Champagne is for fun! 

 
Voitin Adalminan blogista kutsun Nicolas Feuillatten samppanjatastingiin.
 
Nicolas Feuillatte loi uraa kahvin parissa ja mainetta New Yorkin seurapiireissä, sieltä hän siirtyi valkokuvaamaan Australiaan ja lopulta perintömaa Champagnen alueella toi hänet Ranskaan. Ensin samppanja oli harrastus (kukapa meistä ei haluaisi pitää samppanjatilaa harrastuksena...) ja pulloja myytiin ystäville. Vuonna 1976 hän perusti yrityksen, joka nyt tuottaa Ranskan suosituinta samppanjaa. 
 
Samppanja on vuorenvarma tunnelman kohottaja ja olikin hauska päästä maistelemaan samppanjoita tavallisena arki-iltana, afterworkia kun harvemmin tulee harrastettua. Tasting oli työpaikan viereisessä korttelissa, mutta jo ensisiemaisu vei ajatukset pois töistä ja nosti hieman arjen yläpuolelle.
 
Tastingissa pääsimme kokeilemaan useaa samppanjatalon juomaa ja maistelemaan eroja niiden välillä. Oli hauskaa huomata, kuinka eroja todella löytyi niin maussa, tuoksussa kuin kuplissakin. Jotkut olivat parhaimmillaan seurusteluun ja alkujuomaksi, toisissa oli selkeitä ruokaviinien ominaisuuksia.
 
Omat suosikkini erosivatkin aika lailla toisistaan.
 
Cuvee 225 Millesime Brut Rose vuodelta 2004 oli ehkä tyypillisin valinta minulle, pidän ruoassakin vahvoista mauista ja hyvästä suutuntumasta. Tätä voimakaan tuoksuva ja  suorastaan ruokaisaa samppanjaa ei kuitenkaan saa enää mistään.

Hieman yllättäenkin pidin myös hyvin paljon herkästä, pienikuplaisesta Grand Cru Blanc de Blancista, joka oli hienostunut ja raikas.
 
Alakuvassa näkyvä Nicolas Feullaitten kruununjalokivi, Palmes dÓr Brut oli kuitenkin mielestäni tastingin voittaja. Tavanomaisesta erottuva pullo ja tyylikkään täyteläinen maku tekevät siitä upean lahjan tai juhlaillallisen kohokohdan.
 
Pöytäseura tastingissa oli myös hauskaa ja puhetta riitti maistelun lomassa. Kävi ilmi, että erään osallistujan äiti seuraa blogiani. Terveisiä Seijalle! Mukavaa, että olet lukijani!
 
 
I took part  in Nicolas Feuillatte's Champagne tasting last week.
 
Tasting was literally few steps from my office, but already the first sip took my thoughts away from work and lifted the spirits immdly.
 
We got to test several champagnes & to learn to taste difference between them.
 
Quite surprisingly my favorites were quite different.
 
Grand Cru Blanc de Blanc is sophisticated and fresh with small bubbles.
 
Cuvee 225 Millesime Brut Rose was the closest to my general taste; strong scent, tasty, and with good consistency. Unfortunately it's sold out everywhere.

The crown jewel of Feuillatte is Palmes dÓr Brut. Unusual bottle and stylish, full flavours would make it centerpiece of a party or a superb gift.

It was fun night. It turned out that mother of one of the participants reads my blog. Well, it's good to know that my posts please several generations!
  

1 kommentti :

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.