Hei hei Japani - Bye Japan

 
 
 
 
 
 


 
 
 
 

 
 

 
 

 
 
 
 


 

Japanin matka on nyt ohi. Kotiuduimme keskiviikkoiltana ja  eilen olin jo pitkän päivän töissä, tosin hieman tokkuraisena.
 
Matkaa täytyy hieman sulatella, niin paljon näimme ja koimme. Japanista jäi päällimmäisenä mieleen vastakohtaisuus- ihmismassat ja rauhalliset kadut, siisteys ja ränsistyneisyys, moderni elämänmeno ja historia, pelkistetty tyylikkyys ja räikeä mauttomuus... ja ihana ruoka!

Vastoin ennakko-odotuksia Tokio oli yllättävän edullinen ja helposti navigoitava. Näistä(kin) lisää, kunhan olen saanut yli 2000 kuvaa setvittyä ja hieman toivuttua.

Menisinkö uudestaan Japaniin? Ehdottomasti!
 

We have now back from Japan. Loved the trip, food, people we met, sights, contrasts and opposite sights...
 
In contrary to my believes Tokyo was easy to navigate and also cheaper than I thought.

More will follow when I have gone trough my 2200 photos and cleared my head a bit.
 
 
 
 


6 kommenttia :

 1. Nytkö olette kotiutuneet. Kuvista päätellen ollut aivan mieletön reissu, enpä malta odottaa että saan lisää kuvia nähtäväksi. Mutta koita nyt ensin selviytyä reissuväsymyksestä.

  Mukavaa viikonloppua Lumo. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matka oli upea. Japani oli taas ihan erilainen kuin muut paikat ympäri maailman, joissa olemme olleet. Kielimuuri varmaan vaikutti eniten, harva puhui englantia eikä teksteistäkään tietenkään ottanut selvää. Silti muutaman päivän hämmästelyn jälkeen moneen aluksi hämmästyttäneeseen asiaan oli jo tottunut.

   Poista
 2. Ihana tuo punaisella viitalla varustettu apina :) Mikä lienee hänen tarinansa...apinoiden temppeli kenties...
  Mitä tuo ihana pötkylä on - siis erivärisiä värejä sisältävä? Jotain herkkua....mutta lyhyt japanin taitoni ei auta sen lukemisessa.
  Jään odottamaan fotojasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monilla temppeleillä oli eläinhahmoja, ne liittyivät kansatarinoihin. Punaisen värin uskotaan tuovan onnea, siksi monet kivipatsaat oli puettu punaisiin

   Fuji-vuorta esittävä pötkylä oli ilmeisesti makeaa riisitahnaa, joka on etenkin uuden vuoden aikaan suurta herkkua. Maistoimme pari kertaa, ei iskenyt ihan meidän makuumme.

   Poista
 3. Tulipa kova matkakuume näitä kuvia katsoessa. Japani oli meille myös niin mahtava elämys, että puhumme viime kevään reissusta vieläkin joka viikko ja haaveissa vielä palata Japaniin, seuraavaksi ehkä liittäisimme pohjoista tai sitten etelän saaria mukaan.
  Nti Papu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Japaniin voisin helposti palata minäkin, vaikka heti!

   Tokiosta etenkin on aina puhuttu kalliina kaupunkina joten olimme yllättyneet maltillisesta hintatasosta. Johtunee varmaan jenin edullisesta kurssista. Eurolla menee huonosti, mutta jenillä vielä huonommin.

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.