Joulun klassikkojälkiruoka | Classic Christmas dessert




Jäiset karpalot ja kinuskikastike ovat klassinen joulun ja talvikauden jälkiruoka. Helppotekoinen jälkkäri syntyy vaikka kahvia keitellessä; kinuskikastikkeen voi tehdä ja karpalot kieritellä tomusokerissa kahvin tippuessa.


Jääkarpalot ja kuuma kinuskikastike
2 dl kuohukermaa
2 dl fariini- tai kookossokeria
1 rkl voita

4 dl jäisiä karpaloita

Mittaa kerma ja sokeri kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes kinuski on paksuuntunut ja väri muuttunut tummaksi. Vatkaa voi kinuskin sekaan.


Kierittele jäiset karpalot tomusokerissa ja nostele tarjoiluastioihin. Kaada kuuma kinuski marjojen päälle ja nauti heti.




Seuraa Lumo Lifestyleä facebookissa ja instagramissa

Frozen cranberries with caramel sauce is a classic Christmas and winter dessert. Easy homemade dessert can be made while coffee is dripping.



Cranberries and hot caramel sauce




2 cups whipping cream


2 dl fbrown sugar or coconut sugar


1 tablespoon butter



4 dl frozen cranberries




Measure the cream and sugar in a saucepan. Cook over low heat until the caramel has thickened, and the color changed to dark. Beat the butter in caramel sauce.



Roll the frozen cranberries with powdered sugar and lift in the serving bowls. Pour the hot caramel over the berries and enjoy immediately.


8 kommenttia :

  1. Karamellikastike on aika monikäyttöistä. Herkulliselta kuulostaa tämäkin yhdistelmä ☆☆☆

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Karamellikastike on herkullista, muutama suolahippunen joukossa nostaa vielä makua entisestään.

      Poista
  2. Karpalot ja kuuma kinuskikastike - mums!!!!

    VastaaPoista
  3. Oooh, tätä täytyy kokeilla! Kiitos reseptistä :) Makean kirpeän yhdistelmä on oma suosikki ja tämä maistuisi varmasti taivaalliselta!
    Tintti

    VastaaPoista
  4. Tässä jälkiruoassa on kyllä täydelliset elementit, rakastan kirpeitä marjoja ja sitten tuo kinuski..Nam. Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hymyilytti, kun huomasin meidän tehneen samantapaisia jälkiruokia. Minä vain vähän yksinkertaisemmin. Kirpeä ja makea sopii kyllä ihanasti yhteen.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.