Vinkit viikon varrelta | The best of the week

Elokuun lopun iloja ovat uutuuskirjat, värikkäät kukat, kypsyvät marjat, vielä lämpimät päivät ja pienet hemmotteluhetket.

The joys of end August are new books, colorful flowers, juicy berries, still warm days and small moments of pampering.




smoothie, vadelma, satokausi


vadelma, kakku
Pian vadelmien paras kausi alkaa olla ohi. Kun pakkaseen ei enää mahdu annospusseja talven varalle, niitä on syöty tuoreena, salaatissa, tuorepuuron kanssa, smoothiessa, olen keitellyt hilloa, tehnyt tuorehilloa ja tämän ihanan vanhanajan vadelmakakun.

Raspberry season will soon be over. I have frozen lots of raspberries for winter breakfsts, eaten raspberries directly from bushes, made traditional jams and fresh uncooked jam and also baked Donna Hay's upside down raspberry cake.


kukkakimppu, kukat

kukat, sinivalkoinen
Pidän eniten moderneista, vapaasti sidotuista kimpuista, mutta elokuulla haluan aina ostaa muutaman perinteisen, värikkään ja tiiviisti sidotun torikimpun.

I usually like contemporary flower bouquets, but in August I always have to buy one or two tightly arranged, colorful bouquets from market.


kirja, ruokakirja

keittokirja, italia

Syksy on uutuuskirjojen aikaa. Tammen kustantama Ella Kannisen ja valokuvaaja Ofer Amirin Ella kotona Italiassa* julkaistiin tällä viikolla. Kirja on värikäs ruokaretki Ellan ystävien luona eri puolilla Italiaa. Kirjassa on tarinoita ruokapöydistä ja niiden ympäriltä sekä houkuttelevia reseptejä kotikeittiöistä. Äskettäisen Saksan ja Alsacen viinitiematkan jälkeen haaveilemme jo mahdollisesta ensi kesän Italian ruoka- ja viinireissusta, tämä kirja nostattaa matkakuumetta entisestään!

A new book always lifts up the spirits. I just received a beautiful book of Italian home cooking by Finnish author Ella Kanninen and now I am already dreaming of a food and wine trip in Italy.



kahvila, helsinki

En ole kovin innostunut ketjukahvilatrendistä jossa samat kahvilat ovat ympäri kaupunkia, kannatan pienyrittäjiä ja yksilöllisyyttä. Olenkin aina ilahtunut, jos löydän jonkun uuden yksityisen kahvilan. Korkeavuorenkadulla, miltei Espan kulmassa oli minulle uusi kahvila Charlotta, joka tosin oli avattu jo puolisen vuotta sitten. Istuskelin kahvilassa viime viikonloppuna hetken jäälattea juoden.


I am not too fond cookie cutter, indentical chain cafes, I rather prefer independent enterpreneurs. Found just a newish cafe Charlotta on Korkevuorenkatu and tried their tasty ice latte.





hiustenhoito, korealainen naamio, sheet mask

Viikonloppuna kannattaa käyttää hetki hemmotteluhoitoihin kotona ja tehdä useampia hoitoja yhtä aikaa. Eräästä tilaisuudesta mukaan saamani Radicon veteen tahnaksi sekoitettava hiustenhoitopuuteri oli hauska tuttavuus, tunnin vaikutusaika ja pitkä huolellinen huuhtominen hiuksista vievät kuitenkin sen verran kauan aikaa, että tätä tuotetta ei tule käytettyä arkena. Luomulaatuinen Amla-, Reetha- ja Shikakai-jauhetta sisältävä hiushoide* jätti hiukset kyllä ihanan pehmeäksi. Hoitoaineen vaikutusaikana levitin kasvoille Hongkongista viime vuonna tuomani korealaisen kangasnaamion, hörpin lattea ja luin uusinta ruotsalaista Elleä. Rentouttavaa!

Onko sinulla jotain vinkkejä tai uutuuksia tämän viikon varrelta?

*Saatu testiin blogin kautta



On weekend  it's good to take some time for treatments and pampering. I tested Radico Organic Amla, Ritha, Shikakai mix powder for hair treatment* and conditioning. During ne hour treatment time I wore also a Korean sheet mask, sipped latte and read the latest Swedish Elle issue.

*Received for test trough blog

10 kommenttia :

  1. Lumoavia kuvia kaikki, silmä lepäsi ja viipyili kuvissa <3 Kaunista sunnuntaita Lumo <3

    VastaaPoista
  2. Viikkosi kuulostaa ihastuttavalta.
    Mahtavan paljon olet saanut vadelmia pakkaseen, minulta on marjat jäänyt keräämättä tyystin.
    Tuo Ellan kirja kuulostaa hyvältä ja varmasti olisi lukemisen arvoinen. kiitos muuten kahvilavinkistä, pienyrittäjiä täytyy kannataa ja tuo vaikuttaa tunnelmalliselta paikalta.
    Ihanaa sunnuntai-iltaa Tuuli ja niin ihanat kuvat sinulla jälleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Elokuussa iskee aina "Olen Tuuli ja olen vadelmaholisti"-vaihde. Olen vadelmapuskissa iltahämäriin asti koettaen kerätä kesää talteen niin paljon kuin mahdollista.

      Poista
  3. Todella kauniita kuvia <3 Minäkin ajattelin, että tällä viikolla olisi kiva ostaa vähän kukkia kotiin.
    Mukavaa sunnuntai-iltaa Lumo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kukkakimppu silloin tällöin kotiin ostettuna kyllä ilahduttaa

      Poista
  4. Ella kirja kuulostaa mielenkiintoiselta ja wau, mitkä korvakorut hänellä on tuossa kuvassa!
    Kukkia on poimittu vielä luonnostakin mutta tuollainen vapaasti sidottu kimppu on minunkin suosikkini. Itsekin teen hemmotteluhoitoja viikonloppuisin kun ne ovat sitä pientä luksusta mutta vaativat vähän enemmän aikaa.
    Hyvää alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Korvikset olivat kyllä upeat.

      Arkena ei jaksa niin paneutua hemmotteluhoitoihin, vaikka nopeastihan sitä levittäisi jonkun ihanan naamion

      Poista
  5. Kauniit kukat ja ihanat marjaherkut. Kiva viikko ollut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kukkailosta on nyt kannattanut nauttia, kun ulkona vielä kukkii ja kimppujakin saa edullisesti.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.