Vanha sotaratsu | Old war horse


Pyörälläni on ikää noin viitisentoista vuotta. Joka kevät vertailen pyörätelineessä vanhan sotaratsun haalistunutta runkoa kiiltäviin kauniisiin city-fillareihin.


Viime kesänä olin jo taluttelemassa uutta pyörää kassalle, kun pyörsinkin ympäri. Onhan vanha sotaratsu jo aika rujo ja kolhiintunutkin, mutta se vie edelleen hyvin paikasta A paikkaan B, kotiovelta suoraan keskustaan töihin tai vaikka Stockalle, koko matka pyörätietä pitkin. Pyörän on voinut jättää huolettomasti -lukittuna toki- yöksi uloskin. Sen houkuttelevuus ei taida olla sitä luokkaa, että monikaan haluaisi nähdä vaivaa sen varastamiseksi. Ei kaiken tarvitse aina olla uutta ja kiiltävää, käytettävyys ratkaisee.

Silloin tällöin olen joutunut korjauttamaan puhjenneen renkaan, kerran olen vaihdattanut vaihteiston ja viimeksi käsijarrun. Sen sain kuitenkin vaihdettua läheisessä korjaamossa muutamalla kympillä. Ja kun pesin pyörän kunnolla, se näytti vähän nuortuvankin.

Millaisilla fillareilla te poljette?


Sometimes I consider buying a new bike. My old war horse is about 15 years old, way past best before date, weathered and dented. Still, it takes me to work and fun. And a little wash made it look much better. I think we will go together for another year.

6 kommenttia :

 1. Tällä hetkellä poljen sellaisella maastopyörällä, itse kaipailen klassisempaa pyörääni, johon pitäisi vaihtaa koko takarengas ja vanne.
  Sotaratsu on oikein hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä pelihän se on ja eiköhän se vielä ensi vuonnakin ole käytössä.

   Poista
 2. Upea sotaratsu! Älä suotta vaihda. Oma fillarini on samaa ikääluokkaa kuin tuo - ei kaunis mutta toimiva!

  VastaaPoista
 3. Harmi olisi vaihtaa toimivaa pyörää uuteen ulkonäön takia. Ajan itse mustalla mummopyörällä, jonka hankin muutama vuosi sitten kyllästyin maastopyörän huonoon ajoasentoon ja isoon huollontarpeeseen. Käsijarruihin oli vaikea luottaa, kun vaijeri kerran katkesi. Nyt on peli, jossa ei ole mitään valittamista.

  Mutta jos liikaa rahaa olisi, vaihtaisin sen surutta valkoiseen ja moottoroituun, tässä mäkisessä maastossa. Tai kävisi pieni mersukin.

  VastaaPoista
 4. Valkoinen ori missä on 21 vaihdetta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 21 olisi mulle liikaa, seitsemän on juuri sopivasti.

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.