Taste of Helsinki 2016 vol 2

Eilen olin Electroluxin kutsumana Taste of Helsingissä. Siipalle tuli äkkilähtö töihin, joten otin Marjon avecikseni. Sää oli valitettavasti vain huonontunut torstaista. Kävin ostamassa tuulen pitävän sadetakin iltapäivällä, vedin saappaat jalkaan ja olin valmis festareille!

Electrolux tarjosi viinit ja ehdinpä napata toiseksi viimeisen annoksen heidän teltassaan. Annos oli Sinnen bbq-kana, joka oli myös yksi Sinnen tapahtumassa myymistä annoksistakin.

I was at Taste of Helsinki again yesterday, this time invited by Electrolux. Husband had to go to work, so Marjo was my avec.


Electroluxin tarjoaman sinne annoksen jälkeen minä söin Askin hiillostettu luomusalaattia muikunmädin kera, Marjo valitsi luomupossua.
From Ask I chose grilled sald with roe and Marjo bought pork with parsnip.
Minä otin Hellan ja huoneen Glaseerattua possunniskaa ja rapeaa korvaa, herkullista, mutta jäin kaipaamaan  hieman lisää sitä rapsakkuutta. Marjon possu oli  Grönin suolapossua.

Our next dishes were tender pork.

Tallinnalaisen Ö:n annoksessa oli suolakuoressa kypsennettyä luomuselleriä; karamellisoitua voita, herakastiketta ja sellerin lehtiä rapsakkaa suolaisuutta ja pehmeää aavistuksen makeaa voita maittavassa liitossa. Karamellisoidussa voissa on herkullinen maku ja se taitaakin olla pienessä nosteessa nyt, sillä olen maistanut sitä muuallakin. Aiemman ravintolavierailun inspiroima resepti tulossa blogiin ensi viikolla.

Ö restoran served salt baked organic celeria in caramelized butter and whey sauce. Caramelized butter is delicious, a recipe inspired by earlier visit to another restaurant will come in the blog within next days.


 Avajaisissa juotiin André Clouetin samppanjaa, Electrolux tarjosi lauantaina mm. Kung Fu Girlä ja  The Velvet Deviliä.


Osallistuin illan aikana myös  Electroluxin Chef's secrets-kokkikouluun. Olin pressissä tehnyt jo kerran samaisen kylmäsavulohitartarin, joten sain sen parini kanssa valmiiksi ripeästi. 

I attended Electrolux's Chef's secrets cooking class during the night. At the launch event I hade prepared the same salmon tartar already once, so I and my pair got the dish ready in minutes. 
Jälkkäriosastolta maistelimme  Hella ja Huoneen herukkaa, Sinnen haudutettua raparperia ja Grönin raikkaan alkukesäistä kuusenkerkkäjäädykettä. Kaikkki olivat herkullisia, Grönin jäädyke oli jännittävimmän makuinen, mutta voiton vei kuitenkin edelleen Kolmos3n Kesäinen sekamelska. Sitä oli pakko maistaa vielä kerran.Taste of Helsingissä on vielä tänään sunnuntaina loistava lounastarjoilut, säänkin pitäisi (ehkä) olla jo parempi tänään j akatoksia, paviljonkeja sekä telttoja riittää kuivana pysymiseen. Menkää ihmiset herkuttelemaan! Näin kattavaa laaturavintoloiden tarjontaa kannattaa käydä testaamassa.


We tasted currant, rhubarb and spruce shoot dessert, all delicoipous, but winner for me was Kolmon3n's summer mess.

Weather should be getting better today: Taste of Helsinki is serving lunch still today. What a great way to spend Sunday afternoon.
6 kommenttia :

 1. Ihania kuvia & tunnelmia! Erityisesti Eve-viini miellytti minua : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saatesta huolimatta tunnelma oli kiva!

   Poista
 2. Kiitos eilisestä makumatkailusta :) Kivaa oli sateesta huolimatta. Kotiin tultuani vasta tajusin, että kyllä ne kukkakumpparit olisi sittenkin pitänyt ottaa nahkanilkkurien tilalle....lits-läts...
  Tein kokkailua oli kiva seurata vierestä mutta pakko myöntää, että ihan ohuesti jäi harmittamaan ettei minulle ollut apukokin paikkaa. Ehkä ensi vuonna uudestaan...
  Omaa postaustani tässä juuri viimeistelen joten kohta myös Marjon matkassa on TOH-tunnelmissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kumpparit olivat kyllä parhaat jalkineet. Olen vähitellen oppinut laittamaan mukavuuden tyylin edelle, vaikka kyllähän mun puumasaappaat oli styletkin :-)

   Poista
 3. Aivan ihanan aurikoinen kasvokuva Lumo. <3 Sekamelskaa olisi pitänyt maistaa, Sinnen jälkkäri oli kyllä hyvää, mutta en sentään nähnyt yksisarvisia. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siippa meni aivan ekstaasiin jälkkärin ja sille suositellun jälkiruokaviinin yhdestelmästä ja oli jo jossain satumaailmassa makujen kuljettamana. Eikä ihme, oli kyllä hyvää!

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.