Ravintola Hieta, Helsinki

Jo toukokuun lopulla vietimme appeni syntymäpäiviä ja kokoonnuimme perheen kesken ravintola Hietaan sunnuntailounaalle. Kesä vei mennessään ja postausluonnos unohtui. Hiedan listalla on edelleen kuitenkin paljon samoja annoksia, joten ei aihe ole varsinaisesti vanhentunut.



Already end May we celebrated birthday of my father in law at restaurant Hieta in Helsinki. I edited photos, but forgot to post. Well, never late than ever. Menu is quite much the same, so this post is still pretty current.









 Olin yllättynyt kuinka avara ravintola oli. Aiemmin paikalla sijainneessa Salvessa en koskaan käynyt, mutta olen kulkenut ohi lukemattomat kerrat. Ulkoapäin ravintolatila oli vaikuttanut paljon ahtaammalta. Vaaleat seinät, isot ikkunat ja sisustuksen selkeys tuo avaruutta. Ravintola tarjoaa rentoa kortteliravintolafiilistä. Ensimmäisissä blogipostauksissa ja artikkeleissa uudesta ravintolasta pöydissä oli näköjään osittain traditionaaliset valkoiset pöytäliinat, mutta olikohan ne jo jätetty pois sillä yhdessäkään pöydässä ei liinoja ollut. Ruokailuvälineinä oli klassisia Sorsakosken aterimia.


I was surprised how open the restaurant was, I had never been in the previous restaurant in the same location and thought it was much smaller. The front room was painted white and back room had darker tones, so table can be chosen to the mood. Restaurant is a neighbourhood joint with relaxed athmosphere and simple design.






ravintola_hieta

paistetut silakat, hieta

ravintola_hieta

ravintola_hieta


Ruokalistalla on kikkailematonta husmanskonstia eli kotiruokaa pikku twistillä, tosin moni annos taisi mukailla Salven listaa. Tälläkin listalla oli perinteistä, mutta nyt taas niin trendikästä mummonkurkkua jota tarjosi myös mm. Shelter. Retrobuumi jyllää edelleen, mutta hieman uudistettuna. Vaikka joitain makuja onkin raikastettu, suonet tukkivaakin sydäriruokaa on tarjolla mm. Stuvarin pannussa; porsaan kylkirullaa, Hiedan nakki, paistinperunoita ja bearnaise-kastiketta. Hyvä annos kuulemma oli!

Hieta oli siis osittain konseptiltaan reippaasti raikastettu versio vanhasta Salvesta - siis ymmärrykseni mukaan, kun en ollut vanhassa Salvessa ollut. Ruokaillessame sisään astui Salven kantispariskunta, joka kääntyi kannoillaan kun klassikkoon oli heidän mielestään kajottu liian kovalla kädellä, mutta heille uusi Salve löytyi satama-altaan toiselta puolelta.

Retro boom has taken over many restaurant kitchens in the past few years and also Hieta's menu has Norther cooking classics with a modern touch. Some refreshened traditional dishes, but also heavier options are available like Stuvarin pannu if you don't mind your cholesterol levels; porcetta, Hieta´s sausage, pan fried potatoes and béarnaise sauce.


Hieta, Hietalahdenranta 11

4 kommenttia :

  1. Slurps mitkä kuvat. Pitääpä laittaa paikka korvan taakse!

    Valoisaa viikkoa sateesta huolimatta <3

    VastaaPoista
  2. Onpa jotenkin hieno, mutta kotoisan näköinen paikka.
    Ihanaa keskiviikkoiltaa Lumo <3

    VastaaPoista
  3. Omaan makuun tuo paikka kovasti, mukavaa rouheutta. :) Ihanaa viikkoa Tuuli <3

    VastaaPoista
  4. Aika herkullisia annoksia & kiva miljöö! On toisaalta virkistävää, että on perinteiden paikan rinnalla myös se modernimpi vaihtoehto, kummallekin varmasti aina paikkansa ja aikansa!

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.