Lomapäivä Tallinnassa | A day in Tallinn, Estonia

Maanantaina lähdimme Siipan kanssa vähän ex tempore Tallinnaan. Tarkoitus oli ensin mennä Porvooseen, mutta sinne luvattiin sadekuuroja. Vaihdoimmekin matkakohteeksi aurinkoisen Tallinnan. Se ei ollutkaan huono vaihtoehto.


Kuuden maissaolotunnin aikana kiertelimme hieman vanhaakaupunkia ja kävimme Maiasmokkissa kahvilla. En ollut lukemattomista Tallinnan matkoista huolimatta käynyt tuossa perinteisessä kahvilassa aiemmin. Nautimme hyvät leivokset ja latet.Kävelimme aseman ohi torille, joka oli muuttanut n. 100 m aiemmasta paikasta. Kotiin viemisiksi hankin eestiläistä valkosipulia sekä mustaviinimarjoja ja härkäpapuja, joita en ollut nähnyt Suomessa vielä myynnissä. Mustaviinimarjoja olen oikein etsinyt, Kauppatorilla niitä varmasti olisi myynnissä mutta Stockalla tai marketeissa en niitä ole nähnyt vaikka sesonki on parhaimmillaan.


Torilta jatkoimme viereiselle Telliskivelle. Siellä olen syönyt useamman kerran, mutta nyt vain joimme maittavat lemonadet Lentav Talrikin terassilla, hyvät alkoholittomat vaihtoehdot cocktaileille.


Olimme menossa syömään Kalamajan uuteen Korsten-ravintolaan (ravintolasta lisää myöhemmin). Kävelimme sinne Kopilin puutaloalueen läpi. Vielä joitain vuosia sitten alue oli melko rähjäinen, ajoin sen läpi usein käydessäni Telliskivelle olleen asiakkaani toimistolle. Nyt monia taloja on jo kunnostettu ja uusiakin on rakennettu.

Hiljaista katua kulkiessamme saimme uuden ystävän variksesta, joka ei lainkaan arastellut meitä, vaan lähti jopa parin korttelin matkalle pomppien seuraamaan.


Kaiken kaikkiaan todella kiva päivä. Vaikka Tallinna on minulle tuttu jo yli 20 vuoden ajalta, joka kerta siellä on jotain uutta.

Tallinn, capital of Estonia is only less than 2 h away by boat from Helsinki, but it's very different from my Finnish hometown. There's a beautiful old Hansa town in Tallinn, but also a walk outside the ole town is recommended. There are wooden house areas, industrially rought, up and coming Telliskivi, a farmer's market and seashore walk, all within a short walk from old town.

4 kommenttia :

 1. Aivan upeita kuvia! Olet kyllä todella taitava sommittelija ja hyvä huomaamaan mielenkiintoisia kohteita. Nautin suunnattomasti näistä! Hyvillä välineilläkin lienee osuutta asiaan, mutta kyllä suurin ansio on ottajan:)

  VastaaPoista
 2. Ihana Tallinna ja mahtavia kuvia taas jälleen kerran. Tuo varis oli aika epeli kun halusi lähteä teidän mukaan :) Herra Varis...en tiedä olisiko viihtynyt Suomessa... :D
  Tallinnasta löytyy aina uutta huomaan minäkin - kaupunki muuttuu ja kehittyy - onneksi vanhaa myös kunnostetaan eikä vain pureta.

  VastaaPoista
 3. Tallinna on kyllä todella kaunis kaupunki. Itsekin nautin Tallinnassa olosta niin, että viimeistään ensi kesänä on taas pakko sinne päästä. Ihanaa sunnuntaita Lumo <3

  VastaaPoista
 4. Mahtavan ihania kuvia! Hauskaa myös nähdä, miten ihmiset näkevät samasta kaupungista erilaisia yksityiskohtia.

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.