Lempipuisto Helsingissä | My favorite park in Helsinki

Olen tainnut joskus aiemminkin kertoa Eiran puiston olevan lempipuistoni Helsingissä. Puistossa on käytävä istuskelemassa muutaman kerran kesässä ihailemassa kauniita istutuksia.






Eipä uskoisi, että viime vuosisadan alkupuolella puistikon paikalla on sijainnut syvä notkelma, jota käytettiin yleisenä kaatopaikkana jotta se saataisiin täytettyä. Lisäksi sinne ajettiin läheisten rakennustöiden tieltä maata ja rakennusjätteitä. Nyt tilalla on v. 1913 valmistunut vanhojen rakennusten ympäröimä, kaunis barokkityylinen puisto,  joka kukkii upeasti varhaisesta keväästä syksyyn asti. Pienessä puistossa tuntuu kuin olisi jossain ihan muualla kuin Helsingissä.

Valkoisen penkin takana häämöttää
Grönblomin talo, joka on päässyt pahasti rapistumaan riitaisan perikunnan käsissä. Talo on viimein myyty ja pääsee uuden omistajansa hallussa toivottavasti entiseen loistoonsa.




 My favorite park in Helsinki is Eira park, a beautiful early 20th century park in Eira neighborhood in Southern Helsinki. Symmetric, beautiful park is surrounded by grand old buildings

10 kommenttia :

  1. Puisto on upea <3
    Kivaa keskiviikkoa Lumo!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on todella ihana puisto. Joinain kesinä puiston laidalla ollut kiskakin on ollut auki, sitä on voinut ostaa kahvin tai jäätelön mukaan puiston penkille.

      Poista
  2. En ole ikinä käynyt puistossa mutta kuvien perusteella kauniilta näyttää.
    Osallistu Riviera Maisonin pyyhe arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puisto on upea ja sen laidalla olevat tulot kauniita

      Poista
  3. Onpa upea puisto ja minulle aivan tuntematon! Ja kiva kuulla, että talo toivottavasti kunnostetaan!
    Ihanaa elokuun alkua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos käyt Helsingissä, tämä puisto ei ole kuin lyhyen matkan päässä Kaivopuistossa tai Hernesaaresta, ja ydinkkeskustaankin kävelee vartissa.

      Poista
  4. Ihana paikka tuo Eiran puisto vaikka siellä välillä istuukin myös laitapuolenkulkijoita. Olen kuullut huhun, että puisto olisi siksi niin hyvin hoidettu ja kunnostettu koska joku rikas leskirouva olisi testamentannut rahat puiston ylläpitoon. Olen yrittää googlettaa tätä lahjoitusta puistolle löytämättä kuitenkaan mitään joka viittaisi tuohon lahjoitukseen... Kaunis paikka ja nyt kun "kummitusmainen" Grönblomin taloa kunnostetaan tulee siitäkin varmaan upea...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänä kesänä en ole nähnyt niitä laitapuolen kulkijoita lainkaan, puistossa on ollut ihan rauhallista. Puisto taitaa olla muutaman muun lisäksi ns. ykköslistalla ja sen ylläpitoon on jyvitetty enemmän varoja kuin monen muun puiston.

      Poista
  5. Upeita kuvia, mutta enpä tiennyt tuota kaatopaikka asiaa. Eiran puisto on ihana, puhumattakaan Engelinaukion taloista. Kivaa päivää Lumo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En minäkään sitä tiennyt, mutta googlailin puistosta hieman tietoja postauksia kirjoittaessani. Aina oppii uutta!

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.