin öljyä. On niin ytyä, että minulla jää käyttämättä :D
    Mukavaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oliiviöljyjä on kovin monen makuisia, toiset voimakkaampia ja toiset miedompia. Näissä oli vain miedosti "pippurinen" maku.

      Poista
  4. Ihanat kuvat ja niin ovat herkutkin <3 Olen tykännyt Tavolatan valikoimista ja kiitos tästä, nyt täytyykin seuraavalla reissulla käydä katsastamassa uusi menu.

    Oikein kaunista sunnuntaita Tuuli<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä menussa oli kivoja uutuuksia. Etenkin tuo turska iski, vaikka turska ja pyree kuulostaa aika arkiselta oli maku superhyvä.

      Poista
  5. Näyttää oikein herkulliselta uudistukselta. Kuvia katsellessa tuli nälkä ja kaipaus merelle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kampasimpukka, turska ja oliiviöljyjäätelö on kolmen ruokalajin menu, joka kannattaa maistaa

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.