Edullisesti Hong Kongissa | A cheap trip to Hong Kong











Aika hyvin olen päässyt matkan jälkeen rytmiin pakotettuani itseni valvomaan iltakymmeneen-tai katsotaan sitä sitten iltapäivällä, ehkä torkun heti puolenpäivän jälkeen... Tänään ja huomenna on onneksi vielä vapaata. Eilen siis tultiin kotiin 17 h tunnin lentojen jälkeen. Pitkä matka olikin halpojen lentojen haittapuoli.

Minulta kyseltiin maksoivatko lennot Hong Kongiin  todella kolmesataa. Löysimme siis tarjouksen Lentodiilien sivuilta, josta olen löytänyt aiemminkin hyviä tarjouksia (ei maksettu mainos), liput maksoivat tarkalleen 312 € sis. yhden 30 kg ruumaan menevän laukun, palvelumaksun ja ateriat. Turkish Airlinesilla on muuten todella hyvät ruoat ja koneessa on kokin asuun pukeutunut keittiömestari! Matka on Istanbulin kautta pitkä mutta ihmeen hyvin meni näin ahtaanpaikan kammoiselta. Minua 20 cm pidempi ihana, ihana Siippa vielä kiltisti ottaa sen keskipaikan, että pääsen käytäväpaikalta heti ylös jos ahdas penkkiväli alkaa ahdistaa. Ahdistusta ei nyt onneksi tullut ja Helsingistä Istanbuliin ja Istanbulista taas Helsinkiin saimmekin istua exit-paikoilla.

4* hotelli maksoi 64€/2hh/yö, joten kahdeksan yön matka Hong Kongiin oli 568€/hlö, taisi siis maksaa vähemmän kuin keskivertomatka Rodokselle. Hotelli oli hyvällä paikalla trendikkääksi nousseella San Ying Punin alueella. Metroasema oli vieressä ja Centraliin pääsi n. 10 minuutissa ratikalla. Huone oli siisti ja sieltä oli näköala Kowloonin lahdelle. Se oli tosin hongkongilaisittain todella pieni ja vaatesäilytysmahdollisuuden onnettomat, muutama hylly ja kolme henkaria. Olin onneksi varautunut ottamalla mukaan tusinan pesulan rautalankahenkareita ja kevyitä housuhenkareita. Olemme niin paljon reissanneet yhdessä, että tavaroiden ja vaatteiden asettelu ahtaammissakin tiloissa menevät rutiinilla. Sänky oli hyvä ja sopivan kiinteä, joskus hotelleissa on ihan liian pehmeät sängyt makuuni.

Viime reissulla Hong Kongissa olimme Sydneystä takaisin tullessa hyvällä tarjouksella kolme yötä 5* hotellissa club-kerroksessa, jossa hintaan sisältyi erillisessä loungessa aamiaiset, iltapäiväteet ja iltacocktailit runsaine ruokatarjoiluineen. Nyt en sopivaa tarjousta löytänyt näistä club-huoneista, joita on oikeastaan kaikissa 5* hotelleissa Hong Kongissa ja muuallakin Aasiassa. Päätimme matkustaa halvalla, ottaa edullisen majoituksen ja käyttää rahaa mieluummin kivoihin ruokailuihin ja vaikka cocktaileihin Peninsula-hotellin kuulussa aulabaarissa. Söimmekin todella laidasta laitaan mm. maailman halvimman Michelin-ravintolan lounaasta hulppeaan samppanjabrunssiin, katukeittiöissä ja kristallikruunun alla. Näistä lisää myöhemmin. Nyt lähden ulos nauttimaan auringosta!


A fantastic trip to Hong Kong. We had a great flight deal with Turkish Airlines via Istanbul, only 312€/pp and also found a cheap and cheerful 4* hotel in now trendy San Ying Pun. Ate well, saw a lot and enjoyed greatly.



