Parfyymityöpaja

Oletteko koskaan kokeilleet tehdä itse parfyymia?

Pääsin kokeilemaan millaista on kehitellä omaa, yksilöllistä parfyymiöljyä.  Osallistuin Sugar Helsingin kutsumana eilen Frantsilan hauskaan parfyymityöpajaan, jossa valmistimme itse omat tuoksuöljymme.



Frantsila eteeriset öljyt parfyymityöpaja

Frantsila eteeriset öljyt parfyymityöpaja

Frantsila eteeriset öljyt parfyymityöpaja

Frantsila eteeriset öljyt parfyymityöpaja

Frantsila eteeriset öljyt parfyymityöpaja






 Hain yhdistelmää, joka olisi raikas ja energinen, mutta myös naisellinen. Eteeriset öljyt pitäisi aina laimentaa perusöljyyn, eikä levittää suoraan iholle. Parfyymityöpajassa emulgoitiin 10-11 tippaa eteerisiä öljyjä tuoksuttomaan pohjaöljyyn.
Ensin valitsin neljästä vaihtoehdosta pohjatuoksun, joka haihtuu iholta viimeisenä. Pohjatuoksuni neljä tipaa olivat ylang ylangia.
Ylang ylang eli tuoksuilangia on huumaavan eksoottinen tuoksu, joka yhdistetään rakkauteen ja naisellisuuteen. Eteerisessä ylang ylang -öljyssä on makean viettelevä, kukkean balsaminen tuoksu. Ylang ylang vapauttaa ja rentouttaa. Se on sensuelli tuoksu, joka sopii viettelykseen ja tunteikkaisiin romanttisiin hetkiin.
Sydäntuoksuksi otin keittiössäkin rakastamani rosmariinin. Sydäntuoksu antaa hajuvedelle sen uonteen, jonka mukaan tuoksua kuvaillaan. Eteerisessä rosmariiniöljyssä on voimakkaan raikas, mintun kaltainen yrttinen tuoksu. Voit aistia puhdistavasta rosmariinista myös metsäisen balsamisen pohjasävyn.
Voimakas rosmariiniöljy lisää tarmoa, voimistaa vatsaa sekä vahvistaa hiuksia. Rosmariiniöljy lämmittää ja auttaa on rentouttamaan lihaksia.
Ensimmäisenä tuoksusta avautu latvatuoksu, laitoin tuoksuuni latvatuoksuksi kaksi tippaa bergamottiaa ja vielä tipan appelsiiniöljyä.

Bergamotti hoitaa ihoa ja virkistää mieltä. Eteerisessä bergamottiöljyssä on raikas, makean sitruksinen tuoksu. Bergamotista voi myös erottaa hennon mausteisen ja balsamisen tuoksuvivahteen. Bergamotti rentouttaa ja hillitsee stressiä, auttaa saavuttamaan tyynen mielentilan ja vahvistaa itsetuntoa. Öljy myös hoitaa ja rauhoittaa kuivaa ja kutiavaa ihoa.


Appelsiini antaa energiaa ja nostattaa mielialaa. Eteerisessä appelsiiniöljyssä on makean raikas ja hedelmäisen energinen tuoksu. Appelsiiniöljy lämmittää, piristää ja lisää rohkeutta, mutta samalla myös rauhoittaa ja hillitsee stressiä. Appelsiinin eteerinen öljy sisältää runsaasti D-limoneeni -antioksidanttia, joka edistää solujen uusiutumista.
Lopputulos oli pehmeän naisellinen, mutta raikas tuoksu, jonka nimesin Aamu-usvaksi. En tällä kokemuksella vielä voi hakeutua parfyymitalojen "nenäksi", mutta oman tuoksun kehittäminen oli hauska kokemus ja lopputuloksessa oli niitä "nuotteja", joista pidän tuoksuissani.
Millaisia elementtejä sinun lempituoksuissasi on; sitruksisia, metsäisiä, mausteisia vai hedelmäisiä?

Made my own perfume oil in a perfume oil workshop yesterday using ylang ylang, rosemary, bergamot and orange oils.




6 kommenttia :

  1. Voi vitsinplitsi tämä olisi ollut niin ihana tälläiselle tuoksuhöperölle, mutta tädin kanssa saavuttiin eilen risteilyltä, niin ei vaan vanha taipunut. Ihana ilta teillä ollut.

    Mukavaa joulukuun ensimmäistä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä olisi ollut sinulle ihan täsmätapahtuma, mutta ymmärrän kyllä että oma koti voitti risteilyn jälkeen.

      Poista
  2. Kuulostaa kivalta, että voi tehdä oman tuoksuöljyn. Aloin heti miettimään, mitä minun öljyssäni olisi. Ainakin vaniljaa, se on varma :)
    Mukavaa joulukuun ensimmäistä iltaa Tuuli <3

    VastaaPoista
  3. Voi harmi kun olin Tallinnassa vielä tuolloin, olisi ollut superihana ilta! Vaniljaa ja myskiä löytyisi omasta tuoksusta, ehkäpä pisara appelsiiniöljyäkin! Kaunista viikonlopun jatkoa!

    VastaaPoista
  4. Aika hauska parfyymityöpaja teillä on ollut! Voisi olla hauskaa kokeilla miten eri tuoksuja voi sekoitella.

    VastaaPoista
  5. Parfyymityöpaja oli ihana kokemus. Omasta tuksustani tuli juuri sellainen kun halusin, raikas, piristävä ja naisellinen :)

    Suloista sunnuntaita !

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.