Schønemann Copenhagen

Perjantaina lennätin Siipan kanssani päivän yllätysruokamatkalle Kööpenhaminaan hänen syntymäpäivänsä kunniaksi. Vasta matkalla lentokentälle aamuviideltä kerroin, että lähdemme pikku matkalle. Paljon ehti tapahtua päivässä -paljon hyvää ja yksi vähän huonompikin juttu, mutta siitä lisää myöhemmin. Aloitetaan matkan pääkohteesta, ravintola Schønnemannista.


Schønnemann on tarjoillut jo vuodesta 1877 silliä, olutta ja snapseja nostalgisessa ympäristössä. Ravintola on tunnettu etenkin voileivistään eli smørrebrødeista. Suosittu ravintola on valittu kaksi kertaa vuoden lounasravintolaksi, se mainitaan Michelin-oppaassa sekä lukemattomissa muissa julkaisuissa. Edellisillä matkalla olimme koettaneet päästä lounaalle ravintolaan, mutta ilman varausta se ei onnistunut. Siksi buukkasinkin meille pöydän jo heti matkan ostettuani pari kuukautta sitten. Pöytävarauksen sen voi helposti tehdä hyvissä ajoin netin kautta.

Menussa ohjeena on tilata kaksi annosta aloittajaisiksi, kolme tullakseen kylläiseksi ja neljä jotta voi lopettaa aterian hymyillen. Kaksi oli ihan riittävästi. Oma suosikkini oli tarjoilija Olsenin erikoinen, kylmäsavukinkkua, kananrintaa, sienikastiketta ja friteerattua persiljaa rapsakan paahtoleivän päällä. Annos valeltiin vielä tryffeliöljyllä. Taivaallista!

Schønnemannin snapsilistalta voi valita yli 140 juomasta  Otimme aterian kyytipojaksi akvaviitit, jotka tarjoili kaatoi niin piripintaan, että pintajännitys teki juoman pinnasta kuperan.

Olimme ravintolan lähellä nähneet Tuborgin panimon hevosvaljakon ja pian pöytään istuttuamme takaovesta asteli sisään iloinen Tuborgin seurue: Panimon Kylle kylle-pääsiäisolut oli juuri tullut myyntiin ja tipuhattuhin pukeutuneet panimolaiset jakelivat ilmaiset pullot kaikille ravintolan asiakkaille. Juon olutta harvakseltaan ja silloinkin aina ruoan kanssa. Tumma olut ei yleensä ole suosikkejani, mutta hyvin Kylle kylle maistui 
smørrebrødien kanssa.

Schønnemann on monissa julkaisuissa mainittu Kööpenhaminan parhaana smørrebrød-ravintolana. Se lunastikin odotukset erinomaisesti. Henkilökunta oli tanskalaisen iloista ja rentoa, ruoka herkullista ja sisustus henki yli satavuotista historiaa.

Herkuttelimme päivän aikana myös muutamassa muussa paikassa, Kööpenhaminassa eivät vaihtoehdot lopu.


On Friday I took my Husband to Copenhagen for a day for his birthday.

For lunch I knew a restaurant Husband has wanted to try on our previous trips, but we never got in without reservation. For this trip I made a reservation to Schønnemann already in January.

Since 1877,  pickled herring, beer and schnapps have been served in an atmosphere of nostalgia and authenticity at Schønnemann's. Restaurant has been named "Lunch-restaurant of the Year" twice and has received countless numbers of accolades and recommendations in both the Danish and foreign dining guides

First and foremost, Schønnemann is know of their smørrebrøds, the traditional Danish open-faced sandwich, usually a  rye bread topped with choise of mayo shrimp, salmon, tong, scrambled eggs with eel...

There was a guideline on menu how many dishes to order; two to start, three to be full an dfour to finish wiht a smile. My favorite dish was Waiter Olsen's Special   - cured ham from free range pigs, boiled chicken breast, mushroom a la créme and parsleys frits; served on butter fried toast an dtruffle oil. Perfection!

Staff was friendly, food was delicious and over a decade of history could be seen in the interiors.
Schønnemann,  Hauser Plads 16, Copenhagen

14 kommenttia :

 1. Upeita annoksia ja ihana yllätys miehellesi. Myöhästyneet onnittelut hänelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllätys oli aika onnistunut, hän sai tietää vasta matkalla kentälle mihin ollaan menossa. Hieman hän tosin ihmetteli kun jo viideltä aamulla piti lähteä kotoa...

   Poista
 2. Olet kyllä ihana! Siis mikä lahja. Wau. Ja kiva, että ravintolakin teki yhteistyötä tarjoamalla maittavaa ruokaa :) Ja Tuborg vielä kaiken lisäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruoka oli todella hyvää ja ne Tuborgin oluet hauska yllätys

   Poista
 3. Tämä olis unelmien reissu itsellenikin, Köpiksen viime visiitistä on liian monta vuotta! Sekin pääosin ohiajomatka. Voi mitä ruokaelämyksiä koitte - ihan mahtavia kuvia sait napsittua matkalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Köpiksessä on niin ihania ravintoloita. Olemme käyneet -monen muin lisäksi- muutamassa tällaisessa traditionaalisessa paikassa, niissä on ihan oma tunnelmansa.

   Poista
 4. Todella ihana yllätys ja Köpis on vaan niin huippupaikka :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Köpis on ihana, sine voi mennä uudestaan ja uudestaan

   Poista
 5. Apua mitä ruokia ja mitähän nyt huitaisisin naamaan, jotta tuntuisi edes himppasen hyvältä, näiden kuvien jälkeen.

  Aivan mahtavaa uutta viikkoa juhlapäivän merkeissä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oma juhlapäivä meni läppäri sylissä ja jalka koholla kotona töitä tehden, ei koin hohdokasta...

   Poista
 6. Onpa pöydän täydeltä herkkuja. Alkoi itseäkin hymyilyttämään tuo snapsi - on se saatu täyteen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Snapsin kaato oli taidetta. Joka pöydässä niitä tilattiin ja aina yhtä täyteen ne kaadettiin, läikyttämättä. Se jäi sitten asiakkaan osaksi.

   Poista
 7. Oli kyllä sinulta niin ihana ylläri miehellesi, saas nähdä miettiikö päänsä puhki vastavuoroisesti :). Köpiksessä vierailleena, tosin en tässä kyseisessä paikassa, niin mielestäni joka paikassa on kyllä hyvä tunnelma ja ruokakin niin jees. Herkkuja on mös tiedän lautasilta löytynyt yllin kyllin, nam.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totesin, ettei tämä ole mikään kilpailu. Halusin antaa aineettoman lahjan, yhteisen hauskan kokemuksen.

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.