14 kommenttia :

  1. Olette kyllä päässeet hyvällä hinnalla reissuun. Upeita kuvia taas muuten <3

    VastaaPoista
  2. Vau, tosiaan edullinen matka. Hongkong tuntuu kovin eksoottiselta -ei ole tullut mieleen sinne lähteä. Mutta ilmeisesti suosittelet kun aiemminkin ole siellä käynyt? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hong Kongissa on paljon modernia länsimaista; loistava, toimiva, edullinen joukkoliikenne, tuhansittain ravintoloita ja kaikki maailman keittiöt, luksusliikkeitä ja ostoskeskuksia enemmän kuin yhdellä matkalla ehtisi. Toisaalta katumarkkinoita, eksoottisia näkymiä, Idän eksotiikkaa. Vaikka kaupunko on jakaantunut Hong Kongin saaren ja mantereen puoleisen osan välille, keskeisimmät alueet ovat kuitenkin helposti julkisilla saavutettavissa ja lahden yli on kiva matkata vanhalal Star Ferryllä, jollei halua hujauttaa metrolla lahden alitse.

      Lähtisin vielä uudestaankin Hong Kongiin.

      Poista
  3. No wau, tarviipas alkaa katsomaan tuolta Lentodiilistä noita lentoja. Kiitti vinkistä :) Meillä molemmilla on ollut haaveena juurinkin kaukoitä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällä hetkellä ainakin SASilla on edullisia Kauko-Idän lentoja vuoden loppuun asti, alel 400 € oli ainakin Tokioon ja Hong Kongiin.

      Poista
  4. Oi, teillä on ollut ihana matka! Hyvän diilin löysitte. :) Odottelen lisäpostauksia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Matka oli todella ihana, postauksia tulee kunhan saan kaikki kuvat käsiteltyä.

      Poista
  5. Kuulosta todella mahtavalta ja yllättävän edulliselta reissulta! Ja todella mahtavat kuvat jälleen !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Matkan hinta todella oli edullinen, hotellinkin hinta oli kohtuullinen ihan mukavasta majoituksesta.

      Poista
  6. Hyviä vinkkejä ja oli varmasti monipuolinen ja antoisa matka. Niiden lisäksi, mitä mainitsitkin kirjoituksessa, lentokentälle meno on aivan omaa luokkaansa. Voit hoitaa check-in'in jo kaupungissa todella siistillä metroasemalla, ja laukut lähtevät sieltä omaa reittiänsä junalla kentälle, ja sinä hoidat vain itsesi junaan. Olen ollut siellä muutaman kerran, eikä koskaan ole edes ollut ruuhkiakaan. Enkä ole törmännyt missään muualla vastaavaan luksukkuuteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. In town check in on todella kätevä. Molemmilla kerroilla ollaan kirjauduttu lennolle ja luovutettu laukut Hongkongin tai Kowloonin asemalla iltapäivällä ja itse menty myöhemmin illalla perässä kentälle. Aika harva taitaa tietää tämän mahdollisuuden.

      Poista
  7. Tuo on jo niin edullinen hinta, että kyllä sellaiseen kannattaa tarttua. Kuten sanoit: Hong Kong ihan Rodoksen hinnoilla. Ei hassumpaa!

    Oivallisia lentotarjouksia on aina aika ajoin, mutta olen huomannut, että perheellisen ja koulujen loma-aikoihin matkustavien on niistä turha haaveilla. Itselleen sopiviin aikoihin niitä löytyy tuskin koskaan.

    Eli jälkikasvun muuttamista omilleen odottaessa tässä siis nyt vain :)..

    VastaaPoista
  8. Monta upeaa matkakohdetta pilkkahinnalla on minullakin mennyt sivu suun, kun ajankohta ei sovi. Pidän talviloman yleensä vasta toukokuussa, perinteiset talviloma-ajat eivät mene työn kiireisimpien ajankohtien kanssa oikein yksiin. Toisaalta toukokuulla löytääkin näköjään hyviä tarjouksia talvi- ja kesäsesongin välillä.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.