Viisi viikon varrelta

Itsenäisyyspäivä, myrsky kahvikupissa, lahjavinkki , talvikauden vaatteidenhuoltovinkki sekä viikon hieman humoristinen nolouden hetki. Mm. niistä tämän viikon viisi on tehty.


Bloggaaja rannalla

Viikon kaunein päivä oli itsenäisyyspäivä, monellakin tapaa. Sääkin suosi Suomea -tai
ainakin Helsinkiä.

Anopin neulomat sukat


Viikon huvittavin tilanne oli kun itsenäisyyspäivän iltana ovikello soi viiden maissa. Siippa oli lähdössä illaksi töihin ja minä olin jo vaihtanut kotiasun päälle ja vetänyt villasukat jalkaan. Oven takana seisoi naapurin rouva, joka ystävällisesti kysyi haluaisimmeko tulla heille lasilliselle. Siinä minä seisoin kotiasussa, ilman meikkiä ja tukka pystyssä, hän oli avokkaat jalassa, tyylikkäässä mekossa ja muutenkin laitettuna. Olimme jossain vaiheessa jutelleet, että tulisimme heille lasilliselle ja katsomaan remontoitua asuntoa, mutta tilanne tuli vähän liian äkkiä. Heillä oli ollut vieraita iltapäivällä ja juotavaa oli vielä jäänyt. Selitin jotain Siipan töistä ja toivottelimme hyvää itsenäisyyspäivää. Myöhemmin ajattelin tosin, että turhaan nolostutti. Saanhan kotona olla millaisessa asussa haluan.




Viikon kahvi on lakukahvi. Sain paljon kommentteja koskien oheista facebook-kuvaa johon oli tekstiksi kirjoittanut "Lakukahvia lakuströssleillä - koska olen aikuinen". Lakukahvia myy sesonkituotteena Nespresso ja Meiralla on lakuströsseleitä. Saman asian voisi kenties ajaa pikku tuuttaus lakukastiketta kahvimuki pohjalle?




Viikon vaateidenhuoltovinkki on kashmirkampa. Inhoan palelua ja käytän talvella -leudoillakin keleillä- usein kashmirneuleita, -huiveja ja pipoja. Yllättäen monet edulliset kashmirtuotteet ovat kestäneet siistinä ahkerassa käytössä paremmin kuin kalliimpien merkkien kashmirit. Ahkera tuuletus ja kashmirkampa (omani ostin Yrjönkadun Nappitalosta Helsingistä) on pitänyt edullisemmatkin tuotteet uudenveroisina. Klassiset mallit ja värit pysyvät käytössä vuosia.  Ja jos pelkäät pipon vetävän hiukset latteiksi tai sähköistävän, kashmirpipo ei sähköistä eikä pahemmin latista hiuksia.



Hopeinen sulkakorvakoru



Hopeaseppä Helsinki


Viimeisimpänä, mutta ei vähäisimpänä on muistutus hankkia lahjoja suomalaisilta pienyrityksiltä. Tuet suomalaista työtä, autat säilyttämään pieniä kivijalkayrityksiä katukuvassa ja hankit yksilöllisiä lahjoja. Korut Design Laakso Sundman, Pieni Roobertinkatu 8.

Onko peruskahvi paras kahvi vai haluatko siinäkin kokeilla välillä jotain uutta? Entä onko lahjat hankittu vai eikö vielä ole ajatustakaan mitä lahjaksi lähimmille? Vai oletteko sopineet ettei lahjoja lainkaan?

8 kommenttia :

  1. Kiva postaus, ja täällä sama juttu; kotona verkkareissa ja villasukissa. Tietty! :)
    Ihanaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Verkkarit ja villasukat kulkevat meillä nimityksellä "iltapuku" eli taisin olla sittenkin ihan sopivasti pukeutunut itsenäisyyspäivänä!

      Poista
  2. Aamukahvi on ainoa peruskahvi, jota päivääni tarvitsen. Loppupäivän voin hullutella vaikka millä kahvimauilla. Aivan ihanat kuvat tässä postauksessa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi. Juon yleensä vain yhden, maksimissaan kaksi kuppia kahvia -ja molemmissa saa olla jotain extraa!

      Poista
  3. Ihania juttuja ja onpas muuten aika virkistävää nykypäivänä, että naapuri tulee ovelle pyytämään lasilliselle : ) Minä muuten käytän Modon lakritsisiirappia icelatessani, on taivaallisen hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laku antaakin jännän maun kahville, täytyykin pistää mieleen tuo lakusiirappi!

      Poista
  4. Kääk miten monta ihanaa juttua, mutta ensin tuohon nolostumiseen, eikö jännää, että sitä nolostuu siitä, että on kotona mukavassa asussa ja varmasti toinen taas ei asiasta mitään ajatellut. Meille ihmisillä tulee näitä nolostumisen ja häpeän tunteita mitä merkillisimmissä tilanteissa ja siinä olet niin oikeassa, saahan sitä kotona olla sellaisessa asussa, kuin haluaa <3

    Lakukahvi, aijaijai, niin tuuttaan sitä lakukastiketta kahviini, jahka hankituksi saan. Vuoden yllättävin ja paras kahvivinkki <3

    Tuo ylin aurinkokuva on jotain mieletöntä!

    Nuo oliko se miehesi siskon vai miehen veljen vaimon tekemät korut ovat todella upeita, niissä on sitä jotakin ja kauniin eleetöntä tyylikkyyttä.

    Mukavaa uutta viikkoa Tuuli <3


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kontrasti oli sen verran suuri, että ensin vähän nolostutti ja myöhemmin nauratti. Mutta ystävällistä oli, että kutsuivat.

      Aurinko oli upea itsenäisyyspäivänä. Siipan kanssa on yleensä helppo kuvata. Kerron minkälaista kuvaa haen; puolikuvaa, kokokuvaa vai kauempaa, pysty vai vaaka. Hän sitten ohjailee minua eri kääntymään tai siirtymään selkeästi, esim. "kaksi askelta omaan oikeaan, käännä päätä tuota puuta kohden". Omat ilmeet vain ovat välillä kamalat.

      Kälyni -eli miehen siskon- Mariian korut ovat upeita, niitä on nytkin yllä.

      Mukavaa viikon jatkoa.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.