Matkapakkailua / Packing for a trip



Lauantaina lähden messumatkalle Pariisiin, johon yhdistän vapaan viikonlopun. Olen jo useamman vuoden ollut syksyisin työmatkan yhteydessä viikonlopun Pariisissa, kun alkoi tuntua, etten tunne kaupunkia lainkaan lukemattomista matkoistani huolimatta. Eipä viikonlopussa paljoa kerkeä ja olen vähän juuttunut kulkemaan aina samoilla alueilla, mutta näen sentään jotain muutakin kuin messuhallit ja kovin tutuksi käyneen junan!
 
Messupäivinä ollaan liikkeellä kellon ympäri. Päivät ovatkin aika rankat. Illallisen jälkeen hotellille palattuani käyn vielä sähköpostit ja juoksevat asiat läpi. Väsymys alkaakin yleensä näkyä kasvoilta viimeisinä päivinä. Sain Lumenelta testattavaksi uutukaisen Lumene Time Freeze Ultra Firm Elixir-kiinteyttävän tehohoidon, jonka luvataan tehokkaasti silottavan ja kiinteyttävän ihoa sekä antavan iholle uutta säteilyä. Tämä tuote pääsee tositoimiin tulevalla viikolla!

I am leaving for Paris on Saturday. I'll combine a leisure weekend to four days at fairs.


Finnish cosmetics branad Lumene gave me for test their new For visibly smooth and intensively firm skin. It helps to improve skin quality, to minimize the appearance of pores and refine skin texture leaving it silky soft. I will definitely need it next week as the days at the fairs are extra long.

 


 
 
Kun luvassa on sekä minilomailua viikonlopun verran, että yhteistyökumppaneiden ja asiakkaiden tapaamisia messuilla, koetan pakata vaatteita ja asusteita, jotka sopivat sekä vapaa-aikaan että töihin. Toisaalta kovin muodollista pukeutumista ei edellytetä, sen sijaan asussa voi hyvin olla jotain pientä extraa. Messuilla näkee etenkin nuoremmilla vaatesuunnittelijoilla mielikuvituksellisia asuja. Taidan kuitenkin pysyä yksinkertaisissa asuissa varmoissa väreissä; musta, valkoinen ja harmaa ovat helppoja yhdistellä. Kengiksi mukavia ballerinoja, joilla pystyy vaivatta kulkemaan mukulakivikaduilla, pinkomaan messuhallien väliä ja seisomaan vielä ruuhkajunassakin.

Mustaahan messuilla näkee kaikkien eniten vaatteissa. Entinen työnantajani opasti minua ihka ensimmäisellä messureissulla, kun olin menossa Milanon messukeskukseen yksin julkisilla "Seuraa vain niitä mustapukuisia metroasemalta!" Hyvä neuvo, seurasin sopivan näköistä ihmislaumaa ja löysin perille.

Kesä on Pariisissa ollut viileä ja sateinen, mutta sääennuste lupaa ihan aurinkoisia ja hyvinkin lämpimiä kelejä viikonlopuksi ja tulevalle viikolle. Toivottavasti sää pysyy kuivana, että pääsen kunnolla fiilistelemään Pariisia.


Vaatteet on jo pääosin valikoituna, tämä työmatkoineen Suomessa ja Eestissä ja tapaamisineen Helsingissä on niin kiireinen, että päivät venyvät iltaan asti Aloitinkin pyykkämisen ja silittämisen jo viikonloppuna, ettei jää perjantai-iltaan.

Matkalaukku vielä askarruttaa näin paria päivää ennen matkaa. Pitäisikö viimein ostaa kunnon laukku todella kauan palvelleen vanhan Samsoniten tilalle, joka miltei parinkymmenen vuoden, useamman mantereen ja lukuisien matkojen jäljiltä alkaa olla aika kulunut? Laukkuun pitäisi satsata vähintään pari sataa, silla haluan taas kunnon laukun, jonka kanssa voi huoletta reissata tulevina vuosinakin. Vuodenvaihteessa on tulossa matka, jolla lennetään ja matkataan junilla, laukkua kuljetetaan ruuhkaisessa metrossa ja vedetään perässä kaupungin kaduilla... Taitaa olla uuden laukun paikka, jos ei nyt niin viimeistään silloin.

I am leaving on Saturday for six days in Paris, first for two days to explore the city and then four busy days at fairs.
 
 It's always a bit challenging to pack a warderobe suitable for city touring and meetings with customers and business associates. Black, white and grey work always well together mixed with few key accessories. Heels I keep low. Ballerina flats are the best shoes on cobble stone steets, running between halls at fairs and standing on crowded trains.

Weather should stay sunny and  warm the whole week, so I have selected quite light weight garments suitable for business & pleasure.


8 kommenttia :

  1. Oi, kunka ihanaa, sinulla on taas perinteinen Pariisin matka työn puitteissa edessäsi, mukavaa ja antoisaa matkaa!
    XX

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävin juuri läpi aikatauluja, kun piti vielä pari tapaamista sulloa vapaiksi jääneisiin väleihin. Tiukkaa tulee olemaan, mutta onneksi on vapaa viikonloppu ensin.

      Poista
  2. Ihania kuvia ja kaikki värimaailmat täydellisen yhteneviä. Ensimmäinen kuva oli aivan mahtava, eikö olekin hyvä tuo Lumenen uusi seerumi. Sain sen myös Lumenelta testaukseen ja ihastuin täysin.

    Mukavaa matkaa toivottelee Tiia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen seerumia kokeillut parina viime päivänä, kun aamuisin olen ollut aika väsyneen näköinen, iho on kirkastunut heti!

      Poista
  3. Pariisin kuvia siis odotellen.... :) nauti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viime päivät ovat olleet töissä aikamoista menoa. Nyt huilaan neljän palaverin jälkeen 10 m kahvikuppi kädessä, sitten viime rutistus töissä ja kotiin laittamaan tavarat matkalaukkuun. Huomenna pitääkin herätä jo neljän jälkeen.

      Kamera on luonnollisesti mukana ja vara-akutkin ladattuna eli eiköhän kuvia tule taas otettua.

      Poista
  4. Joopa joo, uskomattoman likaisia kengiä.... Paris

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ystävällisestä kommentistasi. Kengät eivät ole likaisia, vaan sisäpohjat ovat jo kuluneet. Ovathan kengät olleet kaksi ja kolme vuotta ahkerassa käytössä. Matkalle otan hyvin sisäänajettuja kenkiä, jotka eivät hierrä tai purista.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.