Juhlaviikonloppu / A party weekend

 
 

 

 
Lauantaina ystäväjoukko saapui luoksemme syömään. Ulkona oli maa valkoisena, mutta sisällä oli keväinen tunnelma.
 
Pöytää pidennetään isommille joukoille hakemalla vintistä parvekepöytä ja laittamalla ruokapöydän levyinen levy sen päälle, Löysimme aikoinaan ensiyrittämällä juuri oikean korkuisen levyn, jolla pöytä saadaan saumattomasti jatkettua.. Koko komeuden päälle (käyttämätön) lakana pöytäliinaksi. Oranssi-valkoiset servietit löytyivät H&M:tä (aivan kuin kaapit eivät olisi jo ennestään pursunneet serviettejä...). Lasit ja ruokailuvälineet ovat sekalaista joukkoa, mutta se tekee mielestäni kattauksesta vain hauskemman näköisen.

On Saturday evening we had a group of friends for dinner. We stretched the table and set it with mismatched glasses and tableware. I like it more that way than if everything matched perfectly.
 
 
 
 
 
Kaivoin komean kokoisen lampaanpaistin pakkasesta, tein "murskaperunoita" =puolikypsiksi keitetyt perunat painellaan esim. lasinpohjalla litteäksi, päälle voinokare ja oliiviöljyä, ripaus suolaa ja timjamia, sitten 200 C uuniin vielä pariksi kymmeneksi minuutiksi. Siipan sanoin "ken keitetyn paistaa, se makean maistaa..." Sivun vielä salaattia ja pataleipää. Alkuruoan ja jälkkärin reseptit julkaisen myöhemmin.
 
Dinner was a handsome lamb leg wiht crushed potatoes (=half cooked potatoes, flattened, sprinkled with olive oli, knob of butter, thyme and salt flakes and baked in 200 C oven for 20 min.), salad and bread made in Dutch oven. Appetizer and dessert recipes will follow.

 
 
  
Sunnuntaina olivat vuorossa Siipan siskontytön 8-vuotisjuhlat. Päivänsankari oli laskenut öitä synttäreihinsä ja oli tarmoa täynnä kun hänen lempi-ihmisensä Mubu = morbror tuli juhlistamaan päivää.

Tänään on viikonlopun juhlien jälkeen taas palattu arkeen ja työviikon alkuun. Mukavaa maanantaita!


On Sunday we headed to Husband's niece's birthday party.

But today we are in the beginning of a new work week... Have a happy Monday!

6 kommenttia :

 1. Ihanan herkullinen suklaakakku! :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se olikin ihana, Sacher-tyyppinen.

   Poista
 2. Kivan keväinen kattaus :) ja slurps mikä kakku!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi sisällä oli edes keväistä, lumipyry teki maisemasta nopeasti hyvinkin talvisen.

   Poista
 3. Oi, miten ihanalle näyttää! Ja kivan keväiselle sekä kattaus, että menu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ystävät ovat jo tottuneet menemään heti tutkimaan millainen menu pöydässä odottaa tällä kertaa ja tietysti mitä ruokia siinä mainitaan.

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.