Ruokaelämyksiä Siljalla | Foodie trip on Silja Symphony

Muutama viikko sitten risteilin Tukholmaan Siipan kanssa. Jo ennen joulua voitin onnekkaasti Tallink Siljan somevaikuttajatapahtuman arvonnan pääpalkinnon eli Suomi100-risteily Tukholmaan kahdelle, pienen säädön jälkeen huhtikuinen viikonloppu viimein valikoitui matkan ajankohdaksi.

Menomatkalla menimme heti ensimmäiseen kattaukseen Bon Vivant-ravintolaan, jossa oli tarjolla Matti Jämsénin suunnitteleman Menu Nordic. Muuten meillä oli samat annokset, mutta pääruoaksi minä otin kyyhkystä ja Siippa söi kuhaa. Pelkästään tämä ruokaelämys on hyvä syy lähteä risteilylle! Katsokaa noita annoksia, ne olivat maultaan vähintään yhtä hyviä kuin miltä ulkonäkönsä. Mattia pääsin jututtamaan muutaman viikon takaisella makumatkalla Baltic Princessilla. Menu Nordicia tarjoillaan 16.5. asti.


I won already several months ago at a social media inflencer event arranged by Tallink Silja cruise company the main prize; a Finlad100 cruise to celebrate Finland's 100 years of independence.

There are several restaurants in Silja Serenade. On Friday we ate five course Menu Nordic with wine package at Bon Vivant, the ship's gourmet restaurant.



Savustettuja katkarapuja, tillimoussea ja rapeaksi paistettua vohvelia

Smoked shrimps with dill mousse and crispy waffle

Juomasuositus Torre Rosazza Pinot Grigio, Colli Orientali Friuli, Italy



Ruskealla voilla maustettua härkätartaria, kaprismajoneesia ja suolakurkkua

Beef tartar seasoned with browned butter, caper mayonnaise and pickled cucumbers

Juomasuositus When We Dance Chianti, Tuscany


Purjo-perunasosekeittoa, ranskankermaa ja juustokeksiä


Leek and potato soup, sour cream and cheese biscuit

Juomasuositus Bricco dei Guazzi Chardonnay,  Piemonte, Italy

Paahdettua kuhaa, pinaattia, kukkakaaligratiinia ja tuoretta piparjuurta

Roasted pike-perch with spinach, cauliflower gratin and fresh horseradish


Juomasuositus Bricco dei Guazzi Chardonnay, Piemonte, Italy




Paistettua kyyhkynrintaa, karamellisoitua omenaa ja punajuurta

Pan-fried breast of pigeon, caramelized apple and beetroot

Juomasuositus Sister Moon,Toscana, Italy















Lakkakeittoa, samppanjajäädykettä ja valkosuklaata


Cloudberry consommé with champagne parfait and white chocolate

Juomasuositus Tenuta Sant’Anna Moscato Spumante, Friuli, Italy 8 cl


Aamulla söimme ravintola Tavolàtassa DeLuxe-hyttiluokan runsaan erikoisaamiaisen ennen maihinnousua. Bloggaajan piti järjestellä smoothiekulho risteilyaamiaisellakin ja ikuistaa se Instagramiin.

In the morning we had a special breakfast included in DeLuxe cabin price. Even on a cruise breakfast I had to arrange nicely my smoothie bowl and snap a photo for Instagram.









Paluumatkalla söimme illallisen Tavolàtassa. Baltic Princessin risteilyllä pääsin maistelemaan Turun linjan Tavolàtan listan miltei kokonaan läpi, tosin listat ovat laivoilla hieman erilaiset. Tällä kertaa jaoimme aluksi Caprese-salaatin ja salumi misti-leikkelelautasen, jotka sopivat erinomaisesti jaettavaksi. Pääruoaksi söin lammasta ja Siippa possunkylkeä. Jälkiruokaa ei sitten enää mahtunutkaan, vaan suuntasimme ajoissa unten maille.

Olihan taas ruokamatka!



On the way back to Helsinki we ate at Italian Tavolata. Some weeks ago I got to taste almost trough the whole Tavolata menu on Baltic Princess. This time we shares a Caprese salad and Salumi Misti.
For main ourse I had lamb and Husband ate pork belly. For dessert we didn't have any room and withdrawed back to our comfortabel cabin early on.

What a foodie trip again!



14 kommenttia :

  1. Ihania herkkuja! Valoisaa uutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aurinkoisia päiviä myös sinulle Elisa

      Poista
  2. On hienoa,että laivat ovat kehitelleet tarjoilujaan näin upeiksi,koska ruokailu on myös yksi tärkeistä asioista mitä laivalle lähdetään tekemään muun viihtyvyyden lisäksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruokatarjonta on tosiaan ihan uudella tasolla verrattuna takavuosiin niin laadun kuin valikoiman puolesta

      Poista
  3. Oi mitä ruokia. Paistettu kyyhkynrinta, karamellisoitu omena ja punajuuri näyttää niin herkulliselta! Mukavaa viikkoa Lumo ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyyhkynrinta olikin todella herkullista!

      Poista
  4. Rinnukset märkinä täällä kuolaan. Kyllä teitä hemmoteltiin, mutta sattuipa mukaville ihmisille tämä hemmottelu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Johanna 😊 Oli kyllä ihanat ruoat

      Poista
  5. Osaa maistettuania ja näiden kuvien perusteella, en voi kuin todeta, että jumalaista ruokaa. <3 Risteilyjä voi surutta kutsoa kunnon herkuttelumatkoiksi. Kivaa tiistaita Lumo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mehän tunnetaan Tavolatan ruoat hyvin 💚

      Poista
  6. Ah, mitä ruokakuvia! Tuota Tavolatan lammasta olen minäkin syönyt. Se oli niin hyvää... Maistuis tänä iltanakin :)
    Kivaa viikkoa Lumo <3

    VastaaPoista
  7. On noilla laivoilla vaan sellaiset herkut nykyään, että alta pois. Onneksi lounaslaatikko on nenän alla tätä sinun postaustasi lukiessani, eihän tätä muuten kestäisi. Mukavaa pikku lauantaita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laivaruokailu on todella kehittynyt takavuosista

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.