Scones

 
 


Lomalla olen innostunut leipomaan, mitä en kovin usein tee. Skonssejakaan en ollut tehnyt vuosiiin (jos koskaan, en ole ihan varma).

Englantilaiset teeleivät, scones eli skonssit tehdään kaulitusta taikinasta, josta otetaan muotilla pyörylöitä ja ne paistetaan. Minä tosin vain omin pikku kätösin pyöräyttelin niitä pieniksi palleroiksi ilman muotteja.
 
 
225 g (n. 3,7 dl) vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
50 g voita
1 1/4 dl maitoa
1 1/2 rkl sokeria
1 maustemitta suolaa
 
1 muna penslaamiseen
 
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Siivilöi jauhot kulhoon. Nypi voi jauhojen sekaan, niin että muodostuu ryynimäinen seos. Lisää sokeri ja suola, sitten maito ja sekoita nopeasti taikinaksi.
 
Siirrä taikina jauhotetulle leivinpöydälle. Kauli noin 2 sentin paksuinen levy ja paina siitä muotilla noin 5 sentin läpimittaisia pyörylöitä. Kokoa taikinanrippeet, kauli ne uudestaan, ota jälleen muotilla, jne. kunnes taikina on loppu. Tai pyöräyttele taikinasta pikuu pullia, kuten minä tein. Siirrä kakkuset leivinpaperilla peitetylle uunipellille, penslaa munalla.
 
Paista skonsseja 12-15 minuuttia. Tarjoile skonssit vastapaistettuina, mieluiten lämpiminä. Niitä ei kannata säästää myöhempää varten.
 
Scones

225 g (about 3,7 dl) flour
1 teaspoon baking powder
50 g butter
1 1/4 dl of milk
1 1/2 tablespoons of sugar
¼ tsp salt
 1 egg for brushing
 
Preheat the oven to 225 degrees. Sift the flour into a bowl. Mix the flour in. Add the sugar and salt, then the milk and mix quickly into a dough.
 
 Transfer the dough to floured surface. Roll out to about 2 centimeters thick disk, and cut with round cookie cutter. Gather the dough crumbs, roll out again, cut again with cutter, etc., until the dough is finished. Or jut form little balls with your hands. Move scones to baking sheet covered with baking paper, brush with egg.
 
Bake the scones for 12-15 minutes. Serve with immdly, preferably warm.
 

6 kommenttia :

  1. IIK.....miten herkullista :) pakko kokeilla näitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Skonsseja on nopea ja helppo valmistaa, jos aamulla vaikka huomaa, ettei mitään aamupalaa löydy kotoa.

      Poista
  2. Skonssit on ihan mun suosikkeja. Muutaman kerran oon itsekin niitä leiponut - hyvin nopeasti ovat huvenneet :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei niitä edes kannata säästää, eivät parin tunnin kuluttua kuulemma maistu enää miltään.

      Poista
  3. Skonnsit on hyviä! :) Itse lisään taikinaan myös mm. jalopenoa ja kinkkukuutioita, näin skonsseista saa tosi ruokaisia. Nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyykin joskus kokeilla noita ruokaisampia versioita.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.