Näyttävä alkuruoka kokkimaajoukkueen opein | Super easy, stylish appetizer






Osallistuin kesäkuisilla Taste of Helsinki-ruokafestareilla Electroluxin Chef's secrets-kokkikouluun maajoukkuekokkien johdolla. Sama annos oli tehty jo pressitilaisuudessa toukokuussa, joten valmistimme parini kanssa annoksen ripeästi. Wasabimajoneesi syntyi tehokkaalla sauvasekoittimella kirjaimellisesti sekunneissa, vaikka kokkailuparini ei ollut koskaan valmistanut majoneesia ja oli selvästi epäileväinen onnistuisiko hän. Tehosekoittimella tehtävän majoneesin kassa ei voi epäonnistua, jos ainesosien suhteet vain ovat oikein! Majoneesista tuli niin hyvää, että sitä laitettiin annokseen reilulla kädellä.


Tartarkin syntyi helposti, sehän oli vain kylmäsavustettua lohta maustettuna. Tyylikkään, maukkaan alkuruoan voi todella valmistaa aivan minuuteissa!


Reseptin unohdin Electroluxin keittiöön, mutta suunnilleen näin se meni, resepti neljälle. (Huomasin juuri, että Electrolux on julkaissut reseptit sivuillaan, koko menu löytyy täältä)


Wasabimajoneesi



1 kananmuna

1/2 limen mehu

1 rl dijon-sinappia
hieman mustapippuria
ripaus suolaa
½ tl wasabijauhetta (tai wasabitahnaa)
2 dl rypsiöljyä (huoneenlämpöistä)

Mittaa kaikki ainekset kapeaan kannuun, öljy viimeisenä.
 
Laita sauvasekoitin kannuun, terä kiinni kannun pohjaan. Käynnistä sekoitin, ja nosta sitä vähitellen kohti pintaa.
Majoneesi on valmis sekunneissa. Wasabia voit sekoittaa majoneesiin lisää, jos maku on liian mieto.

Lohitartar

200 g kylmäsavulohta viipaleina

4 vartta ruohosipulia
mustapippuria

yrttejä tai versoja



Silppua kylmäsavulohi ja ruohosipuli pieneksi. Sekoita keskenään, jaa neljään osaan ja muotoile lohimassasta pulla, jonka voit litistää lautasella. Koristele yrteillä tai versoilla sekä majoneesilla.



At Taste of Helsinki food festival  in June I attended Electrolux Chef's secrets cooking class. I had clear advance that I had made the same dish already once at Taste of Helsinki launch event in May. I an my cooking partner prepared the dish in minutes an dcould even mentor her a bit wit mayonnaise. She could not believe making mayo is that easy!


Salmon tartar is also super easy to pepare, it's just minced cold smoked fish and chives minced. This stylish appetizer can be made in under 10 minutes.


Wasabi mayo

2 teaspoons coarse Dijon mustard

1 egg

juice of 1/2 lime

pinch of black pepper

pinch of salt

2 dl rapeseed oil (at room temperature)



Measure all ingredients into the pitcher, adding oil last.

Put the blender in the pitcher, a blade attached to the bottom of the pitcher. Start the mixer and lift it slowly to the surface. Mayo is ready in seconds.



Salmon tartar

200 g cold smoked salmon

4 stems of chives

black pepper


hebs or sprouces for garnishing


Minche salmon and chives. Mix together, divide in four, form balls in yor hands and flatten slightly on plate. Garnish with herbs or sprouts, serve withwasabi mayonaise.




2 kommenttia :

  1. Tyylikäs annos! Ja tosi hyvän näköinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, annos valmistui niin nopeasti, että ehdin vähän tyylitelläkin ja kuvata muiden vielä tehdessä omia annoksiaan

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.