Ravintola Shelter + arvonta

Yhteistyö Taste of Helsinki | Shelter

Yksi kesän makoisimmista tapahtumista lähestyy vauhdilla; Taste of Helsinki valtaa Kansalaistorin 15.-18.6.2017!

Sain Taste of Helsingiltä Vaimomatskuu-blogin Juulian kanssa pressikutsun ravintola Shelteriin illastamaan ja fiilistelemään yhtä tapahtuman ravintoloista etukäteen. Nyt emme syöneet Shelterin Taste of Helsinki-annoksia (ne löytyvät tämän postauksen lopusta), vaan maistelimme viiden ruokalajin Chef's menun. Menussa oli monia klassikkoannoksia, jotka tarjottiin selkeän moderneina versioina.




Shelterissä leipä leivotaan itse ja sitä kiikutettiinkin heti pöytään maisteltavaksi. Keskustelimmekin, kuinka hyvä leipä on tärkeä osa ruokailukokemusta. Jos leipä on mitä tahansa tusinakänttyä, saattaa koko ruokailukokemus vähän latistua.

Alkuun nautimme Shelterin sokerisuolattua siikaa, siianmätiä, avomaankurkkua ja piimäkastiketta. Trendikkään retrovivahteinen annos-vanha kunnon mummonkurkku on nyt kovin in. Annoksen parina oli Dr.Bürklin-Wolf Riesling Hohenmorgen








Tartaria tarjoaa parikin ravintolaa Taste of Helsingissä tänä vuonna. Shelterin TOH-annoksiin tartar ei kuitenkaan kuulu. Ravintolassa tartar tarjottiin marinoidun sipulin, lipstikan ja tomaatin kera. Rapsakka "keksi" on naudanrasvaa. Juomasuosituksena Edoardo Miroglio Pinot Noir Reserve 2012.




Vichysoisse – eli  purjo-perunasosekeitto. Keitto olikin  upean kuohkea ja maukas. Tämä taisi olla Juulian lempiannos. Keiton kanssa lasiin kaadettiin luomuviini Francois Pinon Silex Noir Vouvray 2015


punaviini, ShelterKuvepaisti, tuo aiemmin hyljeksitty ruhonosa, joka lähinnä jauhettiin jauhelihaksi on noussut suosituksi, mureaksi grillilihaksi jo parina vuotena, eikä toki suotta. Shelterin varhaiskaalin, tryffelivoin ja annoksen alta kurkistelevan osterivinokkaan kanssa tarjoiltu grillattu kuvepaisti olikin herkullisen pehmeää. Kaikki oli herkullista, mutta tämä makupari nousi omaksi suosikikseni.

Kuvepaistin parina oli täyteläinen, minulle aiemmin tuntemattomasta Bobal-rypäleestä tehty Hispano Suizas Bobos.


Ravintola Shelter, jälkiruoka

Jälkiruoassa oli marinoitua raparperia, paahdettua valkosuklaata ja seljankukkasherbettiä. Jälkiruokaviininä oli täyteläinen, mutta raikas Dindarello Moscato Veneto IGT 2015.





ruokablogi

Katajanokka

Täytyyhän Shelterin annoksia maistella Taste of Helsingissäkin. Nyt tiedän ainakin neljä annosta, joihin sijoitan pennoseni markkani Taste of Helsingissä!


Shelter Helsinki

METSÄSIENI- Metsäsieni-emmervehnäpuuroa, parapähkinäpyreetä ja sienivinegretellä maustettua itusalaattia
KARITSA- 24h haudutettua luomukaritsankylkeä, pikkelöityä keltavahveroa & savustettua jogurttia
RAPARPERI- Marinoitua raparperia, seljankukkasherbettiä ja paahdettua valkosuklaata

Nimikkoannos
SIIKA- Sokerisuolattua villisiikaa & siianmätiä, pähkinävoissa haudutettua varhaisperunaa & pikkelöityä omenaa


Olemme Juulian kanssa tavanneet aiemminkin muutamissa tilaisuuksissa, mutta tällä lailla rauhassa ja pitkään ei ole tullut aiemmin rupateltua. Olipa kiva tutustua paremmin!


