Ravintola Kaartissa illallisella

Yhteistyö Ravintola Kaarti

Sain kutsun tutustumaan Töölöön Ravintola Kaartiin*, vanhoihin Kaartin Pataljoonan tiloihin marraskuussa 2016 avattuun ravintolaan. Viereisessä pöydässä taisikin iloinen herraseurue muistella ruokailun lomassa armeijakokemuksiaan juuri samaisella Taivallahden kasarmilla.


ravintola, kaarti, funkkis, töölö
 ravintola, kaarti, funkkis, töölöFunkkisrakennuksessa sijaitseva, kahdensadan asiakaspaikan ravintolatila on suojeltu, ravintolan seinää koristaa nostalginen 1935 maalattu maailmankartta vanhoine paikannimineen. Ravintolan valaisimet olivat upeat, mutta lamppujen väri  kuvissa taittui hieman kellanvihertävääna. Se toi haastetta kuvaukseen kun oikeaa valkotasapainoa ei ollut löytyä millään eikä editointikaan ihan auttanut.





ravintola, kaarti, funkkisravintola, töölö

ravintola, kaarti, funkkis, töölö

ravintola, kaarti, funkkisravintola, töölö
Ruoat on hinnoiteltu maltillisesti. Kolmen ruokalajin menu -yhdellä reilun kokoisella pääruoan lisukkeella- maksaa 35€, annoksia saa myös erikseen. Ravintola tarjoilee myös sunnuntaibrunssia ja arkisin lounasta.

Alkun maistelimme oman keittiön uunituoreita leipiä. Onneksi yhä useammassa ravintolassa on alettu tajuta asiakkaiden arvostavan tuoretta leipää - sillä on ihana kaapaista ne viimeisetkin herkulliset tipat lautaselta.

Valitsimme poikkeuksellisesti molemmat saman alku- ja pääruoan, vaikka muitakin herkulliselta kuulostavia vaihtoehtoja oli tarjolla. Alkuun söimme molemmat raikkaan Kaartin Toast Skagenin, jossa oli grillattua tiikerirapua ja siianmätiä.



ravintola, kaarti, funkkis, töölö



ravintola, kaarti, funkkis, töölö


ravintola, kaarti, funkkis, töölö

Pääruokana meillä oli murean pehmeää haudutettua sekä grillattua Iberico-porsaan niskaa ja raikasta pikkelöityä punakaalia ja rapsakkaa lehtikaalia. Pääruoan kanssa minä otin suolapaahdettua maa-artisokkaa ja majoneesia paahdetusta valkosipulista. Maa-artisokkaa tulee syötyä harvoin, eikä sitä ravintoloissakaan usein tarjota, joten sitä oli ehdottomasta tilattava. Siipan lisuke oli uppopaistettuja kukkakaali, chililabneh -libanonilainen jugurttijuusto ja paahdettuja pähkinöitä. Hyvää sekin- jopa minun suussani, joka en yleensä kukkakaalistä välitä.


ravintola, kaarti, funkkis, töölö

ravintola, kaarti, funkkis, töölö

Jälkiruokavaihtoehtoja oli kaksi, maistelimme ne molemmat;  Suklaabrownie, hasselpähkinäpralinea, hunajakinuskikastiketta ja puolukkasorbettia oli makean ja kirpeän liitto sekä pehmeä tyrnimannapuuro, lakritsikreemiä ja vihreällä kardemummalla maustettua tuorejuustojäätelöä. Mannapuuro tarjottiin ravintolan nimellä nimikoidusta kulhosta.

Kaiken kaikkiaan erinomainen ruoka suorataan edulliseen hintaan. Töölöön kannattaa tehdä ruokaretki.

ravintola, kaarti, funkkis, töölö







Mukavaa, että Martta Martikaisen suunnittelema Autolinna vuodelta 1935 on päässy uuteen loistoon säilyttäen kuitenkin alkuperäiset funkkisrakenteensa. Kasarmin vanhoissa rakennuksissa on Ravintola Kaartin lisäksi on nyt myös hyvin varusteltu ruokakauppa ja asuntoja.


*Ravintola Kaarti tarjosi ruoat



Ravintola Kaarti, Pohjoinen Hesperiankatu 33, Helsinki

7 kommenttia :

  1. Hei minäkin sain muuten tänne kutsun, mutta Ravintola Kaarti ei koskaan vastannut minulle takaksin, siinä on tapahtunut varmaan joku erhe. Tämä meinaan kiinnosti kovasti, koska olen Töölöstä ja Kaartin ohi menty tuhannet kerran. Mutta hei kiva oli lukea ja katsella kuvia.

    <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulle vastasivat aika pikaisesti. Laita heille sähköpostia uudestaan, ovat varmaan vain unohtaneet. Ruoka oli herkullista eli kannattaa käydä.

      Poista
    2. Juu täytyy ehdottomasti laittaa ja joskus gmailit menee vielä roskakoriin. :) Kiitos vinkistä. <3

      Poista
  2. Vaikuttaa tyylikkäältä paikalta:) Niin ja tuli kyllä nyt nälkä:)
    Käsimallikin on päässyt hommiin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käsimalli <3

      Kiltisti hän pitelee lusikkaa, leikkaa annostaan, kääntää kulhoa haluamaani suuntaan. Saan vähän toimintaa kuviin.

      Poista
  3. Näyttää kivalle paikalle ja herkullista ruokaa. Meillä parisuhdeaikaa ensi viikonloppuna ja testataan tämä paikka :) Kiva tietää, mitä on odotettavissa. Ihanaa loppuviikkoa <3

    VastaaPoista
  4. Jo tuon toast skagenin vuoksi (ja lakristikreemin : )) voisin tältä istumalta lähteä tuonne syömään. Tosi kauniit annokset ja ihanat raaka-aineet, joita on monipuolisetsi käytetty!

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.