Viikonlopun hetkiä | Weekend moments






Viikonloppu alkoi kerrankin suhteellisen ajoissa - siis samoihin aikoihin kun useimmat ovat jo ehtineet olla kotona jo jonkin aikaa. Kotona ehdin syödä halloumisalaattia ja valmistautumaan illan juhliin. Ravintoloitsijaystävämme juhliin oli ilmoittautunut vaatimattomasti n. 500 vierasta. Ilta oli hauska, näimme vanhoja tuttuja, mutta kotiin lähdettiin ajoissa, sillä Siipalla oli lauantaina työpäivä edessään.

For once I ended work week relatively early, ate delicious, easy halloumi salad and prepared for a big party we attended that night.


 Aamiaiset ovat aina viikonlopun kohokohtia, rauhallinen hetki hyvän aamiaisruoan, laten ja paperi-Hesarin kanssa on sitä arjen viikonlopun luksusta.


Weekend breakfast; eating slowly, sipping coffee and  lingering over newspaper is luxury to me.


 Kävin keskustassa asioilla ja istuskelin Andantessa kahvilla. Kahvi oli taas herkullista, mutta kahvin valmistukseen uppoudutaan niin perinpohjin, että kahvia saa odotella aika tovin.

Huomasin Roballe avatun uuden, ison kahvilan ja myös Roban ja Fredan kulmassa oleva sisustusliikkeen ja kahvilan yhdistelmäkin on vielä kokeilematta. Seuraavan kerran kokeilenkin jompaa kumpaa näistä.



On Saturday while Husband was working, I went to city center. I sat in a cafe for a while and spotted few new ones I want to try soon.




Kevään merkkejä alkaa olla näkyvillä, kevätkukkia on nostettu kauppojen ja kahviloiden eteen.

Spring starts to be visible on Helsinki city center, shop keepers and cafe owners have lifted spring flowers in front of their businesses.





Sama ystävä, jonka juhlissa olimme edellisenä päivänä, kutsui meidät ex tempore uuteen kotiinsa lauantaina. Nykysin saman päivänä tulleet kutsut tuntuvat olevan aika harvassa.

Luvassa oli juustoja ja viiniä, leivoin rosmariinikeksejä ja keitin viikunahilloa viemisiksi, reseptit tulossa myöhemmin. Nappasin kuvan rappukäytävän porraskaiteesta, mutta muuten en muistanut kuvia ottaa.


The same friend who held the party the previous night invited us ex tempore on Saturday to his new home. He served cheeses and wine, so I made rosemary bisquits and fig jam to accompany them.




























Sunnuntai meni rauhallisissa merkeissä, kävimme pitkällä kävelyllä keskustassa, kuvailin ruokakuvia päivänvalossa. Minulle kesäaikaan siirtyminen on aika riemun paikka, rakastan valoisia iltoja ja bloggaajana iloitsen tietysti kun kuvaamaan pääsee luonnonvalossa myöhempäänkin illalla. Odottelenkin jo kellojen kääntämistä pääsiäisenä.

 Tavoistani poiketen tein viikonloppuna hieman työhommiakin. Vaikka teen usein pitkää työpäivää, viikonlopuista olen tarkasti rajannut työasiat pois. Tällä kertaa valmistelin kuitenkin lyhyesti yhtä työpalaveriakin.

Miten teidän viikonloppunne sujui? Teettekö koskaan viikonloppuisin kotona töitä vai ovatko viikonloput tiukasti työvapaata aikaa?



On Sunday we slept late, took a long walk. and also worked a bit. Even though I often work long hours, I don't almost ever do anything work related on weekends. This time I had to prepare shortly for a Monday morning work meeting. I also took advantage of daylight and took food photos. Daylight saving starts in two weeks, it makes blogging so much easeir when there's enough light to take photos in the evening.




2 kommenttia :

  1. Ihania kuvia ja herkkuja ja aah vanhojen kerrostalojen raput! <3 Kiireetön aamupala on muuten viikonlopussa parasta. Meillä välillä ongelmana, kun mies on hyvin aamuvirkku ja kun saan kahvini eteen, alkaa jauhamaan, että lähdetäänkö kohta lenkille. ;)

    Aurinkoa uuteen viikkoon <3

    VastaaPoista
  2. Meillä mies on aamu-unisempi kuin minä, välillä aamut ovatkin tooodella hitaita. Aurinkoista viikkoa!

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.