This is how 300 kcal looks like; Spanish tomato salad

 
 
 
 
 
 
Saatatte luulla, että olen hylännyt 5:2-paaston kokonaan, kun en ole niitä 300 kcal ohjeita postannut vähään aikaan. Olemme noudattaneet "paastoa" uskollisesti, mutta viime aikoina olemme syöneet vain yhden 500 kcal aterian "paastopäivinä", eikä 24 h syömättömyys yllättävästi ole ollut mitenkään ongelmallista tai vaikeaa.

Tässä kuitenkin ohje n. 300 kcal ateriaan.


Nappasin Hulin blogista tämän herkullisen salaatin reseptin, hän oli puolestaan kopsannut sen Pirkasta. Totesin tämän olevan loistava 5:2-paastoateria, puolessa kilossa tomaatteja on vain 100 kcal.

Lisäsin ripauksen chiliä ja vaihdoin Hulin käyttämän valkoviinietikan sherryetikkaan. Kinkkukin vaihtui Lidlin vähärasvaiseen kylmäsavukinkkuun.

Yrtit poimin "keittiöpuutarhasta" eli parvekkeelta. Yrtit ja kukat ovat nauttineet kesän lämpimästä säästä ja rehottavat edelleen valtoimenaan. Salaatissa koristeena ovat kukat ovat oreganon kukkia, täysin syötäviä siis.

Annos yhdelle

Espanjalainen tomaattisalaatti


n. 40 g ilmakuivattua vähärasvaista kinkkua
500 g erilaisia tomaatteja
2 varsisipulia
1 rkl sherryviinietikkaa
 1 rkl oliiviöljyä
n. 1 dl persiljaa hienonnettuna
½ tl sokeria
mustapippuria
chiliä

Levitä kinkkuviipaleet uuninpellille leivinpaperin päälle. Paahda kinkkuja uunin grillivastuksen alla 200 asteessa noin 5 minuuttia, kunnes kinkkuviipaleet tuntuvat rapeilta. Tarkkaile kinkkuja paiston aikana, etteivät ne pala. (Minä tietysti käännyin tekemään jotain muuta ja kinkut olivat vähän liian kauan aikaa uunissa...)

Kuutioi tomaatit ja puolita kirsikkatomaatit. Kuori ja hienonna kevätsipulit.

Sekoita kulhossa tomaatit ja kevätsipulit. Lisää joukkoon viinietikka, oliiviöljy ja hienonnetut yrtit. Sekoita joukkoon sokeri ja ripaus rouhittua mustapippuria. Murenna rapeat kinkkuviipaleet salaattiin käsin ja sekoita.

 
I found this delicious salad recipe in Huli's blog. I found this to be a fantastic 5:2-fast meal, half a kilo of tomatoes has only 100 kcal.

I added a dash of chili and exchanged white vine vinegar to sherry vinegar. I aslo used a low fat ham.

Herbs I picked at the "kitchen garden"= our balcony. Herbs and flowers have enjoyed the warm summer and grown really well. Salad is decorated with edible oregano flowers.

 
 

portion for one



Spanish tomato salad


 

about 40 g of air-dried lean ham

500 g tomatoes
2 spring onions

1 tbsp sherry vinegar
  1 tbsp olive oil

about 1 dl  parsley, finely chopped
about 1 dl  basil, finely chopped

½ tsp sugar
freshly ground black pepper

chili

 

Spread the slices of ham on oven dish covered with baking paper. Roast the ham in oven, 200 C degrees for about 5 minutes, until the slices of ham seem crunchy. Check the ham during baking, in order not to burn them.

Dice the tomatoes and halve the cherry tomatoes. Peel and chop the spring onions.

Mix tomatoes and spring onions. Add vinegar, olive oil and chopped herbs. Stir in sugar and a pinch of freshly ground black pepper & chili. Crumble the crispy slices of ham in salad and mix by hand.

12 kommenttia :

  1. Like your blog alot! 40+ is a wonderful age dont you think!?
    Xx Nilla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 40+ is mostly wonderful buy sometimes annoying. Like any age, I guess...

      Poista
  2. Todella houkuttelevan näköinen salaatti, ja paahdettu kinkku murusteltuna joukkoon kutsuu kyllä maistamaan. Kuvat ovat jo ihan ruokalehtitasoa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kinkku antaa salaattiin hyvän maun lisäksi sopivaa suutuntumaa.

      Poista
  3. Mun on kans pakko maistaa tätä! En ookaan vielä koskaan paahtanut uunissa tota ilmakuivattua kinkkua, mutta näyttää niiiiiin hyvältä!!

    Ihanaa herkkuviikonloppua sinne ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paahdettu kinkku on hyvää. Olen sitä ennenkin syönyt, mutta tähän se sopii erityisen hyvin.

      Poista
  4. Herkullisen näköinen salaatti! Dietistä en sano mitään, kun omani on alkanut hienosti kilon lihomisella...;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 5:2 ei ole mikään pikadieetti, vaan enemmänkin jatkuva elämäntapa. Itsellänikään sentit eivät ole lähteneet vauhdilla, vaan hitaasti.

      Poista
  5. Näyttääpä taas herkulliselta. Hassu juttu, mutta itselläni on myös useita Pirkka-lehdestä kopsittuja reseptejä... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pirkassa on paljon käyttökelpoisia, helppoja ja hyviä ohjeita.

      Poista
  6. On kyllä niin herkullisen näköistä! Muutenkin blogisi on tosi ihana ja kuvat niin kauniita! Lisään sinut omalle blogilistalleni! Tervetuloa vierailulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, käynpä katsastamassa.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.