Ihana illallinen uuden ystävän kanssa / A lovely dinner with a new friend

 
 
 
 
 
Sain uudelta ystävältäni Netflixiltä kutsun ystävänpäiväksi Teemu Laurellin suunnittelemalle ja toteuttamalle illalliselle ja House of Cards-sarjan toisen tuotantokauden ensimmäistä jaksoa katsomaan.
 
House of Cards on yhdysvaltalainen poliittinen sarja, joka on tuotettu suoraan Netflixille. Sarjan tapahtumat sijoittuvat oman aikamme Washingtoniin. Pääosassa on Kevin Spacey.Kutsu oli vain yhdelle, mutta saman päivänä sain viestin, että peruutuksen vuoksi voin ottaa halutessani avecin mukaan. Siippa lähtikin ilomielin seurakseni.
 
Saavuimme hieman myöhässä Hampaankolo-juhlatilaan, jossa tilaisuus järjestettiin. Olin varannut kampaajan jo viikkoja etukäteen, enkä voinut sitä enää siirtää, koska maanantaina oli edessä lähtö messumatkalle Pariisiin.
 
Ajattelin, että 2½ h riittää värjäykseen ja leikkaukseen hyvin. Varoitin kuitenkin heti kampaajaani, että minun pitäisi olla Kruununhaassa ehdottomasti tasan kuudelta. Kaikki menikin mukavasti, istuskelin väri päässä Keltaista leskeä lasissa ja suklaasuukkoa maistellen, kunnes kampaaja totesi, että värin täytyykin olla hieman kauemmin, koska (nykyisin aidon maantienblondin) punapigmenttini on niin voimakas, että väri ei ollut vielä taittunut toivottuun sävyyn. Ongelma ei ole uusi, mutta tuntuu vain hankaloituneen vuosi vuodelta. En voinut kuitenkaan ottaa sitä riskiä, että hiuksistani tulee Ruotsin lipun väriset=keltainen tyvestä, sininen latvoista, kuten kerran eräällä toisella kampaajalla...

Väriä ei voinut pahemmin hoputtaa, eikä oikein  leikkaustakaan. Loppua kohden vilkuilin kelloa kuitenkin vähemmän hienotunteisesti ja kun kampaaja oli viimein saanut värin pestyä päästäni ja leikattua, olin valmis sinkoamaan ylös tuolista miltei märin hiuksin.

Syöksyin kohden treffipaikkaani Siipan kanssa ja nappasimme taksin loppumatkalle.

Väri ja leikkaus ilmeisesti olivat onnistuneet, sillä Siipan jäädessä maksamaan taksia, saman talon eteen pysähtyneen taksin kuljettaja oli jo tarjoutumassa seurakseni Hampaankoloon, samalla kun hän neuvoi mistä ovi juhlatilaan löytyy...
 
My new friend Netflix invited me for the premiere of House of Cards' second season on Valentine's day. Originally the invitation was for me only, but the same day I got a message that I could take an avec with me. Husband was more than happy to accompany me.
 
I had hair dresser appointment the same aday and it was really a battle against clock as my hair was turning yellow more than blonde and dyeing needed more tie thant originaly intended. Finally I got on my way and we arrived "fashionably late".
 
 

 
Muut vieraat olivatkin saapuneet tunnelmalliseen juhlatilaan ja me viimeksi saapuneetkin saimme käteemme Bloody Maryt.

Top Chef-voittaja Teemu Laurell oli ottanut Raumalta Goto-ravintolastaan mukaan henkilökuntaa, he kertoivat meille ensin hieman mitä meille oltiin tarjoilemassa. Googlailin viikonloppuna hieman ja löysin koko menun resepteineen
Turun Sanomista.


We sipped Bloody Marys while listening to Top Chef winner Teemu Laurells on how he had created the Valentine's menu.
 


Ensimmäiseksi saimme eteemme rapeat jättikatkaravut mangon ja korianterin kera. Innoituksensa annos oli saanut New Yorkin katuruoista.

Muut vieraat olivat bloggaajia ja toimittajia, joten kuvia otettiin tietysti paljon ja anteeksi pyytelemättä.
 
