A food blogger's birthday

 
 
 
 
 
 
Synttärini olivat viime viikolla. Juhlaillallinen nautitittiin Hietalahden hallissa.

Käydessämme Hietalahden hallissa joitain viikkoja sitten, katsoin kadehtien Rosludin lihan burgereita syöviä kaupunkilaisia, mutta jonot olivat aivan liian pitkät. Ehdotinkin Siipalle, että söisimme syntymäpäivänäni arki-iltana Rosburgerit.

Olimmekin arki-iltana viiden jälkeen viimeiset asiakkaat. Menestys on ollut kuitenkin huima, ystävällinen ja iloinen kokkityttö kertoi, että normaaleina arkipäivinä annoksia menee satakunta ja viikonloppuisin jopa 250. Kahdeksassa viikossa burgereita, hodareita, pastramia jne. on mennyt jo 4500 annosta! Hän totesikin, että harvoin on aikaa rupatella asiakkaiden kanssa edes työn teon lomassa.

Tulossa on kuulemma myös kesäterassi ja A-oikeudet sekä iltaisin mahdollisuus yksityistilaisuuksiin ja esim. makkarakursseihin.


Eikä ihme, Rosburgerin ja Siipan pulled pork (joka on suomennettu ruokablogeissa nyhtöpossuksi) olivat erinomaisen meheviä ja maukkaita. Tuore, hyvästä lihasta jauhettu jauheliha on totisesti eri maata kuin muoviin pakattu "jauholiha". Sämpylä ei ollut kovin iso, mutta sen päälle kasatulla torinilla oli korkeutta. Minulta jo kyseltiinkin, kunka hampurilaisen sai syötyä; purkamalla sen osiin.

Myönteisen kokemuksen perusteella täytyykin myöhemmin käydä kokeilemassa myös Roslundin Teurastamon portti tukkualueella.



I turned XX years some days ago. We had a festive dinner at Hietalahti food hall.

We visited the new/old food hall some weeks ago and I set my eyes on the juicy looking burgers at Roslund's meat. The lines were just too long and we decided to come back later. I suggested Husband we would have my birthday dinner there.

On  weekday night we were the last patrons. The success has been bery god, though. The very nice cook told us that on average weekday they sell abt. 100 portions and on Saturdays up to 250. In eight weeks they have sold over 4500 burgers, hot dogs, pastrami sandwiches etc.

No wonder, my hamburger and Husband's pulled pork were delicious! Fresh minced meat is something else than the stuff sold in plastic boxes as minced meat.

Roslund has also shop/restaurant on the other side of the town, we'll have to check that later on.

15 kommenttia :

  1. Ah, näyttää niiin hyvältä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli tosi hyvää. En koskaan syö pikaruokaloiden purilaisia, mutta joskus tällainen tilauksesta valmistettu laadukas hampurilainen puolustaa hyvin paikkaansa.

      Poista
  2. Njam, miten herkkulliselta näyttääkin!

    Mukavaa viikkoa ja onnittelut näin jälkikäteen :)

    VastaaPoista
  3. Ihastelin noita hampurilaisia hallissa käydessäni. Olisi ihanaa maistaa sellainen jossain vaiheessa. Paljon onnea näin jälkikäteen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa käydä. Tiskillä oli hauska istua ja purilaisetkin olivat meheviä.

      Poista
  4. Hei....nyt tuli nälkä eli pakko mennä Hietalahden halliin taas :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinne vaan sitten, hampurilaisten lisäksihän hallista saa ainakin sushia, salaatteja, keittoja...

      Poista
  5. Oh God, it looks so yummy! :D I hope it was, haha.
    http://50mmodreams.blogspot.com

    VastaaPoista
  6. Tekin ootte jo ehtineet käydä purilaisilla. :) Siellä on tällä hetkellä kaikki, mä taidan vähän odottaa jotta pahin suma menee ohi. Mutta oikein ihanaa myöhäistä synttäriä! :) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos onnitteluista!

      Arki-iltana ei tungosta ilmeisesti ole niin paljon, mekin olimme ainoat asiakkaat saapuessamme viiden maissa. Viimeiset tilaukset ottavat muistaakseni 17.30.

      Poista
  7. Mä kävin viimeksi tänään hakemassa meidän Roslundilta Rosburgit perheelle. Kätevä emäntä:)

    VastaaPoista
  8. Hampurilaisista on viimeisen parin vuoden aikana tullut yks mun suosikkisafka. Nämä pitää ehdottomasti testata :).

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.