Kastanjatahnalla maustettua jäätelöä / Chesnut ice cream



 
Kerroin aiemmin ostaneeni kastanjatahnaa Pariisista. Samaa merkkiä saa näköjään Suomestakin. Monoprixissa hinta oli tosin huomattavasti halvempi kuin täällä.
 
Pakastimessa oli vähän jäätelöä, karamellibrownien teosta ylijäänyttä tummaa suklaata (hämmästyttävää, että suklaata oli meillä säästynyt!) sekä karamellisoituja manteleita, joita ostin marketin alelaarista. Myyntiaikaa oli reilusti jäljellä, mutta pakkaus oli jouluinen. Ripottelin niitä myös päärynä-homejuustosalaattiin.

Jäätelöstä, kastanjatahnasta, manteleista ja suklaasta tulikin herkullinen jälkkäri! Kastanjatahna on makeaa ja no... "kastanjaisen" makuista. Sitä voi käyttää vaikka lättyjen kanssa, se voisi maistua hyvältä laskiaispullan välissä mantelimassan tai hillon sijaan, kastanjatahnareseptejä löytyy englanniksi ainakin kakkuihin, tiramisuun jne. Olen myös kokeillut miltä se maistuu laten maustajana ja makeuttajana. Hyvää oli!
 

I bough chesnut purée from Paris. The same tubes are sold in Helsinki, but in Paris market they were cheap compared to Finnish deli prices.

We had some ice cream, dark chocolate (left over of caramel bronies) and sugar almonds. They made a delicious dessert. I have 2½ tubes left, so I can try chesnut purée with crepes, sweet buns and whipped cream, in tiramisu, cakes... I have also seasoned/sweetened my weekend breakfast latte with it.
 


3 kommenttia :

  1. Slurps....näyttääpä herkulliselta! Tosin allergisena jättäisin mantelit pois.

    Kiva kuulla, että joku muukin tunnustaa penkovansa alelaareja kaupoissa.
    Löysin meidän marketista joulupakkauksissa täysin käyttökelpoisia pitkällä
    myyntiajalla varustettuja tuotteita tosi edullisesti. Joulupakkaus menee kuitenkin
    roskiin kun puran omiin kaappeihin kaikki pois kaupan pakkauksissa :)

    VastaaPoista
  2. Kevätfiiliksissä täälläkin ollaan syöty jätskiä viime aikoina! Nam. :P

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.