Sateinen (työ)päivä Eestissä / A rainy (work) day in Estonia

 
 
 

 


 
 

Tiistaina kävin muutaman asiakkaan luona Eestissä, menin laivalla Tallinnaan ja ajelin kaatosateessa Rakvereen ja takaisin. Tiellä oli välillä patjana vettä ja näkyvyys oli kurja, joten tarkkana sai olla.
 
Olin suosiolla varannut paluun 19.30 laivalla, jotten joutuisi kaahaamaan sateessa. Niinpä minulle jäikin harvinaiset muutama tuntia luppoaikaa Tallinnaan palattuani. Kävin ostamassa muutaman viinipullon, erilaisia ruokajuttuja ja ajoin vielä Tallinnan Tellisikivelle ravintola F-Hooneeseen. Siellähän kaikki itseään kunnioittavat ruokabloggaajat ovat jo olleet ja ovatpa jotkut jo julistaneet F-hooneen olevan jo täysin passé.
 
Yhdellä asiakkaistani oli aiemmin jopa toimisto aivan vieressä, mutta kun sitä luppoaikaa sellaiseen ylellisyyteen kuten syömiseen ei yleensä reissupäivinä jää, joten en vain ollut ehtinyt käydä tässäkään ravintolassa.

Löysin paikan heti, olinhan ajanut alueella lukemattomat kerrat. Jos liikutte autolla Tallinnassa, kannattaa parkkimaksu maksaa vaikka auton parkkeeraisi vain muutamaksi minuutiksi. Paikallisen parkkifirman sakottajat ovat nimittäin äärettömän aktiivisia... Olen muutaman kerran saanut parkkilapun kun en ole erottanut vierekkäisiä parkkipaikkoja, joita hallinnoivat eri firmat. Nyt ajoinkin aivan automaatin viereen ja syötin riittävästi kolikoita.

Sokkeloiset, rähjäiset pihat Tallinnassa ovat tuttuja minulle. Varsinkin aiemmin monet asiakkaat toimivat melkoisissa murjuissa, rakennukset ja käytävät olivat todelle hurjassa kunnossa, vain toimistohuoneet ja vessat oli remontoitu. Tuli heti mieleeni, ettei Suomessa varmaankaan annettaisi ravintolan toimia tällaisessa rakennuksessa, kyllä siihen joku kieltopykälä löydettäisiin. F-Hoone oli nimensä mukaisesti F-rakennuksessa, sisältä ravintola oli rouheasti remontoitu. Lattiaan oli maalattu keltaisella ja punaisella Tallinnan karttaa, tiskin yllä oli isot teollisuusvalaisimet. Ihastuin etenkin paksuihin tiiliseiniin ja isoihin ruutuikkunoihin.

Reissupäiväksi osui 5:2-paastopäivä, joten otin vain salaatin. Kana-ceasarsalaatissa oli kastikkeinne ja juustoineen varmaan  hieman enemmän kuin 500 kaloria, mutta silloin tällöin kalorimäärän ylittäminen ole niin vakavaa. Kysehän on elämäntavasta, ei uskonnosta. Salaatti oli rakennettu halkaistun ison Cosmopolitan-salaatin päälle. Päälle oli ripoteltu tilliä, josta en yleensä välitä, mutta tillin maku sopi yllättävän hyvin muihin makuihin. Se ja lasillinen vichyä maksoi 8,20€.


Ruokailuun ei jäänyt kovin pitkää aikaa, mutta ystävällinen henkilökunta toimi ripeästi. Ravintolasta ajaa satamaan alle kymmenessä minuutissa ja olinkin siellä hyvissä ajoin.



On Tuesday I visited some customers in Estonia. I took ship from Helsinki to Tallinn, drove to Rakvere and back in pouring rain. I had booked return on later ship, so I had few hours for shopping & dinner.

I believe every self respecting Finnish food blogger has traveled to Tallinn to eat in F-Hoone already a long time ago, but for me it was he the first visit, although Telliskivi area a bit outside of city center is familiar to me. I just usually don't have time to eat when visiting my Estonia customers.

F-Hoone is located in group of old, run down industrial buildings. Interior is rough with brick walls, industrial lightining and painted floors. I especially liked the big windows.

I was in hurry, and had my 5.2 fast day, so I took just a salad. I believe the chicken ceasar had more thatn 500 calories, but it's ok occasionally to exceed the normal 5:2 day intake a bit. It's a lifestyle, not religion. My salad and sparkling water cost 8,20 €.
 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.