Viikonlopun hetkiä / Weekend moments




 Viime viikko töissä  2½ viikon vapaan jälkeen sujui yllättävän reippaasti. Silti oli ihanaa kun perjantai-ilta koitti. Vapaalla ja viimeisen viikon aikana olen heräillyt aamuyöstä, valvonut tunnin, kaksi ennen kuin olen nukahtanut uudestaan.
 
Perjantaina syötiin iltapalaksi pääasiallisen ruokakauppamme Lidlin jouluvalikoiman bresaolaa ja mozzarellaas sekä uunikuivattuja tomaatteja.
 
Jouluvalikoimasta jäin tänä vuonna kaipaamaan pecorinoa, jota aiemmin on ollut. Harmittaa aina kun omia suosikeja tippuu (myös muidenkin kauppojen) valikoimista, Lidliltä loppuivat jo aikaa sitten myös 00-jauhot ja päärynänektari. Kesävälikoiman halloumi on onneksi nyt ympärivuotisena tuotteena. Onko teillä joitain lopetettuja tuotteita, joita olette jääneet kaipaamaan kauppojen valikoimiin?

Palan painikkeena toimi joululahjaksi saatu täyteläinen El Circulo Rioja ja leipä tarjoiltiin niin ikään jouluksi saadulta Jamien tapaslaudalta. Tunnelmaa tuomaan ruokapöytään valitsin jo viime keväänä Tukholmasta ostamani raikkaan tuoksuisen kynttilän.

On Friday night we had bresaola with mozzarella and oven dried tomatoes. Wine was a Christmas gift as well as the Jamie's tapas board.




Lauantaina tein herkullisen ja terveellisen puolukka-karpalosmoothien. Muki on miamilaisesta dineristä. Olemme näitä painavia diner-mukeja tuoneet pari kertaa Yhdysvalloista. Siippa on saanut kantaa koko päivän aamiaispaikoista ostettuja mukeja.

 Kokeilin myös herkullisen ja helpon Nigellan jäädykeen tekoa, siitä myöhemmin lisää.

On Saturday morning I made a healthy & delicious lingonberry and cranberry smoothie. For dessert I made a not-so-healthy "ice cream" using Nigella's recipe. More about that later on.



Talvi saapui tänne rannikollekin viimein. Itse olisin valmis jo kevääseen.

Sunnuntaina käytiin katsomassa Walter Mittyn ihmeellinen elämä, liputkin olivat joululahjaksi saadut. En yleensä ole ollut vakuuttunut Ben Stillerin leffoista, mutta tämä oli ihan viihdyttävä "fantasia"-pätkä.
 
Winter arrived finally in Helsinki, the first snow fell on Saturday. I would be ready to skip winter and move right to spring.

2 kommenttia :

  1. Ihania herkkuja siellä ja kauniita luontokuvia...minäkin toivoisin jo kevään olevan täällä vaan minkäpä sille voi, että nyt on sydäntalvi...Mukavaa alkanutta viikkoa!
    xx

    VastaaPoista
  2. I love all your photos...the ice cream picture- yummy. the sunrise/sunset(?) very pretty...

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.