Joulumarkkinaretkellä läntisellä Uudellamaalla | Christmas markets on South coast Finland

Päivitys 2017; Lohjan menneen ajan joulumarkkinat sekä Tammisaaren joulumarkkinat ovat 9.-10.12.2017. Postauksessa tunnelmapaloja viime vuoden joulumarkkinoilta


Lohjan menneen ajan markkinat ja Tammisaaren joulumarkkinat ovat auki tämän viikonlopun 10.-11.12.2016 Helsingistä ehtii hyvin päivän aikana käymään molemmilla markkinoilla ja vielä Fiskarsilla siinä välissä.joulumarkkinat, kyltti, tammisaari

tammisaari, joulumarkkinat, kori, käsin tehty

tammisaari, joulumarkkinat

havupukki, tammisaari, joulumarkkinat

tammisaari, joulumarkkinat, havukranssi

tammisaari, joulumarkkinat, marinoidut valkosipulinkynnet

Tammisaari, ovet

tammisaari, joulumarkkinat


tammisaari, joulumarkkinat, seppä


tammisaari, joulumarkkinat, joulupukki

tammisaari, joulumarkkinat


Minä, Marjo ja ryhmä muita bloggaajia suuntasimme eilen Visit South coast Finlandin/Lumomatkailun järjestämälle retkelle* tutustumaan Länsi-Uudenmaan joulumarkkinoihin, oppaana oli alueen erinomaisesti tunteva Tuula Kleiman.

Helsingistä Tammisaareen ajaa Hangontietä pitkin alle puolessatoista tunnissa. Viehättävällä Tammisaaren Raatihuoneentorilla ja Kuninkaankadulla on auki vielä tänään perinteiset vanhanajan joulumarkkinat. Torille on loihdittu jouluista tunnelmaa, myytävänä on joululahjoja ja -koristeita ja erilaista syötävää paikallisilta tuottajilta ja kauempaakin; kalaa, palvattuja lihoja, juustoja, makeisia, kakkuja, glögiä...

Tammisaaren joulumarkkinat 10.-11.12.2016, sunnuntaina auki 10-15


tammisaari, kahvila, leivos


kahvila, tammisaari, leivonta
Raatihuoneen torin laidan Cafe Carl de Mummasta on hyvä katsella joulutorin vilinää samalla kun nauttii paikan päällä leivottavia herkullisia leivonnaisia.


I, my blogger friend Marjo and a group of other bloggers visited yesterday Tammisaari and Lohja Christmas markets on Finland's South coast with Visit South coat Finland.We first headed to Tammisaari Christmas market, abt 1½ from Helsinki by car and had cofee and cakes at Carl de Mumma bakery before browsing the market.
Fiskars village
Fiskarsin joulu, havukranssi


Fiskars, valotaide

fiskars, pato


Ravintola, kuparipaja, Fiskars
Ravintola, kuparipaja, Fiskars, glögi
Ravintola, kuparipaja, FiskarsRavintola, kuparipaja, Fiskars, joululounas


Ravintola, kuparipaja, Fiskars, joululounas


Ravintola, kuparipaja, Fiskars, jälkiruoka

 Tammisaaresta puolestaan on noin puolen tunnin ajomatka Fiskarsin ruukkialueelle. Fiskars on tunnettu kesäkohde, mutta siellä riittää nähtävää läpi vuoden.  Fiskarsin Kuparipaja-ravintolan Runsas joulupöytä-lounaalla oli tarjolla modernin jouluinen alkuruokabuffet, pääruoaksi murea possunposkea sinappikastikkeessa, kikhernerulla ja Inkoon puuroa tai pintasavustettua lohta, jälkiruoaksi karpalopannacottaa tai riisivanukasta ja rommiluumuja. Ravintolan moderni menu vaihtelee sesonkien ja satokauden mukaan, raaka-aineet tulevat lähialueen tuottajilta.

Fiskarsille järjestetään vielä lauantaina 17.12. bussikuljetus Helsingistä. Joulun alla Fiskarsilla on ohjelmaa ja puodit pullollaan lahjaideoita. Miltä kuulostaisi vaikka Rekolan panimon olutviinietikka, jonka käyttämiseen on käytetty Fiskars-joen penkasta eristettyä bakteeria?

Ravintola Kuparipaja, Kuparivasarantie 5, Fiskars

Fiskarsilla on myös Ägräs Distillery, jonka ensimmäinen akvaviittierä pullotettiin perjantaina. Ägräsistä lisää myöhemmin.After Tammisaari market it was time to drive to Fiskars ironworks area, a popular destination on summer, but worth to visit all year around. We were served a lunch at Kuparipaja restaurant, housed in an old copper smithy. Restaurant's contemporary menu reflects the Finnish four seasons in both taste and colour


Lohja, joulumarkkinat
lohja, joulumarkkinatlohja, joulumarkkinat, huovutetut eläimet