Oletko suunnitellut tulevasti Taste of Helsinkiin? Nyt sinulla olisi mahdollisuus voittaa lippu. Kerro minkä annoksen aiot ensimmäisenä maistaa. Muistathan ilmoittaa myös sähköpostiosoitteesi. Tiistaihin klo 20 mennessä jätetyt vastaukset osallistuvat arvontaan. Ilmoitan voittajalle sähköpostilla.


I got an invitation with another blogger Vaimomatskuu to dine at restaurant Shelter in collaboration with the restaurant and Taste of Helsinki food festival which will take place 15.-18.6.2017.

We had a five course dinner, but they aren't the same dishes Shelter will serve at Taste of Helsinki.

Our Chef's menu was as following. Classics and retro dishes, but with a contemporary touch.


Roasted pike perch with roe butter milk sauce, pickled cucumber & horseradish
Tartar with marinated onion, lovage, tomato and crispy beef fat
Vichysoisse
Grilled flank steak with roasted potatoes, truffle butter & spring cabbage
Marinated rhubarb, toasted white chocolate and elderflower sherbert



At Taste of Helsinki Shelter's dishes are differet, have to taste them as well!

FOREST MUSHROOMS- Emmer wheat porridge with forest mushrooms, cream of Brazil nuts & sprouts with mushroom vinaigrette (v) -6mk
LAMB- 24h braised organic lamb belly, pickled chanterelle & smoked yogurt -6mk
RHUBARB- Marinated rhubarb, elderflower sherbet & roasted white chocolate -5mk

Signature dish
WHITE FISH- Sugar salted white fish & white fish roe, new potatoes cooked in brown butter & pickled apple -8mk

56 kommenttia :

  1. Savoyn: Grillattua vuohenjuustomoussea, rosmariini-hunajamanteleita ja romesco kastiketta. :-)

    Sara.rokman@gmail.com

    VastaaPoista
  2. Nimikkoannos: Sokerisuolattua villisiikaa & siianmätiä, pähkinävoissa haudutettua varhaisperunaa & pikkelöityä omenaa, nam!
    - Seijahannele
    hannele.lang@gmail.com

    VastaaPoista
  3. Raparperijälkkärin!

    Arvontaan: raparperikilpikonna@gmail.com

    VastaaPoista
  4. Ludun Härkätartar, selleri-kurkkusalaattia, briossia ja sinappihollandaisea

    kaljukeiju@gmail.com

    VastaaPoista
  5. Metsä-sieni emmervehnäpuuro
    v.laitinen@msoynet.com

    VastaaPoista
  6. Shelterin karitsa-annos.
    karhuoja@gmail.com

    VastaaPoista
  7. Onpa ollut herkullinen ilta teillä Shelterissä, niin hyvältä näyttää ja kuulostaa tuo Chef-menuu.
    Enpä ole koskaan ollut Taste of Helsingissä, varmaan aina ollut kiire mökille. Jos liput voittaisin menisin ehdottomasti Tocan äyriäis ja kalaruokien ääreen.

    VastaaPoista
  8. Hieno ilta teillä ja herkullinen ilta teillä Shelterissä, joka on minulle ihan uusi tuttavuus. Olipa kiva tutustua Shelteriin.
    En osallistus arvontaan, sillä minulla on jo liput. Mutta mielenkiinnosta luin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sittenhän me toivottavasti tavataan siellä. Avajaisiin olen menossa ja lisäksi jonain toisena päivänä säistä riippuen.

