Löytöretki Snackistaniin / A trip to Snackistan






Snackistan on mielikuvituksellinen makujen maa, jossa kenelläkään ei ole nälkä, sillä naposteltavaa on aina tarjolla.
 
Sally Butcher on Persepolis-nimisen etnisen ruokakaupan omistaja Lontoosta. Uuteen kirjaansa hän on koonnut naposteluruokia, katukeittiön antimia ja mezejä Lähi-Idän keittiöiden tapaan.

Värikkäästi kuvitetussa kirjassa on reseptejä niin lihan, siipikarjan kuin kalaruokiin, mutta etsin aina varsinkin uudenlaisia lisukkeitä ja kasvisruokia. Monet kirjan resepteistä käyvät ateriaksi sellaisenaan tai meze-tyyppiseksi lisukkeeksi/aterian osaksi.
Kirjassa on lisäksi helppoja marinointi- ja maustamisohjeita. Löysinkin kirjasta useita houkuttelevia reseptejä, joista muutamia olen tämän lisäksi jo kokeillutkin.

Kirja on muuten näköjään Hullujen päivien tarjouksessakin.


Ensimmäiseksi kokeiluun pääsi "Lähi-Idän cole slaw", sumakilla maustettu kaali
 
Taannoiselta illalliselta oli jäänyt yksi ankankoipi, riivin sen ja sekoitin tämän kaalisalaatin joukkoon. Lisäksi tein vielä maukkaan jugurttipohjaisen avokado-tomaattikastikkeen leivän dippaamiseen kirjan reseptillä, mutta sitä en tullut kuvanneeksi. Ateria oli oikein onnistunut.

Sumakilla maustettu kaali

n. 600 g kaalia ohuina suikaleina
0, 5dl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1½ tl sumakkia
merisuolaa ja vastajauhettua mustapippuria
1 rkl hampun- tai seesaminsiemeniä
1 tl kuminansiemeniä

Ryöppää kaalia kiehuvassa vedessä 1 min, valuta ja pysäytä kypsymien upottamalla kaali kylmään veteen. Valuta uudestaan ja siirrä kulhoon.

Sekoita oliiviöljy, valkosipuli, sumakki ja mausteet. Kaada kaalin päälle hyvin sekoittaen. Peitä kulho ja laita jääkaappiin kahdeksi tunniksi.

Juuri ennen tarjoilua paista kuivassa pienessä paistinpannussa hampun- tai seesamin- sekä kuminansiemeniä n. 1 min. Kumoa kaali (marinadeineen) kauniille lautasele ja ripottele lämpimät siemenet päälle.
 
 
Bloggaaja on saanut arvostelukappaleen kirjasta.
 
 


 

 
Sally Butcher brings us Snackistan: a fictitious land where tummies are always full, and there's a slightly naughty smile on every face.
 
This book, now translated in Finnish, contains lots of meze type recipes for a whole meal or to be served as side dish.
 
I have already made several of the dishes in the book, the first one was this delicious cabbage seasoned with sumac.
 
 
Sumac flavored cabbage



approx. 600 g cabbage, thinly cut into strips

0, 5dl  olive oil

2 cloves garlic, finely chopped

1 ½ tsp sumac

sea ​​salt and freshly ground black pepper

1 tablespoon hemp or sesame seeds

1 teaspoon cumin seeds



Blanch kale in boiling water for 1 minute, drain and dip in cold water until cooled. Drain again and transfer into a bowl.


Mix the olive oil, garlic, sumac, and spices. Pour over the cabbage and stir well. Cover the bowl and place in refrigerator for two hours.


Just before serving toast hemp or sesame and cumin seeds in a small dry skillet approx. 1 min. Cancel cabbage (with the marinade) on a beautiful plate and warm sprinkle the seeds on top.



The blogger has received a review copy of the book

4 kommenttia :

  1. onpas lupaavan kuuloinen kirja - tuo Lähi-itä kun on niin lähellä sydäntä :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirja on oikeasti tosi mielenkiintoinen ja olen viikossa tehnyt siitä jo useamman reseptin. Sinulle moni resepti voi tosin olla entuudestaan tuttu...

      Poista
  2. Tämä taitaa olla pakkohankinta talvea ajatellen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjasta on nopeasti tullut suosikkejani. Välillä on tullut hankittua keittokirjoja, joissa on enemmän näyttäviä kuvia kuin hyviä reseptejä. Tässä ei ole sitä ongelmaa, olen tehnyt jo useita ruokia kirjasta.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.