Lohja, joulumarkkinat, keramiikka Lohja, joulumarkkinat, keramiikka


Lohja, joulumarkkinat, hevosajelu


Lohja, joulumarkkinat, luistimet


Lohja, joulumarkkinat
 Lohja, joulumarkkinat, valkosipulit


Lohja, joulumarkkinat, piparkakkutalo
  
Lounaan jälkeen suunnaksi Lohja, jossa järjestetään tänä viikonloppuna tunnelmalliset 
Lohjan menneen ajan joulumarkkinat. Markkinat levittäytyvät laajalle koirkon ympärille Lohjan keskustaan ja paikalla on yli 200 myyjää myymässä tuotteitaan menneen ajan hengessä nykypäivän ihmiselle. Myynnissä on mm. paikan päällä syötäviä herkkuja, käsitöitä, puuesineitä, keramiikkaa, lahjatavaroita, joulukoristeita, kynttilöitä, maatilojen tuotteita, jouluherkkuja ja leivonnaisia. Markkinoille on julistettu markkinarauha ja parhaat kojutkin palkitaan. Myyjät ovatkin panneet parastaan esillepanossa ja menneen ajan tunnelman luomisessa.

Lohjan menneen ajan joulumarkkinat 10.-11.12.2016, sunnuntaina auki 10-16
Lohja old times Christmas market is a charmingly old fashioned market next a medieveal stone church with over 200 stalls selling hand made items and foods from local producers.lohja, kahvila


lohja, kahvila


lohja, kahvila

Markkinoiden jälkeen on mukava lämmitellä glögilasillinen kädessä. Vuoden 2015 parhaaksi kahvilaksi äänestetty 
Cafe Lauri tarjoaa lämmikettä, leivonnaisia ja salaatteja. Cafe lauri ei ole Lohjan kauneimmalla kadulla, mutta 
sisään astuessaan unohtaa ulkoympäristön. Kahvilan tuotteet valmistetaan pääosin itse paikan päällä ja tuotteiden raaka-aineissa suositaan alueen lähituottajia.
Päivässä ehtii paljon. Vaikkei lunta olekaan maassa, joulumarkkinoilla pääsee hakemaan sitä ehkä vähän kateissakin olevaa joulutunnelmaa.

Cafe Lauri, Kauppakatu 16, 08100 LohjaCafe Lauri is a pretty cafe nearby the market with bakery items and salads made at site.

Even though there isn't any snow now, Christmas markets bring the right christmassy mood.


*Retken tarjosi/Courtesy of Visit Southcoast Finland

14 kommenttia :

 1. Teillä on ollut varmasti tosi kiva päivä. Joulumarkkinat ovat ihania ja niin tunnelmaa täynnä olevia tapahtumia. Kuvistasi välittyy hyvin tuo tunnelma ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etenkin Lohjan markkinat olivat hyvin tunnelmalliset, niillä tulee varmasti käytyä tulevina vuosinakin.

   Poista
  2. Etenkin Lohjan markkinat olivat hyvin tunnelmalliset, niillä tulee varmasti käytyä tulevina vuosinakin.

   Poista
 2. Kaikkea kaunista olette päässeet näkemään ja kokemaan!
  Ihanaa sunnuntaita Lumo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Retki oli kiva ja kuvattavaa riitti, onneksi osui kirkas päiväkin.

   Poista
 3. Kiitos seurastasi ♥ Minä en ehtinyt nähdä joulupukki ja tuosta hevosvaljakosta tuli niin huono kuva ettei päätynyt omaan postaukseeni. Ihana päivä ja todella paljon ehdittiin kokea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otin hevosesta kymmenen kuvaa, Tämä oli onnistunein. Hämärä ja liike tekivät kuvaamisesta hankalaa.

   Poista
 4. Ihanan tunnelmalliset kuvat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kiva tavata ja hauska oli retki.

   Poista
 5. Ihanan jouluisia kuvia:) Tuolla samaisella reissulla olin vuosi sitten ja voin uskoa, että teillä oli varmasti yhtä kivaa kuin meillä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain jo viime vuodeksi kutsun, mutta silloin en päässyt. Onneksi nut aikataulut sopivat.

   Poista
 6. Ihana postaus! Oi mitä nojatuolimatkailua parhaimmillaan :)

  Olen tulossa "turistina" Helsinkiin tiistaina ja haluaisin kysyä onko sinulla vinkata joululounas-paikkoja (kohtuuhintaisia, ei finediningia)?

  Kastanja

  VastaaPoista
 7. Juuri ihastelin teidän reissua Marjon matkassa blogissa myöskin. Lumo matkailun järkkäämät reissut ovat aivan mahtavia ja hei Lohjalla on vaikka mitä ja ihana Tammisaari. Oltaisiin voitu olla samalla reissulla, ellei olisi ollut Tukholman matka jo buukattuna.

  Ihanaa uutta viikkoa Lumo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumomatkailulta on tullut kutsuja useammallekin kiinnostavan kuuloiselle Länsi-Uudenmaan päivämatkalle, mutta koskaan ennen päivät eivät ole sopineet. Nyt iskin kiinni kun kalenterissa oli vapaata, retki olikin todella kiva.

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.