      Poista
  9. Nam, näyttää superhyvältä! Savoyn vuohenjuustovaahtoannos olis mun valinta ekaksi maisteltavaksi, mutta jos rahaa (ja tilaa mahassa) riittäis niin maistelisin varmaan kaikki annokset läpi :D

    revontulipalo@hotmail.com

    VastaaPoista
  10. Monta hyvää, tuo karitsa-annos kiinnostaa.
    postin.tuomaa@gmail.com

    VastaaPoista
  11. En osallistu arvontaan, mutta karitsa kuulostaa kyllä hyvältä.
    Ihanaa viikonloppua Lumo <3

    VastaaPoista
  12. Karitsaa minäkin.
    -Airiina-

    aiholapp at uusikaupunki.fi

    VastaaPoista
  13. Savoyn grillattu vuohenjuustomousse lisukkeineen. Nam.
    tanja.dahlstrom@kolumbus.fi

    VastaaPoista
  14. Sinulla on niin kivoja arvontoja, että harmittaa kun en voi osallistua. Herkkupatojen ääressä olet taas ollut. Ja ravintolan nimestä alkoi tietysti mielessä soida Gimme Shelter...

    VastaaPoista
  15. Voi mitä herkkuja! Ja kiitos - uudet ruokaravintolatuttavuudet ovat aina tervetulleita tulevia Helsingin matkoja varten.
    Arvonnan jätän tällä kertaa väliin, sillä Taste of Helsinki menee nyt sivu suun;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä mahtavia makuja. Tämä oli toinen kertani Shelterissä ja molemmat kokemukset ovat olleet onnistuneita

      Poista
    2. Oli kyllä mahtavia makuja. Tämä oli toinen kertani Shelterissä ja molemmat kokemukset ovat olleet onnistuneita

      Poista
  16. SIIKA- Sokerisuolattua villisiikaa & siianmätiä, pähkinävoissa haudutettua varhaisperunaa & pikkelöityä omenaa ottaisin ihan ensin.
    Petri
    peholapp(at)uusikaupunki.fi

    VastaaPoista
  17. Grönin KASVI-annos kiinnostaisi :)

    annesavol (at) gmail.com

    VastaaPoista
  18. Siis voi jestas näitä sinun ihania kuviasi ja voi jestas mitä herkkuja! <3
    En ole vielä päättänyt lähdenkö käymään tuolla tapahtumassa. Viime vuonna tosin kävin ja aivan ihana juttu oli, mutta täytyy miettiä, nyt alkoi houkuttamaan :D
    Ihanaa viikonloppua Tuuli <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ravintola on tummasävyinen ja valo tuli hienosti sivulta, kuvista tuli aika jänniä juuri valon ansiosta.

      Poista
  19. KARITSA- 24h haudutettua luomukaritsankylkeä, pikkelöityä keltavahveroa & savustettua jogurttia.

    seppo.savikko@gmail.com

    VastaaPoista
  20. Ludun luomumaissigritsiä hapankaalikastikkeella :-o Kuulostaa aika eksoottiselta!

    VastaaPoista
  21. KARITSA- 24h haudutettua luomukaritsankylkeä, pikkelöityä keltavahveroa & savustettua jogurttia + Ludun jälkiruoka!!! Nam!

    fevejii@gmail.com

    VastaaPoista
  22. Shelterin siika kuullostaa herkulliselta !

    mikkelssontarja@gmail.com

    VastaaPoista
  23. Pastor. PULPO CON CAUSA Y HUEVAS DE TRUCHA- Grillattua mustekalaa, perunaterriiniä, kylmäsavustettua kirjolohenmätiä -8mk

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minna.metso@gmail.com

      Poista
  24. Paljon ihania makuja mutta ensimäiseksi maistaisin Pastorin
    PULPO CON CAUSA Y HUEVAS DE TRUCHA- Grillattua mustekalaa, perunaterriiniä, kylmäsavustettua kirjolohenmätiä

    nborgelin@gmail.com

    VastaaPoista
  25. Grillattu vuohenjuustomousse ym. Savoylta. Tietysti kaikki annokset kuulostavat jänniltä.
    Kristiina

    Oonjustiina@ gmail.com

    VastaaPoista
  26. Shelterin nimikkoannos kiinnostaa


    anita.soderstrom@pp.htv.fi

    VastaaPoista
  27. Maistaisin ehdottomasti ensimmäisenä Passion makkaraperunat veripaltulla!

