Joulukuinen sunnuntaibrunssi / December Sunday brunch


 

 
 


 
Eiliseksi olimme kutsuneet pienen kummityttömme vanhempineen brunssille.

Tein taas useita ruokia, jotka pystyi valmistelemaan pitkälle edellisenä iltana; sämpylätaikina nousemaan, tuorepuuro turpoamaan, puuron lisukkeeksi ja jouluista makua antamaan marinoin aprikooseja piparkakkumausteella terästettyyn kevyeen sokeriliemeen, pyöräytin annoksen hummusta jne. Pöytään nostettiin myös pari päivää sitten tekemäni kananmaksapatee.

En ole pahemmin pitänyt puuroista, mutta keväällä maistoin yhdessä blogitilaisuudessa tuorepuuroa. Puuro on välillä pyörinyt mielessäni sen koommin ja loppujen lopuksi innostuin tekemään sitä itsekin. Oli ajatellut tehdä puuron kookosmaitoon, mutta sitä ei ollutkaan kaapissa. Käytin nesteenä yhdessä goodie bagissa ollutta aloe vera-mehua, joka olikin yllättävän hyvää. Puurosta tuli niin maukasta, että taidan tehdä sitä toistekin.

Uunimunat tein tällä reseptillä.
 

Joulukuu on aika kiireinen menoineen, jouluun ja matkalle valmistumisineen, mutta oli ihanaa viettää ystävien kanssa ruokapöydässä muutama tunti.


Yesterday we had our little goddaughter and her parents for brunch.
 
We served home made bread rolls, hummus and chicken liver pate, cheese, overnight raw porridge with persimon & marinated apricots and baked eggs.
 
This December is very busy as I need to prepare for Christmas and our upcoming trip and also finish/start some projects at work before holidays. It was great to forget all that and sit down with friends for few hours.



3 kommenttia :

  1. Brunssit ovat ihania! Uunimunat näyttävät todella jänniltä... :) ja maistuivat varmaan herkulliselta.
    Tekisi mieli kokeilla. Itse pidän tuorepuuroista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun ensimmäisiä kertoja luin tuorepuurosta, se kuulosti lähinnä epäilyttävältä, mutta sehän onkin hyvää!

      Poista
  2. Näyttää todella ihanalta! :) Brunsseja on kiva järjesteää ja niille on mukava pyytää ystäviä mukaan.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.