Kotiseuturetki Kallioon / A field trip to Kallio, Helsinki



Kotikaupungissa tulee usein pyörittyä samoilla kulmilla, kodin ja työpaikan ympäristössä. Kalliossa käyn välillä etnisissä kaupoissa ruokaostoksilla ja välillä muutenkin, mutta kerran kesässä teemme sinne myös kotiseuturetken; kiertelemme kaupunginosaa useamman tunnin ja käymme syömässä.

Tiistain retki aloitettiin aamiaisella Common tablessa. Tarjolla olisi ollut hyvän näköinen aamiainenkin, mutta tarkoitus oli syödä myös lounasta muutaman tunnin sisään, joten otin vain jäälaten ja croissantin.

Olen haaveillut jo muutaman vuoden uudesta pyörästä, mutta totesin pari päivää sitten, että pienellä ehostuksella nykyinen fillarini on ihan kelvollinen vielä muutaman vuoden. Se ei ole enää maailman kaunein, mutta vaihteet ja muutkin osat toimivat moitteettomasti. Silti katselen näitä näpsäköitä, uuden kiiltäviä pyöriä kaihoten...
 

As so many of us, my everyday life runs between work and home. Kallio neighborhod in Helsinki isn't far away and I stop thre once in a while for ethnic food stores and some other errands, but once a summer we take a little day trip there.

Tuesday Morning started at Common table café. They had a tasty looking breakfast, but as we had planned also to have a luch, I took only a croissant and ice latte.







 






Vaikka Kalliossa ovat myös elämän rosoisemmat puolet näkyvillä (kuinka monta Thai-hierojaa voi yhteen kaupunginosaan mahtua ja ketkä niissä käyvät?), rauhallisemmilla kaduilla oli varsin idyllistä.

Even though the area has rougher edges (many alcoholists and few Thai massage parlors in almost every second block), there are also many idyllic, quiet streets.
I haven't tried myself, but have heard good things about  Kotiharjun Sauna, where people from all corners of life can share an authentic, no nonsense Finnish sauna experience.



Moni yrittäjä oli lomalla, mutta joitain pieniä putiikkeja oli auki. Parin trendikkäämmän liikkeen lisäksi kävimme oikein vanhan kunnon ajan kivijalkaliikkeessä Selma Palmulla. Ostin sieltä Siipalle taskuliinan kesälahjaksi, se maksoi huikeat 2,20€. Herttainen omistajatäti tarjosi meille vielä kermakaramellit kaupan tekijäisiksi.



Many shopkeepers were on holidays, but some little boutiques were open.






Kuten aina matkoilla lähellä ja kaukana, tähtäimeeni pääsi myös muutama koira.

As always on my trips near and far, I also took photos of few dogs.

  


  



Lopuksi kävimme Kolmannella Linjalla Sandrossa syömässä. Lounaalle mahtui suoraan ovesta hipstereiden ja trendikkäiden nuorten perheiden sekaan, mutta supersuositulle viikonloppubrunssille on jopa muutaman kuukauden jonot. Lounaaksi söimme maukkaat lajitelmat runsaasta Lähi-Idän makuja tarjoavasta salaattipöydästä.

Jääkahvit nautittiin viereisessä Good Life Coffeessa, joka nauttii mainetta yhtenä kaupungin parhaista kahvipaikoista. Täällä olemme olleet pariin otteeseen aiemminkin.

Aina ei tarvitse matkustaa kauas kokeakseen jotain uutta. Kotikaupunkikin voi näyttää uusia puolia itsestään, kun sitä tutkailee ajan kanssa.


At the end of our little field trip we had lunch at Sandro, they have a super popular brunch (book far ahead), but we managed to squeeze in among hipsters and trendy young families. Their Middle Eastern salad buffet was tasty.

After lunch ice coffees we had in the next door Good Life Coffee.

One doesn't alwas need to travel far to experience something new. When you have time and open minds & eyes, you can see always something new also in your own town.


3 kommenttia :

  1. Kivoja kulmia. Itsellänikin on aikomuksena kohta kun loma koittaa vähän kierrellä ja tutkia Helsinkiä. Heh, ja tuo lista vain kasvaa... Nti Papu

    VastaaPoista
  2. Kallio on ihan kiva alue.....jossain kohtaa rosoinen mutta sinne kannattaa kaikkien tehdä edes päiväretki. Made in Kalliosta löytää kaikkea kivaa!
    Olit bongannut hauskan koiraduon :)

    VastaaPoista
  3. Ihania kuvia, ihan tekisi mieli lähteä tutkimaan noita kuvien kulmia...

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.