Save the date; Taste of Helsinki 16.-19.6.2016






Jo viides Barry ja Mira McNamaran luotsaama Taste of Helsinki-ruokafestivaali on tulossa kesäkuussa 16.-19.6. tuttuun tapaan Kansalaistorilla.

Viime viikolla julkaistiin kymmenen ravintolaa, jotka ovat mukana tapahtumassa.


Aiempien vuosien osallistujista mukana ovat Pastor, Sinne, Ask, Bistro O mat ja Muru. Uusina mukaan lähtevät Kolmon3n, Toca, tamperelainen Hella & Huone, uusi kasvisruokaan keskittynyt Grön sekä Tallinnasta maansa parhaaksi ravintolaksikin valittu Ö. Luvassa on taas huikeita makuja ja Helsingin sekä lähiseutujen kiinnostavimpia ruokatrendejä. Jokainen ravintola tarjoaa kolmiosaisen menun lisäksi nimikkoannoksensa. Näistä vieraat saavat koota mieleisensä menun. Suurin osa annoksista maksaa 5-6€/kpl.

Ruokaelämysten lisäksi on luvassa myös laatujuotavaa; viiden maahantuojan viinejä,  klassikkoaperitiiveja. Johan & Nyströmin ja Moccamasterin kahveja, Sinebrychoffin tuo House of Beers -valikoiman ja André Clouet tarjoilee samppanjat.


Helsinkiläinen jazz-kollektiivi We Jazz tuo tapahtumaan maan parhaat jazz-yhtyeet ja kesäiseen  tunnelmaan sopivia tahteja soittavat DJ:t. Ruokaa on tarjolla iltakymmeneen asti,  juomatarjoilu ja livemusiikki jatkuvat yhteentoista saakka.
Early bird -hintaiset liput ovat myynnissä Taste Of Helsingin Facebook-sivuilla. Normaalihintaiset liput tulevat myyntiin Tikettiin 22. huhtikuuta klo 9:00.


The fift Taste of Helsinki food festival will be held at Kansalaistorin Puisto from 16th to 19th June. Participating restaurants familiar from the past years are Pastor, Sinne, Ask, Bistro O mat ja Muru. New ones are Kolmon3n, Toca, Hella & Huone, Grön end restaurant Ö from Tallinn, Estonia. Each restaurant will offer three course menu and their signature dish, Most dishes will cost from five to six euros

Besides fantastic food there will be a wide selection of beverages from selected vendors; an Aperol bar, André Clouet Champagne Bar, wine pavillion, Sinebrychoff House of beer and Coffee Lab By Johan & Nyström and Moccamaster.
















Lehdistötilaisuudessa maisteltiin kolmen ravintolan valittuja paloja; Hella & Huone tarjosi kylmäsavustettua maa-artisokkaa, lipstikkaa ja ruisviskillä maustettua Lapin härkää, Bistro o Mat aiemmin suuren suosion saavuttanutta haukiburgeria ja lopuksi vielä Ravintola Toca esitteli maitosuklaavanukkaan mansikan ja minttu-jugurttisorbetin kera.

Herkullisia annoksia, odotukset ovat taas korkealla!

Lopuksi kävin vielä Electroluxin Chef's secret -kokkikoulussa, jossa päästiin kokkaamaan Suomen Kokkimaajoukkueen jäsenen opastuksella lohitartaria. Annoksen ulkonäöstä käytiin jopa pikku kisa, mutta voitto ei kuitenkaan osunut tälle annokselleni. Revanssia voin ottaa Taste of Helsingissä, johon kokkikoulukonsepti myös tuodaan.
 

Taste of Helsinki on jo merkittynä kalenteriini, kesäkuu on täällä tuota pikaa!


In the press event three restaurants revealed one dish each form their Taste of Helsinki selection. Hella & Huone offered smoked Jerusalem artichoked, lovage and rye whisky seasoned Lappland beef, Bistro o Mat offered pike burger and Toca served milk chocolate pudding with strawberry and mint yogurt ice cream.


