Trendikkään terveellistä kurkumakanaa | Trendy, healthy turmeric chickenKurkuma on noussut trendikkäimpien mausteiden joukkoon, ei vain kauniin värinsä ja makunsa ansiosta, vaan myös sen takia, että sen väitetään olevan varsin monipuolinen terveystuote. 
Kurkuma saattaa estää melanoomaa, eturauhassyövän kasvua ja rintasyövän leviämistä. Joidenkin tutkimusten mukaan kurkuma puhdistaa maksaa ja hidastaa tai jopa estää Alzheimerin tautia. Toisissa tutkimuksissa on taas todettu, että estää tulehduksia ja edistää rasva-aineenvaihduntaa ja näin edesauttaa painonhallinnassa. Kurkuma saattaa viivyttää alkoholin aiheuttamia maksavaurioita. Kiinalaisessa lääketieteessä kurkumaa on pitkään käytetty masennuksen hoidossa. Melkoinen ansiolista!

Tätä ruokaa olen tehnyt jo vuosia maun takia, ennen kuin olin kuullut mitään kurkuman hyvistä terveysvaikutuksista.
Nyttemmin ole lisäillyt puoli teelusikallista kurkumaa silloin tällöin myös tuorepuuroon antamaan kaunista väriä ja tuomaan terveyttä.

Kurkumabroileri
Viipaloi yksi kananrinta/ruokailija. Marinoi yön yli/pari tuntia. Paista pannulla kypsäksi 10-15 min. Tarjoa riisin, tsatsikin, hummuksen ja tomaattien kera.


Marinadi (kahdelle kananrinnalle)

1 sitruunan mehu
1 valkosipulinkynsi
1 tl kurkumaa
1 rl oliiviöljyä
1 tl kuivaa minttua hienonnettuna
suolaa
mustapippuriaTurmeric is now very trendy, not just because of the flavour and beautiful yellow color, but also because off the multiple health benefits. It might prevent prostate and breast cancer, make progress of Altzheimer slower, clean liver, prevent inflammations and help in weight controlling. In China turmeric has been used to cure depression.

I have made this dish numerous times over 10 years, already before I did know anything about the healthy aspects of turmeric, just for the delicious taste.


Turmeric chicken


Slice one chicken breast per person and marinate few hours/overnight, fry 10-15 min until tender and well done. Serve with rice, tsatsiki, hummus and tomatos

juice of one lemon
1 garlic clove
1 tsp turmeric
1 tb olive oil
1 tsp dried mint
salt
pepper

6 kommenttia :

 1. Kurkuma tuntuu olevan oikea terveysmauste. Tämä resepti tuli heti otettua talteen. Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luin joku aika sitten vuoden 2016 ruokatrendeistä. Kurkuma tutui olevan kovasti nousussa mausteista ja sen terveyshyötyjä oli samalla listattu. Enpä noista kaikista hyödyistä ollut tiennytkään.

   Poista
 2. Ihana annos. Olipa positiivinen tieto kurkumasta, meillä kun sitä käytetään joka toisessa ruoassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sittenhän teillä on terveysasiat hyvällä tolalla!

   Poista
 3. Olen lukenutkin noista Kurkuman terveysvaikutuksista ja kurkuma on vielä hyvää.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ripautan sitä jopa tuorepuuron joukkoon. Siinä se ei varsinaisesti maistu, mutta antaa kaunista väriä.

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.