Raikas jouluinen jälkiruoka / A fresh Christmassy dessert

 
 
Joko alkaa joulun ruokalista olla selvillä?

Nämä "huijarin bruleet" ovat suosikkejani; nopeita tehdä ja niihin voi jugurtin kanssa laittaa vähän mitä kotoa (tai kesällä luonnosta) sattuu löytymään.

Alimmaksi laitoin karpaloita, seuraavaksi kerrokseksi murskattua piparia, sitten paksua turkkilaista jugurttia ja lopuksi ripaus muscovadosokeria, jonka ruskistin vielä keittiöliekittimellä eli tohottimella, kuten sitä meillä kutsutaan. Niitä saa keittiötarvikeliikkeistä ja mm. Clas Ohlssonilta.

Tämä jälkkäri sopii hyvin vaikka joulupöytään aterian raikkaaksi lopetukseksi.


Have you set the menu for Christmas yet?

These "cheater's brulees" are my favorites; fast to make and they can be varied according to ingredients at hand.

This version was made of cranberries, crushed gingerbreads, thick Turkish yogurt and on top I sprinkled muscovado sugar which I browned with kitchen torch.

4 kommenttia :

  1. Loistoresepti!Näitä meillä kyllä tehrään joulun välipäivinä:)

    VastaaPoista
  2. Nams....tätä on kokeiltava :)

    VastaaPoista
  3. Tätäkin voi varioida loputtomiin, jouluna hillo on karpalosta tehtyä.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.