Bloggaajalle tuli syksy / It's a blogger's fall

 
Syksy tuli, ainakin valon suhteen...

Harvemmin ehdin kokkailemaan ja kuvaamaan ruokia arkena heti viiden maissa, nyt pimeys alkaa hiipimään aiemmin ja aiemmin. Kotona on kyllä valot, valojalustat, heijastin, "sutut" valoa pehmentämään ja niiden jalustat sekä kamerajalusta. Pidän kuitenkin luonnonvalossa kuvaamisesta valon laadun ja kuvauksen helppouden &
nopeuden takia.
 
Tämä kuva on otettu yhdeksän maissa illalla, olin töiden jälkeen viinikurssilla ja kattilan varteen ehdin illan jo pimetessä. En jaksanut rakentaa valaistusta, vaan testasin, miten uudehko kamera toimii hämärässä ISO-arvot tappiin vetämällä. Hämärässä sillä vielä saisi varmaan ihan kelpo kuvia, mutta tuli jo ihan pilkkopimeää sateisena iltana. Melko rankalla kuvankäsittelyllä valoa sai lisättyä kutakuinkin mustaan kuvaan, mutta eihän siitä tullut oikein nättiä kumminkaan. Selän takaa olohuoneesta loistanut valo ei parantanut asiaa. Täytynee ryhtyä kaivamaan esiin "studiovarusteita".

Kanttarellirisotosta sentään tuli hyvää. Meidän piti käydä ystäväni kanssa kanttarellimetsässä  vierailullamme hänen vanhempiensa luona, mutta meille oli kerätty jo valmiiksi rasialliset kanttarelleja! Niistä riitti niin munakkaaseen kuin risottoonkin.

Täydelliseen risottoon käytettäisiin myös valkoviiniä, eikä kerma kuulu siihen, mutta tästä tuli tällainen arkirisotto, johon laitettiin mitä kaapissa oli ja kerma pyöristi mukavasti maut yhteen.

Blogiyhteistyön merkeissä muistutan
kolesterolihaasteesta. Sivulla lääkäri, tutkija, personal trainerit ja ravitsemusterapeutit jakavat vinkkejä kolesterolin alentamiseen. Minulla kolesterolit ovat suureksi ilokseni kohdallaan, mutta jos sinulla arvot ovat kohollaan, tuolta saat hyviä vinkkejä alentamisen tueksi.
 
 
Kanttarellirisotto
 
½ l kanttarelleja
1 salottisipuli
1½ dl risottoriisiä
Becel juoksevaa
(½ dl Flora 15% kermaa)
6dl lämmintä kasvislientä
pippuria
(suolaa)
 
vasta raastettua parmesania
yrttejä
 
Kuullota tilkassa Becel juoksevaa pilkotut kanttarellit ja hienonnettu sipuli sekä risottoriisi. Lisää lämmintä kasvislientä vähän kerrallaan, kunnes risotto on sopivasti al dente ja koostumukseltaan löysähköä.
 
Lorauta makua pyöristämään Flora kermaa, mausta pippurilla ja maun mukaan suolalla (kasvisliemet ovat yleensä aika suolaisia, joten lisättyä suolaa ei välttämättä tarvita). Raasta parmesania ja ripottele yrttejä risoton päälle
 
Flora- ja Becel-tuotteet saatu blogin kautta.

 
 Autumn came, at least in terms of light ...

I rarely can cook early on weekdays and now there is less and less daylight, espeially on rainy days.


I do have my "studio equipment"; lights, diffuser, stands for camera, lights and softening fabrics for lights etc. I still prefer natural light fo the quality of light and the easiness...



This photo was taken at nine in the evening, on a rainy night. I had been on an after work wine course and cooked/photographed when it was almost dark. I tested how my newish camera works in low ISO values​​, In low light it results quite decent pictures, but was already almost pitch black on a rainy night. I processed the photo quite alot, but the result really isn't very satisfactory.  I have to start build up the "studio equipment".

Chanterelle risotto, after all, was good.


The "correctly made" risotto would need white wine, but no cream. This was a quick weekday dinenr, so I used what I had.


Chanterelle risotto




½ l chanterelles

1 shallot

1 ½ cup Arborio rice

margarine

(½ dl Flora 15% cream)

6 dl hot vegetable stock

pepper

(salt)




grated parmesan cheese


herbs





Saute in a drop of magarine the chopped chanterelles, chopped onion and risotto rice. Add hot vegetable stock a little at a time, until the rice is al dente and the composition somewhat loose.




Add Flora cream, season with pepper and salt to taste (vegetable stock is usually quite salty, so the added salt may not be needed). Grate the parmesan cheese and sprinkle on top of risotto with herbs.
 


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.