Helsinki-päivä Hernesaaressa | Helsinki day in Hernesaari








 















Sunnuntaina vietettiin Helsinki-päivää. Oli ilmaiskonsertteja, taidetapahtumia, illallinen taivaan alla... Me suuntasimme kuitenkin Hernesaareen, sillä halusin nähdä paljon puhutun Löylyn. Jännittävän näköinen puurakennus tämä sauna/kahvila/ravintola olikin. Koivin monta onnistunutta kuvaa en saanut, sillä ihmisiä oli niin paljon liikkeellä puolipilvisenäkin päivänä. Kahvi oli maukasta ja osasin kuvitella itseni istumassa ylemmillä terasseilla helteisenä kesäpäivänä kirja toisessa, jääkahvi toisessa kädessä. Lomaankaan ei enää ole kuin 13 työpäivää.


Hernesaaren Rannassa olemme olleet viime kesänä muutaman kerran, mutta kävelimme nyt sinnekin. Muu asiakaskunta ei viime kesän vierailuilla ollut ihan minuun vetoavaa, tällä kertaa paikkaa kansoittivat kuitenkin perheet, muutama turisti ja iltapäiväkävelyllä olleet pariskunnat. Ruokapisteitäkin oli tullut paljon lisää. Siippa nappasi libanonilaista Dayasta ja minä ostin Teresa Välimäen & Johanna Lindholmin Super Bowlista broileri-coscous-kulhon. Sunnuntairuokailu hoitui näppärästi merta ihaillen.


Birgitastakin tuli ohi kulkiessamme ihana grillatun burgerin tuoksu, mutta se jäi toiseen kertaan. Muutaman kuvan otin vielä Hernesaaren teollisuusalueella. Rannassa ja vanhojen siilojen luona olisi muuten muotibloggaajille mielenkiintoisia kuvauspaikkoja, omat ilmeeni "tyylikuvissa" olivat sen verran oudot, etten niitä nyt liitä tähän.



Sunday was the Helsinki day. Despite many activities in city center, we headed to Hernesaari. We had lattes at new Löyly; cafe/restaurant/sauna combo wtih numerous terracees facing the sea. Lunch we ate at Hernesaaren Ranta, further down the water's edge. On the same shoreline there is also summer restaurant Birgitta, we could smell them grilling delicious burgers.

I can already see myself biking down to Hernesaari on the hot July days (it will be hot, won't it?), stting by the sea, sipping ice latte and reading a good book.

6 kommenttia :

  1. Tuo Hernesaari on kyllä näkemisen arvoinen paikka. Pakko lomalla päästä sinne käymään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meiltä ajelee fillarilla parissakymmenessä minuutissa, taidan lomalla suunnata useammankin kerran.

      Poista
  2. Oi, näyttääpä kivalta. Onko tuo Löyly ihan uusi paikka? Tuota ei pari vuotta sitten ollut, kun asuimme Helsingissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Löyly taidettiin avata vapun tienoilla tänä vuonna. Joitain viikkoja ollut vasta auki.

      Poista
  3. Jotenkin niin jännä mikä tuppulandia tuo ranta tavallaan oli kun asuin tuolla. Mutta olipa, eväät, kirja ja oma rauha biitsillä aika pitkälti.

    Paikka on nykyään huikea ja tulee kansainvälinen fiilis ja ensi viikolla miehen kanssa tullaan kurkkimaan taas uusimmat mestat. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihme, että noinkin keskellä kaupunki on ollut sellainen joutomaa.

      Ennen maailmalla saattoi haikailla erilaisissa paikoissa "Voi, olisipa Helsingissäkin", mutta nykyisin meillä on aika lailla kaikkea mitä kaivata saattaa.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.