Marokkolainen jauheliha-cous cous



Jauheliha, tuo arjen luotettu raaka-aine, taipuu moneen suuntaan. Tällä kertaa hain vaikutteita Marokon suunnalta. Outi voi kertoa onko pelkkää mielikuvaa vai löytyykö marokkolaisesta jauheliha-cous cousista jotain autenttista makua. Marokkolainen ruoka on muutenkin ollut mielessä, teinhän jokin aika sitten marokkolaista pistaasikanaa.

Olen teininä ollut Marokon Agaridirissa lomamatkalla, muistan reissun ruoista vain todella tulisen kastikkeen kanssa tarjotun cous cousin, josta tarjoilija varotteli "Beware, it's hot". Minä ajattelin vain kuumaa ja arvelin kastikkeen jäähtyvän nopeasti. Tarjoilija jäi sivummalle katsomaan kun maistoin ensimmäisen haarukallisen herkullisen tuoksuisella kastikkeella vähintäänkin reilusti maustamaani annosta. Jep, tulipa tuokin sanan kaksoismerkitys kuuma/tulinen opittua kantapään kautta... Marokkolainen jauheliha-cous cous ei kuitenkaan ole tulinen, vaan pehmeän mausteinen.

Talvella ruokakuvat tulee otettua yleensä työpäivän jälkeen myöhään illalla ja otan ne keinovalossa usein tätä tummaa taustaa vasten. Valon lisääntyessä ja kevään lähestyessä alan kaivata keväisemmän ruoan lisäksi myös keväistä kirkkautta kuviin. On ruokakuvaajan -ainakin minun- onni, kun kaikki kuvat voi pian taas ottaa luonnonvalossa.



jauheliharuoka, arkiruoka

jauheliharuoka, arkiruoka


jauheliharuoka, arkiruoka




Marokkolainen jauheliha-cous cous


2 rkl auringonkukkaöljyä

1 keskikokoista sipulia, karkeasti silputtuna

200 g jauhelihaa


½ rkl kuminaa


½ tl jauhettua kanelia


1 tl jauhettua kurkuma


50g pehmeitä taateleita neljään osaan leikattuna


1,5 dl vihanneslientä


Couscous


150 g kuskus


sitruunan raastettu kuori


2 rkl hienonnettua mintua


50g paahdettuja suolaamattomia cashewpähkinöitä




Kuumenna öljykattilassa, lisää jauheliha, sipulit ja paista keskilämmöllä lastalla sekoitellen kunnes jauheliha on ruskistunut, mausta kanelilla, kuminalla ja kurkumalla. Lisää kasvisiemi ja taatelit, hauduta miedolla lämmöllä vielä 10 m.

Valmista couc cous kuskus paketin ohjeiden mukaan. Mausta cous cous sitruunankuorella ja mintulla. Tarjoile couscous ja jauhelihaseos cashewpähkinöiden ja tuoreen mintun kera.

Tarjosin cous cousin höysteenä myös hienonnetuilla pistaaseilla ja kurpitsansiemenöljyllä maustettua turkkilaista jugurttia. 




Jauhelihapaketti on 400 g, mihin käytin lopun? Paistoin ja maustin kaiken jauhelihan kerralla. Loput 200 g tarjosin uunissa kypsennettyjen kuutioidun munakoison ja tomaatin kanssa seuraavana päivänä, lisäsin annokseen loput minttupuskasta, kolme taatelia pilkottuna ja nokareen turkkilaista jugurttia.



10 kommenttia :

  1. Kyllähän tämä on täynnä marokkolaisia makuja. Kurkuma ja kumina kuuluvat tosi moneen ruokaan. Minusta marokkolainen ruoka ei ole tulista, vaan mausteista, ihan niin kuin sanoitkin. Hitsin hyvää ruokaa siellä kyllä pääsee syömään, toki minullahan kokkina toimii oma anoppi <3
    Ihanaa viikonloppua ja kiitos blogini mainitsemisesta, arvostan sitä kovasti <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuntemistani bloggaajista sinulla varmasti onkin paras kokemus marokkolaisesta ruoasta, totta kai linkkasin💚

      Poista
  2. Upean näköinen jauheliharuoka, joka herättää kyllä makunystyrät. Pohjois-Afrikkalainen ruoka on herkkua meidänkin perheessä varsinkin ne kaikki ihanat ateriat, mitä voi tehdä taginepadalla ja ainahan voi itse määrätä tuo tulisuuden. Tämä menee kokeiluun ehdottomasti. Ja juu sitä valoa odotellessa mennään sillä mitä on, pari kuukautta ja jo päivä on huomattavasti pidempi :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taginea minulla ei ole, se olisi ihana mutta ei mahdu kaappeihin😁

      Poista
  3. Varmasti herkullista ja silti yksinkertainen ja nopea ruoka. Olen vissiin tietämättäni tehnyt marokkolaista ruokaa, sillä olen käyttänyt paljon samoja mausteyhdistelmiä kuin reseptissäsi on. Kun on nyt syönyt tätä tulista thairuokaa, niin totisesti tekee mieli jo muunlaista mausteiden lempeyttä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thai-ruokakin olisi ihanaa,mutta kaikkeen kyllästyy, jos syö samaa liian pitkään

      Poista
  4. Oi, kuulostaa hyvälle. Jauheliha ja couscous on käytössä viikoittain, mutten ole koskaan tajunnut yhdistää. Kivaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Couscousia tulee käytettyä liian harvoin, se on kuitenkin kätevä raaka-aine

      Poista
  5. Kuulostaa ja näyttää ennen kaikkea hyvältä. Jauhelihaa en olekaan käyttänyt aikoihin.
    Mukavaa talviviikonloppua sinne Sveitsiin tai siis Hyvinkäälle :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jauhelihaa käytin joskus viikottain, nykyisin harvemmin. Se kuitenkin taipuu moneen ja ruoat valmistuvat nopeasti.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.