Apua aikaeroon / Help for jet lag


Kerroin aiemmin pitkillä lennoilla käyttämistäni aikaeroon auttavista homeopaattisista pillereistä. Sain Tiialta toiveen kirjoittaa näistä enemmänkin.
Jo useampi vuosi sitten törmäsin Tripadvisorissa ennen New Yorkin matkaa keskusteluun, jossa näitä homeopaattisia pillereitä kehuttiin kovasti. Niiden sanottiin vähentävän aikaerorasitusta huomattavasti ja olevan vailla sivuvaikutuksia. Keskustelija toisensa jälkeen ylisti niitä

Ostinkin kotimatkaa varten Manhattanilta Whole Foodsista pakkauksen. Olin melko skeptinen, mutta ajattelin, ettei niistä varmaan haittaakaan olisi. Olen yleensä kärsinyt päiviä kestävästä
 ja aika lailla voimat vievästä jet lagista etenkin itään päin lennettäessä, joten halusin kuitenkin testata pillereitä.

Nappasimme yhdet pillerit ohjeiden mukaan ennen lähtöä ja sitten kahden tunnin välein ja vielä yhdet laskeuduttuamme takaisin Helsinkiin. En ollut lennon aikana pirteämpi tai väsyneempi, mieleltäni kirkkaampi tai tokkuraisempi, mutta ehkä hieman rauhallisempi (kerroin tuossa samassa postauksessa kuinka ahdistun helposti pitkillä lennoilla ahtaassa penkkivälissä). Olinkin lennon aikana aika pettynyt kun oikeastaan mitään ei tuntunut ja ajattelin että mitään vaikutusta ei ole. Vaan kuinka ollakaan... Nukuin täydet unet seuraavana yönä ja aamulla olo oli kuin ei aikaeroa ja pitkää lentoa olisi ollutkaan. Onko vaikutus todellinen vai plaseboa? Sitä en osaa sanoa, mutta sen jälkeen olen ottanut varmuuden vuoksi näitä pillereitä pidemmille lennoille ja tuntuu, että uuteen aikavyöhykkeeseen sopeutuminen on ollut helpompaa..
En tunne homeopaattisia tuotteita oikeastaan ollenkaan. Tutkin netistä ennen kuin ostin viimeksi,  mitä vaikuttavat aineet ovat ja mihin ne tehoavat ovat valmistajan mukaan. Jet Zonessa on näitä
Vuoristoarnikki Arnica Montana 12C HPUS  Unettomuus ja levottomuus yliväsyneenä
Kokkelipensas (?!) Cocculus indicus 12C HPUS   Jatkuva uneliaisuus, päänsärky
Kaliumfosfaatti Kali Phosphoricum 6X HPUS   Heikkous ja väsymys. Päänsärky väsymyksen takia
Keltajasmiini Gelsemium sempervirens12C HPUS   Unettomuus uupumukssen takia
Ketunkokki  Nux Vomica 12C HPUS   Närästys, ahdistuneisuus ja levottomuus
Hopeanitraatti Argenticum Nitricum 12C HPUS   Ahdistus

Apuaineita: laktoosi, magnesiumstearaatti, sorbitoli, tärkkelys

Olen ostanut Jet Zone-pillereitä siis Yhdysvalloista Whole Foodsista ja saman tapaisia No Jet Lag-pillereitä Australiasta luontaistuotekaupasta. Nyt tilasin Japanin lentoa varten paketin Jet Zone-tabletteja Iherb.comista EDIT 2018; ei saa enää Iherbistä, löysin Evitamins.comista, toimittavat myös Suomeen. Ehkä vastaavia saisi Suomestakin? Onko joku lukijoista törmännyt näihin tai muihin vastaaviin aikaeroväsymykseen auttaviin tuotteisiin luontaistuotekaupoissa Suomessa?



I wrote earlier about jet lag preventing pills that I have taken on longer flights. I found the homeopathic pills from a Tripadvisor forum discussion, people were praising them.

I bought a pack of Jet Zone pills in New Yorks and started to take them on the flight back to Finland. I didn't feel tired or awake, drowsy or especially clearheaded, but maybe a tad relaxed (I wrote in my previus post how I easily feel claustrofobic and anxient on long flights.)

I was a bit disappointed when I really didn't feel anything, but I slept full night ack home and felt great the next morning, like I hadn't traveled nine time zones at all! Placebo effect? Maybe, but now I am a fan!
I have bought No jet lag pills in Australia and similar Jet Zone pills I ordered now from Iherb for our upcoming trip to Japan.
According to Jet Zone, the ingredients and purpose of each ingredient are
Arnica Montana 12C HPUS Sleepless and restless when overtired
Cocculus Indicus 12C HPUS Constant drowsiness after loss of sleep, Headache from traveling
Kali Phosphoricum 6X HPUS Weak and tired from overexertion. Headache from fatigue
Gelsemium Sempervirens 12C HPUS Insomnia from exhaustion
Nux Vomica 12C HPUS Heartburn, anxiety and restlessness
Argenticum Nitricum 12C HPUS Mental anxiety
Inactive Ingredients: Lactose, Magnesium Stearate, Sorbitol, Starch


One tablet of No-Jet-Lag should be taken at the time of each take-off, another every two hours in flight, and another after each landing (including at intermediate stops). During long flights, the two-hour intervals may be extended if the user is sleeping.

2 kommenttia :

  1. Tämä onkin kiinnostava aihe! itselläkin tuntuu että elämän pahin jetlag oli viime vuonna kun palasimme New Yorkista kotiin, olin 1,5 viikkoa aivan kanttuvei. Jään seuraamaan keskustelua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä jet lagini ovat olleet todella massiivisia. Olen joskus kokeillut myös melatoniinia, mutta ehkä annosteluni ei ole olut oikea/oikein ajoitettu, koska siitä ei tuntunut olevan kunnolla apua

      Japanin reissu alkaa kahden viikon kuluttua, silloin pillerit pääsevät taas testiin.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.