Viikon varrelta | During this week

Kävin tällä viikolla taas työmatkalla Tallinnassa. Enimmäkseen pyrin tekemään päivämatkoja kun Helsingistä pääsee aamulaivalla niin kätevästi lahden yli ja ehtii tehdä ihan täyden työpäivän ennen iltalaivalla paluuta. Tällä kertaa lähdin Tallinnaan jo iltapäivälaivalla, sillä tarkoituksena oli käydä turkkilaisten bisneskumppanien ja tallinnalaisten asiakkaiden kanssa illastamassa ennen seuraavan aamun neuvotteluja.

Paikalliset asiakkaat olivat varanneet pöydän Farm-ravintolasta vanhassa kaupungissa. Olin hieman skeptinen; sijaintti Viru-kadun tuntumassa, täytetyt eläimet ikkunassa - epäilin, ettei ravintola ehkä panostaisi niin paljon ruokaan kuin turistien houkuttelemiseen. Modernia eestiläistä keittiötä edustava ruoka oli kuitenkin herkullista; raikasta ja paikallisista raaka-aineista valmistettua.

Ruokapöydässä en ryhtynyt kaivamaan kameraa esiin, mutta käydessäni pesemässä kädet nappasin muutaman kuvan. Muita kuvia Tallinnassa en ehtinyt ottamaankaan, sillä kiirehdin satamaan palaverien jälkeen.


I had meeting in Tallinn on Thursday, but arrived there already on Wednesday to have dinner with Turkish business partners and Estonian customers. We ate at Farm in old town. Fun interior and fresh, contemporary Estonian food. Did not take my camera out during dinner, but snapped few photos when I went to wash my hands.

Farm Müürivahe 27 b
Kotona odotti rakkauslaatikko- Nespresso oli lähettänyt Loveboxin eli tutustuttavaksi uutta, vahvaa ja mausteista Capezinho do Brazil-kahvia. Kahvin kerrotaan sopivan loistavasti suklaan kanssa yhteen, join kahvia kuitenkin tuorepuuron kera seuraavana aamuna. Piristys olikin perjantaiaamuna paikallaan. Olen nukkunut huonosti ja ensimmäiset työviikot loman jälkeen ovat vaatineet veronsa...


When I arrived home from Tallinn, there was a Lovebox from Nespresso waiting with Capezinho do Brazil coffee for test. Intensive and spicy coffee kicked me up well the  next morning, the first weeks after holidays have taken their toll.
Viime viikolla hain kaupungin kukkapelloilta Haltialasta auringonkukkia, mutta luonnonkukkakauden loppuessa alkaa taas olla aika hakea perjantaipuskat kukkakaupasta.

Lat week i picked sunflowers on a filed in Helsinki, but now wild flower season is ending and it's time to buy Friday flowers from florist again.Kesän ykkösjäätelö on mielestäni ollut -kotitekoisen semifreddon lisäksi- helsinkiläisen Gelato Factoryn jäätelö, jota saa ainakin Citykäytävän ja Stockan Robert's Coffeesta. Maut ovat vaihdelleet sesongin edetessä.

Number one ice cream this summer -besides my homemade semifreddo- has been Gelato Factory's ice cream available at least at Robert's Coffee at Citykäytävä and Stockmann's.

Viikon paras juttu on kuitenkin ollut kesän paluu. Ihana lämpimmin sää innosti eilen ajelemaan hyvän lenkin rantoja pitkin uskollisella sotaratsulla. Kuten aiemmin kirjoitin, elokuu on kesäkuukausi!

Ihanaa sunnuntaita!
The best of this week has been return of summer. I took my old warhorse out for a long spin along shoreline in the sunny, warm weather. As I told, August is a summer month!


10 kommenttia :

 1. Elokuu on ehdottomasti kesäkuukausi ja usein vielä syyskuukin - kuten viime vuonna - on tosi lämmin. Tuo jäätelöä on superhyvää! Itse ehkä arastelisin mennä ravintolaan, jonka ikkunassa on täytettyjä eläimiä mutta kiva kuulla, että oli toimiva kokonaisuus ja ruokaa hyvää.
  Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kokeillut tänä kesänä muidenkin pienvalmistajien jätskejä, mutta Gelato Factory nousi kesän ykköseksi.

   Poista
 2. Tuo ravintola on kuin sadusta Liisa Ihmemaassa!
  Ihanaa sunnuntaita Lumo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruokapöydässä istuvat täytetyt eläimet olivat heti ovensuussa ikkunan äärellä ja ne houkuttelivatkin hyvin asiakkaita sisään.

   Poista
 3. Huikeen kauniita kuvia! Kieltämättä tuosta ravintolan somistuksesta tulee mieleen eläinmuseo, mutta ne lahden toisella puolella ajattelee hieman toisin:)
  Pitäs käydä itsekin tuosta naapurista napaamassa auringonkukkia, mutta on vissiin liian lähellä, kun en ole saanut aikaiseksi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käy hakemassa, niitä ei enää kauaa ole siellä!

   Poista
 4. Ihan hassua, että olimme samalla laivalla ja nähtiin vasta ratikassa. Kieltämättä hieman pukkaa ennakkoluuloja täytetyistä eläimistä, en ole varma onko täytetyt eläimet omaan makuun, vaikka onhan niitä luonnontieteellisessä museossakin. Mutta on nuo kyllä hienosti laitettu ja ravintola jotenkin jännällä tavalla todella kutsuva.

  Kivaa viikkoa Lumo <3

  VastaaPoista
 5. Miten jännän näköinen ravintola. Miltä tuntui syödä tuolla täytettyjen eläimien keskellä ?

  Siis tuo kukkakimppu on niin upea !

  Kivaa viikkoa sinulle !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytetyt elimet olivat oven suussa, ravintolasalin puolella oli jokunen täytetty lintu ja trophee. Vieressämme oli avokeittiö, jossa työskenteleviä kokkeja oli kiva seurata.

   Poista
  2. Siis eläimet!!!

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.