First we enjoyed crispy shrim tails wiht mango and cilantro. As the other guests were also bloggers (and tv & food journalists), almost everyone had their cameras with them.
 
 
 
Pääruokana oli sarjan päähenkilön Frank Undewoodin mieliruokaa mukaillen suussa sulava entrecôte bearnaise ja papu-sienipaistos.
 
Main course entrecote with beans and mushrooms was inspired by the main character Frank Underwood's favorite meal.
 
   
 

 Viineinä olivat minulle tuttu Kendermannin Classic Riesling sekä uusi tuttavuus, Alkostakin löytyvä täyteläinen ja keskitanniinen Pierredon Bordeaux, johon miellyin kovin.
 

We drank with dinner Kendermann's Riesling and Pierredon Bordeaux, which I liked a lot.
 
 


 
Varsinaisena jälkiruokana oli  mukailtu juustokakku, mutta ystävänpäivän kunniaksi saimme myös toisen; suklaan, karamellin ja suolan oivallisesti yhdistävän jälkiruoan. Annoksia oli tehty muutama ylimääräinenkin. Omat annokset syötyämme jaoimme vielä yhden kahden muun lähelläni istuneen naisen kanssa kilvan lusikoiden, samaan aikaan kun toisen puolen vierustoverit kävivät haiden lailla pöytään nakatun jäädykekipon rippeiden kimppuun... Pöydän toisessa päässä oli kuulemma nuoltu lautasia...
 
 
Jälkkärikimaran jälkeen siirryimme katsomaan House of Cardsin toisen kauden aloitusjaksoa. Sarjasta olin toki lukenut aiemmin, mutta en ollut nähnyt ensimmäistä tuotantokautta. Taitavien näyttelijöiden tähdittämä sarja oli laadukkaasti toteutettu ja vaikken tuntenut sarjan aiempia käänteitä, oli se myös jännittävän oloinen, nyt täytyykin katsoa House of Cards alusta asti. Siihen tarjoutuu oiva tilaisuus, kun saimme läksiäisiksi vielä koodit Netflixin tutustumisjaksoon. Viime viikonloppuna emme vielä ehtineet katsoa sarjaa, mutta tulevan viikonlopun haluan ottaa rauhallisesti tiukan messuviikon jälkeen ja osa ajasta tulleekin vietettyä sarjan parissa.

The first dessert was cheese cake, but as surprise we had also a second, salty caramel chocolate. dessert. It was a really fantastic end for a superb meal.

After dinner we watched the second seasons premiere of House of cards. I had not seen the first season, but now I  have a great opportunity to see the series from the beginning as we received a gift code to see Netflix for a while for free. Last weekend we were too busy and the past four days I've been to Paris, but this weekend I want to take it easy and watch few episodes of House of cards.
 


Kävellessämme Kruununhaasta keskustaa kohden kuulimme pauketta ja ehdimme nähdä Kauppatosin laitaan päästyämme ison ilotulituksen loppuhuipennuksen.

Ilta oli todella mukava, seura hauskaa, ruoka ihanaa, sarja mielenkiintoinen ja kaiken kruunasi tietysti se, että sain ottaa Siipan mukaani, etenkin kun oli ystävänpäivä.

While walking towards city center we saw last minutes of grand fireworks.

2 kommenttia :

  1. Herkullisen näköinen tilaisuus ja tunnelmallinen. Ja ihanaa, että siippa pääsi mukaan :)

    Kurjaa, että kampaajalla meni noin kauan ja olit melkein myöhästyä. Oliko uusi
    kampaaja tuttavuus vai miten aikaa kului noin paljon?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. illallinen oli täynnä mahtavia makuja ja muukin seura oli oikein kivaa. Todella onnistunut ilta.

      Hiukset ovat iän myötä? muuttuneet aina vain hankalammiksi värjätä. Tyvestä tulee helposti keltainen ja värien vaikutusaikaa täytyy aina säädellä. Luin juuri jostain toimittajasta, joka oli lontoolaisen huippukampaajan värjättävänä seitsemän tuntia ennen kuin oikea sävy saatiin aikaan...

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.