Kotitekoinen mysli * Homemade granola





Ostin ennen erilaisia "fitness- ja terveysmyslejä" ennen kuin satuin vilkaiseman niiden ravintosisältöjä. Eivät olleetkaan niin terveellisiä. Pidän kuitenkin paahtuneesta, rouskuvan rapeasta myslistä, joten kehittelin sellaista itse, mielessä ne herkulliset myslit joita olen syönyt jugurtin kanssa aamiaiseksi kivoissa kahviloissa ympäri maailman. Nyt olenkin jo vuosia syönyt kotona vain itse tehtyä mysliä. Kourallinen mysliä jugurtin ja marjojen tai tuorepuuron kanssa antaa herkullisen rouskuvan lisän aamiaisannokseen. Joskus nappaan purkista myös pienen kourallisen terveellisemmäksi vaihtoehdoksi kun mieli tekee jotain hyvää.
 
Mysliin tarvitset paketillisen kaurahiutaleita, mantelilastuja, kurpitsan siemeniä, rusinoita, kuivattuja aprikooseja kuutioituna, rypsiöljyä ja juoksevaa hunajaa. Sekoita kaurahiutaleet, mantelit ja kurpitsansiemenet uunipellillä, sekoita joukkoon rypsiöljyä ja hunajaa. Paahda 200 C uunissa 20-35 min, sekoitellen n. joka viides minuutti. Välillä olen sekoittanut hunajan ja öljyn kuumaan veteen (ohuempana ne sekoittuvat paremmin muiden ainesten joukkoon). Silloin olen paahtanut mysliä kauemmin, jotta kosteus haihtuisi.

Anna jäähtyä, sekoita rusinat ja aprikoosit joukkoon. Halutessasi voit maustaa mysliä kanelilla, kardemummalla, tähtianiksella tms. Säilytä ilmatiiviissä purkissa.
 

I used to buy "fitness" muesli until I realized they weren't very healthy after all. Now I have made my own granola for several years already. It's delicious with yoghurt or berries and fresh porridge.
 
You need rolled oats, almond flakes, pumpkin seeds, raisins, dried apricots cubed, honey and canola oil.

Mix oats, almonds, pumpkin seeds on a baking tray. Mix canola oil and running honey and mix wiht oat mix.

Toast in 200 C oven for 15-25 min, mixing every five minutes. Let cool, mix in raisins and apricots. You can also season the granola with cinnamon, cardamon, star anis etc.

Store in airtight jar.

4 kommenttia :

  1. Kiitos muistutuksesta, mun on pitänyt taas tehdä granolaa, mutten ole saanut aikaiseksi….

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse tehty granola, vaikka itse sanonkin, hakkaa tehdastekoiset mennen tullen!

      Poista
  2. Kiva ohje. Tätä pitänyt tehdä vaikka kuinka kauan vaan on jäänyt, jos vaikka ryhdistäytyisi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teen mysliä yleensä ison pellillisen kerrallaan, tiiviissä lasipurkissa se pysyy hyvänä kuukauden verran ja jopa kauemmin.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.