Kauneinta ja kuuminta hottia ihan ilmaiseksi | Beauty for free on breakfast table

Villiyrtit ovat todella suosittuja annosten koristeena ja mausteena trendikkäissä laaturavintoloissa. Huippukokit viimeistelevät annokset upeiksi luonnosta poimituin versoin ja kukin. Kansa ihastelee -ja maksaa. Ravintolaelämyksessä maksetaan toki monesta muustakin ja koristelu luonnonkasvein on piste i:n päällä. Olen itsekin ilolla syönyt luonnosta poimittuja villiyrttejä ravintolassa.

Laaturavintolan tuntua voi kuitenkin tuoda helposti omaan pöytäänkin -ja ihan ilmaiseksi. Poimin iltakävelyllä ketunleipää, litulaukan kukkia, puolukan kukan nuppuja, metsämansikan kukkia, villiorvokkeja, kurtturuusun versoja ja omenan sekä voikukan terälehtiä. Kaikki syötäviä, helposti tunnistettavia ja löydettäviä tällaiselle cityhortoilijallekin. Kääräisin kasvit kosteaan talouspaperiin yöksi jääkaappiin ja aamulla ripottelin avokadoleivän sekä tuorepuuron päälle. Tuorepuuron vadelmatkin olen poiminut ihan kotikulmilta Helsingissä. Viime vuoden runsaasta sadosta meni nyt viimeinen annos.
 Arkiaamu sai heti vähän ylellisemmän vivahteen.Wild herbs are one of the hottest trends on quality restaurants. They give the final luxury touch to gourmet dishes.

Wild herbs can easily found also in "city nature". Pick a clean spot away from roads and trails used by dog owners and you're fine. On my evening walk I foraged woodsorrels, wild garlic mustard flowers, dandelion and apple blossom petals, lingonberry buds, wild rose spruces, wild violas and wild strawberry flowers. All edible and easy to recognize. I wrapped them gently in a moist tissue paper and kept in fridge overnight.

The next Morning I sprinkled them over my avocado toast and over night oats - instant beauty and everyday luxury!
15 kommenttia :

 1. Voi miten kaunista! Tässä on jotenkin kaikki kohdallaan. Kerta kaikkiaan ihanaa arjen esteettistä ja ekologista luksusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäpä sen sanoit, luksusuksen ei tarvitse olla kallista ja hankalasti saatavilla.

   Poista
 2. Nuo kuvat, niin kaunista!!!

  VastaaPoista
 3. Ihanat kuvat. Olen innokas hortoilija:täälläoäin niiden aika on kevättalvella. Olen pidentänyt yhden villiyrtin aikaa keräämällä sen siemeniä, ja nyt sitä kasvaa ruukussa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistava idea kasvattaa villiyrttejä ruukussa!

   Poista
 4. Voi mitä kuvia - ja juuri eilen työkaverin kanssa puhuttiin, että hortoilu on kummasti alkanut kiinnostaa meitä molempia!
  Hyvää viikonloppua ja upeita hortoilusäitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hen, onkohan syynä ikä. Itse a aloin sienestämään joitain vuosia sitten ja pari vuotta olen myös hortoillut. Pari päivä pitäisi olla vielä hyvoiä hortoilusäitäkin.

   Poista
 5. Oi mitä kuvia! tarviipas pitää silmät auki seuraavalla reissulla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä kaikia kasvaa joka puolella. Asun alle 5 km keskustasta, mutta villistä ruohosipulista vadelmiin tulee kerättyä ihan kotikulmilta.

   Poista
 6. Voi ihanuus mitä annoksia ja mitkä kuvat! Näitä herkuttelee jo silmilläänkin ruudun tältä puolelta. Olen ollut hiukan arka villiyrttirintamalla mutta kuviesi rohkaisemana taidan suunnata hakureissulle minäkin. Tytär oli maistanut partioleirillä mustikankukkia ja kivoilta olivat kuulemma maistuneet nekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa aloittaa helposti tunnistettavista lajeista. Hyviä villiyrttikirjojakin on ilmestynyt viime vuosina.

   Poista
 7. Ihanaa kun luonnosta voi ottaa "koristeita" kotiin ja ruokapöytään. En koskaan vaan raaski ottaa noita metsämansikan kukkia. Muuten kyllä napsin ja hortoilen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän lähellä on niin paljon metsämansikkaa, että muutaman kukankin voi poimia.

   Poista
 8. No on kyllä maailman kaunein leipä! <3

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.