I already had a chance to prepare salmon tartar at Chef's Secret cookery school at the press event. Delicious taste, even though the outlook of my dish did not win the littel competition we had.

I have already marked Taste of Helsinki in my calendar, June will be here very soon!





8 kommenttia :

  1. Tulossa on varmasti ruoan ystävien herkkuviikonloppu ja makujen taivas <3.

    Mutta mitä mitä mitä: taste-kuvassa on vain yksi nainen eli mistä se kertoo? Hän erottuu ainakin myönteisesti joukosta <3.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nainen kuvassa on tapahtuman toinen järjestäjä Mira MacNamara eikä suinkaan kokki.

      Poista
  2. Luvassa on varmasti makujen ilotulitusta.

    Naisten puuttuminen tapahtuman ravintoloitsijoiden joukosta ei taatusti johdu taidon puutteesta, mutta suuri osa parhaista ravintoloista taitaa olla miesten käsissä.

    Ravintola-ala on fyysisesti todella rankkaa. Henri Alen totesi Hesarissa pari viikkoa sitten "Keittiö on kova paikka kropalle. On kiertoliikkeitä, painavia kattiloita ja vuorotyö. Jos pitää itsestään huolta, huippukeittiössä voi jaksaa neljävitoseksi. Sitten alkaa olla kypsä siirtymään hellan äärestä muihin tehtäviin."

    Jo aiemmin, siinä iässä kun perhettä ja/tai ravintolaa pitäisi ruveta perustamaan, moni nainen päätyy kallistumaan perheen puolelle. Oma ravintola voi helposti viedä 18 h/päivä, 6-7 pv viikossa. Tunnetuimmat naiskokkimme tekevätkin muita ruoka-alan töitä; reseptiikkaa yrityksille, juontoja, koulutuksia, TV- ja lehtitöitä, cateringia, ruokatapahtumia jne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ravintoloitsijoina on todella paljon naisia, mutta keittiötä johtavat miehet ja hyvä niin. Työ on raskasta keittiössä sekä fyysisesti että henkisesti. Naisravintoloitsijat vastaavat koko muusta johdosta eli työvoiman palkkaamisesta ja palkan maksusta, kirjanpidosta, viineistä ja salista, markkinoinnista ja tavaroiden tilauksista yms...valitettavasti mediassa hehkutetaan vain kokkeja eivätkä koko sitä tiimiä joka yhden henkilön takana työskentelee. Eikä se Henrikään yksinään ravintoloitansa johda :)

      Poista
    2. Näinhän se on, yleensä vain yksi tiimistä saa julkisuutta, vaikka kokonaisuuden pyörittäminen on monen henkilön työpanoksen summa.

      Poista
  3. Nuo herkut saa pyörtymään ja muistan jo viimevuotiset kuvasti tapahtumasta. <3

    VastaaPoista
  4. Odotan kuin hullu puuroa että saan taas maistaa Grönin ruokien taivaallisia makuja. Vuoden kokki 2016 Toni Kostian loihtii semmoisia herkkuja raaka-aineista joista en olisi ikinä kuvitellut kenenkään tekevän ruokaa ja lopputulokset ovat MAHTAVIA. Odotan innolla kesäkuuta, olen kerran käynyt Grönissä ja nyt tiedän mitä Taivaassa syödään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Gröniltä maistoin kuusenkerkkäjäädykettä, joka olikin herkullista.

      Villiruoka oli monen keittiön lautasella ainakin yhtenä komponenttina. Nyt sitä on helppo kerätä luonnosta myös omalle lautaselle. Kuusenkerkkäaika on tosin ohi, mutta ketunleipää, horsmankukkia, ruusun terälehtiä, litulaukkaa jne. luonto suorastaan rönsyää nyt.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.