Kööpenhaminan tivoli jouluvaloissa /Copenhagen tivoli on Christmas time

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Ihastuttava joluinen viikonloppu Kööpenhaminasa on takana, eilen palauduttiin lomasesta joulukaramellejä ja marmeladia tehden, kuusta koristellen ja svengaavaa joulumusiikkia kuunnellen. Tänään palasin töihin loppuviikoksi viimeistelemään tämän vuoden työt.

Kööpenhaminasta on luvassa tulevien viikkojan aikana useitakin postauksia, kolmessa päivässä nappasin 550 kuvaa... Tuli jälleen todettua, että kaupunki on todella "hygge & dejligt".

Aloitetaan kuitenkin Tivolin jouluvaloista. Olimme jo jättää Tivolin väliin, kun lippujonot olivat niin pitkät. Äkkäsin väentungoksen keskellä kuitenkin lippuluukkujen lisäksi lippuautomaatit, joihin jonot olivat paljon lyhyemmät.

Tivoli oli koristeltu miljoonin valoin, laitteet pyörivät ja pienistä joulumarkkinakojuista sai ostaa lahjoja ja herkkuja. Meidän mukaamme lähti Christensenin satujen hahmoja esittävä paperinen siluettimobile. Tungos oli aika kova, olisipa ollut ihana kuvata tyhjässä Tivolissa, jossa kukaan ei olisi tunkenut kuvaan, niin kuin vähän väliä kävi. Pääsin kuitenkin kokeilemaan askartelemaani sydänfiltteriä. Huli kirjoittaa täällä tarkemmin bokeh-kuvauksesta, olin juuri ennen hänen postaustaan askarrellut kuvioleikkurilla ja saksilla pahvisen filtterin, jonka sujautin mukaan laukkuun.

Jouluvaloissa piti ikuistaa vielä myös Siippa, joka on ihan paras matkakumppani!


Back from Copenhagen. I will post more about Copenhagen in the following weeks, but let's start with Copenhagen Tivoli's Christmas lights. We almost gave up when we saw the lines to ticket booths, but fortunately found out there were ticket machines with shorter lines.

8 kommenttia :

  1. Upeita kuvia! Hihkasin onnesta heti tuon ekan kuvan nähdessäni - sehän on todella upea bokeh-kuva! Ihana kun onnistuit bokeh-kuvissa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ongelma on yleensä löytää tarpeeksi valoja näyttävään bokeh-kuvaukseen, mutta Tivolin valomeressä sitä ongelmaa ei ollut.

      Poista
  2. Köpiksen Tivola on ihana paikka ja varsinkin juuri ennen joulua :)
    Siippakin oli päässyt kuviin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musta sei sitten olekaan kuin pari vähemmän mairittelevaa kuvaa koko matkalta...

      Poista
  3. Ihania! Mä oon niin odottanut näitä matkakuvia!! Harmi, että tungos oli kova, sitä ei kyllä kuvista huomaa! Lisää matkapostauksia odotellessa... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Otin sen verran monta kuvaa ja osaa vähän rajailin, ettei kuvista näy kuinka paljon ihmisiä Tivolissa oli.

      Poista
  4. Ihanaihanaihana jouluinen Köpiksen Tivoli! Pari vuotta sitten kävimme tuolla naisporukalla ja tunnelma oli suorastaan maaginen kaikkine valoineen ja kojuineen. Joskus uudestaan päästävä tuonne jouluna!

    Onpa hieno tuo bokeh-kuva, täytyykin jossain välissä tutustua aiheeseen lisää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olimme kyllä ihan tyytyväisiä, että huomasimme lippuautomaatin ja pääsimme Tivolia ihastelemaan jouluvaloissa. Lippuluukuille tuskin olisimme jaksaneet jonottaa.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.