Pariisin ruokamarkkinoilla | Paris food markets

Monien pariisilaisten viikonloppuohjelmaan kuuluvat olennaisesti ostokset ruokamarkkinoilla. 

Ruokaostoksia voi tehdä  kadulla, jossa herkku- ja ruokakauppojen tarjonta levittäytyy kadulle asti, jokaviikkoisilla ruokatoreilla tai tietyn alueen herkkuja esittelevillä ruokamarkkinoilla.


Food shopping at the marchés is essential part of many Parisian's weekend. There are streets lined with various food shops, weekly markets and seasonal markets serving food products from a certain area.














Rue Mouffetardilla 5. kaupunginosassa on ruokakauppoja leipuriliikkeistä lihakauppoihin, kadulta löytyy myös paljon ravintoloita, juusto- ja lihakauppoja, jäätelöpuoti, Dammann Frerés-teekauppa jne.

Aamiaisella kävimme Rue Mouffetardilla pienessä La Salle a Manger-ravintolassa. Luulimme, että Vitalite-aamiainen oli jonkinlainen terveysaamiainen, mutta pöytään kannettiinkin, erilaisia suklaalevitteitä, nutellaa, hilloa, croisantteja ja patonkia. No, kuului aamiaiseen myös pieni hedelmäsalaattikin.


Rue Mouffetard on 5th arr is lined with food shops; there are bakers, butchers, ice cream shops, cheese mongers, fish mongers, a tea shop, restaurants and cafes.

We had a breakfast on Sunday at in small restaurant La Salle a Manger on rue Mouffetard. We thought Vitalite breakfast would be an healthy option, but our waitress loaded the small table with chocolate spreads, Nutella, jams, croissants and baquettes. Well, there were small fruit salads as well...




Rue Mouffetard, 75005 Paris












Kivenheiton päässä Rue Mouffetardilta on pikku aukiolla Marché Monge keskiviikkoisin, perjantaisin ja sunnuntaisin n. puoli kolmeen asti. Kivan kompaktilla torilla on erilaisten ruokien lisäksi mm. kukkia, torikasseja, huiveja ja lompakoita. Ostimme torilta ruokatuliaisten lisäksi minulle hyvän nahkalompakon edullisesti sen varastetun tilalle.


On Place Monge, few blocks from Rue Mouffetard, there is a food market on Wednesdays, Fridays and Sundays until abt 2.30 pm. Besides food, there are vbendors for market baskets, scarves and wallets. We bought sausages, cheese and a new wallet to replace the stolen one.


Place Monge, 75005 Paris























e .
Seinen vasemmalla rannalla -vastapäätä Notre Damen kirkkoa- järjestetään Lounais-Ranskan ruokamarkkinat syksyisin. Markkinat ovat ajoittuneet aina siihen viikonloppuun kun olen syyskuussa Pariisissa. Ensimmäisen kerran osuin markkinoille ihan sattumalta, myöhemmin olen aina tarkistanut ovatko markkinat juuri silloin kun olen kaupungissa.

Lounais-Ranskan ruokatuottajat myyvät ja maistattavat herkkujaan. Paitsi makkaroita, pateita, makeisia, viinejä, mehuja jne. mukaan ostettavaksi. Tarjolla oli myös herkkulautasia ja viiniä paikan päällä nautittavaksi muutaman eron hintaan. Olimme juuri jakamassa leikkelelautasellista kun bongasimme Ranskan presidentin vierailemassa markkinoilla.

Kaupungissa on lukuisia muitakin ruokamarkkinoita, mm. Enfants Rouges ja Bastille, mutta yhden viikonlopun aikana ei ehdi jokaiselle. Nämä markkinat antavat kuitenkin jonkinlaisen läpileikkauksen Pariisin ruokamarkkinatarjonnasta.


There is a farmer's market of South West France's producers every September in Paris on Left bank across Seine from Notre Dame. It is always at the same weekend I am in Paris. The first time I just happened to pass it,  but now I always check in advance if it is still held the same weekend.


There are bands, food, wine and lots of goodies to buy home.

We were just sharing a plate of cold cuts when we ntoed that president of France was visiting the same market.

There are also lots of other food markets in Paris, Enfant Rouges nd Bastille among others, but one weekend isn't unfortunately long enough for all of them.



Les marchés flottants du Sud-Ouest à Paris, quais de Montebello et de la Tournelle, 75005 Paris

10 kommenttia :

  1. Ihana herätä näihin kuviin, siis ruokahifistelijän ja -nautiskelijan taivas! Voi kun Suomestakin saisi jostakin tuoreita taskurapuja, suurinta herkkuani. Rakastan tuoreen patongin ja juustojen yhdistelmää : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ranskalainen patonki onkin extrahyvää, oikeaoppisen rapaa, pehmeää ja sitkasta yhtä aikaa.

      Poista
  2. Voi mitä kuvia. Mun mies varmasti ostaisi äyriäistorin tyhjäksi. Ruokatuliaiset on kivoja.
    Ihanaa tiistaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miehesi taitaa kertomasi mukaan olla varsinainen herkkusuu, täytyisi päästä juttelemaan hänen kanssaan ruoasta!

      Poista
  3. Syvä pitkä ihastunut huokaus, haluan tuonne! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pariisissa on tosiaan useita ruokamarkkinoita, tässä on vain muutama...

      Poista
  4. Voi miten ihanat ruokamarkkinat! Kello ei ole edes lounasajassa vielä ja täällä valuu jo kuola näppikselle. Haluan juustoja ja äyriäisiä ja hedelmiä ja ja ja....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nyt tosiaan maistuisi hyvä patonki ja joku ihana juusto...

      Poista
  5. Ihana postaus. Matkoilla on parasta kauppahallit, ja juuri paikalliset markkinat. Tunnelmaan pääsee erityisesti, kun kiertää ja katselee. Herkullisia kuvia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruokamarkkinat ja -hallit ovat meillä aina käyntikohteina matkoilla. Miehellä ei onneksi koskaan ole mitään hyvää ruokaa vastaan.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.