Verta, hikeä & hyviä uutisia (+arvonnan tulokset) / Blood, sweat & good news

 
 
 
 Sunnuntaiaamuna pyöräilin Töölönlahdelle, jossa oli alkamassa Nordic Walk-sauvakävelytapahtuma. Olin saanut Beceliltä kutsun aamiaiselle ja kolesterolimittaukseen.

Vähän jännitti, sillä edellisestä mittauksesta on jo vuosia ja vaikka silloin tulos oli hyvä, muutokset huonompaan suuntaan iän karttuessa ovat hyvinkin mahdollisia. En myöskään pidä verikokeista, olen pyörtynyt niiden aikana tai jälkeen lukemattomia kertoja lapsuudesta asti. En niinkään pelkää itse verikoetta, rutinoituneen hoitajan pistos kyynärtaipeessa tai sormenpäässähän tuskin tuntuu nipistyksen verran. Pelkään sitä pyörtymistä, jota jännitän ja sitten alkaakin jännityksestä pyörryttää... Vähän naurettavaa, mutta en oikein pysty sille mitään...

Ja niinhän siinä kävi... Koetuloksia joutui odottelemaan viitisen minuuttia. Siinä odotellessani tunsin kuinka päässä alkoi vähän pyöriä ja kylmä hiki nousi iholle. Painoin pään hetkeksi polviin ja huono olo meni onneksi nopeasti ohi.

Entä ne kolesterolitulokset? Kaikki arvot erinomaiset!

Kokonaiskolesteroli 4,05 mmol/l   (suositus alle 5)
LDL-kolesteroli 1,84 mmol/l (suositus  alle 3)
HDL-kolesteroli 1,53 mmol/l (suositus yli 1)
Triglyseridit 1,49 mmol/l (suositus alle 2 )

Kerroin hoitajalle olleeni 5:2-paastolla jo 1½ vuotta ja hän totesi, että sillä varmasti on osuutensa hyviin tuloksiin. En otakaan koetuloksia "vapaudut vankilasta"-korttina, joka vapauttaisi minut syömään epäterveellisesti. Sen sijaan tämä kannustaa minua jatkamaan samalla linjalla. Herkutellakin voi välillä, kunhan pääasiallinen syömiseni on terveellistä. Rasvojakin voin syödä, kohtuudella ja terveellisiin rasvoihin painottuen. 

Vaikken tiedäkään mitä kolesteroliarvoni olivat ennen 5:2-paaston aloitusta, on sillä painon pudotuksen ja ulkonäköseikkojen lisäksi varmasti ollut myös positiivisia terveysvaikutuksia. En silti väitä, että 5:2 on ainoa oikea vaihtoehto kaikille painonsa kanssa kamppaileville. Minulle tämä tie tuntuu kuitenkin oikealta.

Ja sitten arvonnan tuloksiin eilisen superkuun kera. Kiitos kaikille osallistujille. Tuotepaketit voittivat

Lady of the mess; "Kävely - sitä kestävät vanhemman naisen niveletkin;)"
Anonyymi; "Kävely töihin ja kauppaan sekä portaiden käyttö hissin sijaan :)"
Salama "Kävely, jotenkin se rentouttaa ja virkistää mieltä"
 
Voittajat, kurkatkaahan sähköpostiinne ja ilmoittakaa osoitteenne, johon palkinnot voidaan postittaa.
 
On Sunday I attended Becel's breakfast and cholesterol test at the Nordic Walk event.

I was slighty nervous before the tests as my cholesterol levels haven't been tested in years. I also don't like blood tests at all. They make me faint easily. I am not afraind of the little pinch, but fainting. Ands when I am nervous about fainting, I get easily dizzy... Just can't help myself.
 
Also this time I felt lightheaded and was suddendly covered in cold sweat. I knew the best is to put my head down and breath deeply. I was back to normal quickly.
 
And the test results? All excellent!

I believe 5:2 fast in the past 1½ years has been good for my cholesterol and the results courage me to continue in the same manner. I don't need to forget all the goodies as long as I mainly eat healthy.
5:2 fast isn't the one and only weight control method for everyone, but for me the results have been good.
 

 

 

2 kommenttia :

 1. Kiitos ja kumarrus voitosta:)
  Kolestrolit ovat tarkkailussa - puitteissa mennään, mutta petrattavaa on. Sukurasite, jota pitää tarkkailla. Tärkeällä asialla olette olleet.
  Hyvää uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämähän ovat usein geneettisiä vaivoja, joita voi tarkkailuilla ja terveellisillä elämäntavoilla koettaa pitää kurissa. Olin itsekin aika yllättynyt kuinka mallillaan arvot olivat.

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.