    VastaaPoista
  28. Shelterin karitsallahan minä aloittasin ��

    KARITSA- 24h haudutettua luomukaritsankylkeä, pikkelöityä keltavahveroa & savustettua jogurttia

    anniniina(at)gmail.com

    VastaaPoista
  29. Shelterin karitsa olisi minulle sopivin vaihtoehto

    petramaria@suomi24.fi
    Terv: Tyttis

    VastaaPoista
  30. KARITSA- 24h haudutettua luomukaritsankylkeä, pikkelöityä keltavahveroa & savustettua jogurttia.

    mirjahelena.savikko@gmail.com

    VastaaPoista
  31. Savoyn grillattu vuohenjuustomousse kuulostaa kiinnostavalta, sitä maistaisin ensin
    liisa.laine111@gmail.com

    VastaaPoista
  32. Tuo Shelterin raparperiannos ja moni muu. ������

    Maire
    Hullutellen(at)gmail.com

    VastaaPoista
  33. Shelterin karitsa olisi ensimmäisenä listallani!
    ansku_66@hotmail.com

    VastaaPoista
  34. Shelterin karitsaa
    johanna.tuulia@hotmail.fi

    VastaaPoista
  35. Shelterin siika-annoksen!
    ansode@gmail.com

    VastaaPoista
  36. Ludun Lahna Wallenberg, varhaisperunaa Rymättylästä, bouillabaissemajoneesia ja herneenversokastikett
    PMaljanen@gmail.com

    VastaaPoista
  37. KARITSA- 24h on se annos millä aloitan :)
    annes82(at)yahoo.com

    VastaaPoista
  38. Ooh Shelterin siikaa tekisi mieli!
    lkaymc@yahoo.co.uk

    VastaaPoista
  39. Passion makkaraperunat veripaltulla! Olen aivan ihastunut valikoimaan jota on todella paljon.

    henna.holappa1@luukku.com

    VastaaPoista
  40. KASVI- paahdettua tattarileipää, suolaheinällä maustettua perunasalaattia, raastettua suolaheinävoita ja villiyrttejä. tapiiri_1(AT)hotmail.com

    VastaaPoista
  41. Shelterin metsäsieni houkuttelis ekaks..
    sari.forss@pp.phnet.fi

    VastaaPoista
  42. KARITSA- 24h haudutettua luomukaritsankylkeä, pikkelöityä keltavahveroa & savustettua jogurttia - kuulostaa todella maukkaalta! (tai kaikkihan noista kuulostaa mutta tuo erityisesti :) NJAM!
    anemoneh211@gmail.com

    VastaaPoista
  43. Vaikea valinta mihin mennä ekana! Grönin liha-annos kuulostaa hyvältä kuten myös Passion gazpachosorbetti! Eli näistä se kumpi tulee ensin vastaan! ��
    miuku81@gmail.com

    VastaaPoista
  44. Hei, lahna Wallenberg kuulostaa minusta maistamisen arvoiselta!
    Kiitos sinulle ihanista kuvista. Vaaleanpunainen tuntuu näin kevätkesästä parhaalta väriltä

    ellam.komulainen@gmail.com

    VastaaPoista
  45. Shelterin siikaa haluaisin maistaa ja totta kai Grönin lihaa! Olisi kivat päästä Taste of Helsinkiin jos vaikka tänä vuonna ilmatkin olisivat aurinkoisempia kuin viime vuonna.

    VastaaPoista
  46. Heippa, samaa mieltä Marjon kanssa! Shelterin siikaa ja tottakai Grönin lihaa. Sähköpostiosoitteeni on isa.kokoi@gmail.com mikäli onnetar suosii arvonnassa :)

    VastaaPoista
  47. Savoyn Vorschmack (juha_k@hotmail.com)

    VastaaPoista
  48. Ensimmäisenä ääntä kohti livahtaa Pastorin Bistek Tataki.
    kati.hurme@gmail.com

    VastaaPoista
  49. Suoraan sanottuna en vielä tiedä!. Ikinä en ole ollut mutta tapahtuma vaikuttaa aivan mahtavalta!

    noora.hurme@gmail.com

    VastaaPoista
  50. Kiitos kaikille osallistujille. Onnetar suosi Liisaa ja Ellaa, voittajille on ilmoitettu henkilökohtaisesti.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.