Kaupungin kattojen yllä | Helsinki from a new perspective Pääsin eilen näkemään Helsinkiä uudesta näkökulmasta, Stockan Argos-katolta. Huikeat näköalat ja ihan uusi perspektiivi rakkaaseen kotikaupunkiin!


Illan aikana ravintoloitsija ja kokki Timo ”Lintsi” Linnamäki avasi grillauksen saloja, pöytä oli katettu ainutlaatuiseen ympäristöön muillakin sesongin herkuilla. Grillailua ja ruokailua tahditti dj Stefu Sundman ja saksofonisti Antti Hynninen. Yllätysesiintyjänä oli Reino Nordin.

Pääsin haastattelemaan Lintsiä kesän grillaustrendeistä, hän kertoi kesän kovimman boomin olevan rubbauksen eli kuivamarinoinnin ja kehotti kokeilemaan itse mausteseosten sekoittamista mm. yrteistä, kuivatusta sitruunankuoresta, kardemummasta, kanelista jne., myös omatekoiset bbq-kastikkeet kuuluivat kesään, savuviskibarbequekastike etunenässä. Stockalla rubataan myös, palvelutiskissä voi valita seitsemästä erilaisesta kuivamarinadia palvelutiskissä.

Stockmannin normaalisti suljettuna olevalle Argos-katolle pääsevät tavaratalon asiakkaat tänään 21.5. ja huomenna klo 11-16. Tarjolla on vaikuttavien maisemien lisäksi musiikkia ja Hartwallin kesäjuoma 1000 ensimmäiselle. Sisäänkäynti Fazer À La Carte-ravintola, 8. kerros.I got to visit Stockmann deparment store roof yesterday. A new perspective to my dear home town! If you're in Helsinki today 21th May or tomorrow, you can also visit the normally closed roof, entrance from Fazer À La Carte restaurant on 8th floor.


18 kommenttia :

 1. Kun olin aikoinaan Stockalla extraamassa tuolla tuli käytyä. Upeat on maisemat ja Helsinki saa ihan uuden perspektiivin. Ihanan näköisiä herkkuja Lintsi on teille tarjoillut. Muistelen edelleenkin lämmöllä parin vuoden takaista Lohjan Tytyrin pop up-ravintolaa ja Lintsin suussasulavia makuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen pari kertaa aiemminkin päässyt maistelemaan Lintsin loihtimia herkkuja, aina ollut nam!

   Poista
 2. Ihania kuvia ja Helsinki parhaimmillaan! Täytyypä ruveta rubbaamaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen aina tykännyt tehdä "turistikierroksia" kotikaupungissa, oli kiva päästä myös katselemaan keskustaa ihan uudesta näkökulmasta.

   Poista
 3. Helsinkin näyttää oikein hyvältä yläilmoistakin.
  Ihanaa viikonloppua Lumo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Espakin näytti uskomattoman vehreältä yläilmoista!

   Aurinkoista alkuviikkoa!

   Poista
 4. Hienot on maisemat ,vaikkei mun kotikaupunki ookkaan.
  Osallistu kastehelmi arvontaan.
  Hyvää lauantai päivää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy käydä katsastamassa.

   Poista
 5. Ihanat kuvat! Taitaa olla Helsingin parhaat maisemat! Tulisipa tuonne pysyvä ravintola. Hauskaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kahdeksannessa kerroksessa on ravintola ja 8. kerroksessa terassi taitaa olla auki. Argos-katolle ei varsinaista terassia kai voi rakentaa, sillä siellä on paljon talotekniikkaa.

   Poista
 6. Mahtavia kuvia. <3 Kuivamarinointia pitääkin muistaa kokeilla. Mukavaa viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jo parina kesänä olen kuivamarinoinut, enpä ajatellut olevani edellä aikaani!

   Poista
 7. Helsinki ja Stockmann rules. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helsinki on ihana kesäkaupunki!

   Poista
 8. Upeat maisemat! Ja hienot kuvat! Mielenkiintoinen tilaisuus. Siis rubbaamaan. Kiitos vinkeistä ja hyvää alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuula! Aurinkoista alkavaa viikkoa!

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.