Restaurant review; Primula brunch, Helsinki

Viime sunnuntaina kävimme ravintola Primulan brunssilla ystävien kanssa.

Last Sunday we had a brunch at restaurant Primula with friends.


Kuten useimmilla brunsseilla, ravintola täyttyi heti avauduttuaan ja buffaan oli pitkä jono, joka luikerteli pöytien välissä. Jono kuitenkin liikkui nopeasti ja pöytän tuotiin ripeästi uutta tyhjentyneiden astioiden tilalle.

 Asiakaskunta oli hieman "varttuneempaa" kuin monilla brunsseilla, joilla olemme käyneet. Täällä väki oli enimmäkseen kolme-nelikymppistä perheiden kanssa, kun usein olemme osuneet parikymppisten kansoittamille brunsseille.

As in most brunches in Helsinki, restaurant was full almost immdly after opening. There was a long line to get food, but it moved fast and staff brought new dishes immdly when dishes were empty.

Clients were a bit older than in most brunches we have attended, normally we have been the only couple in 40's in the sea of twenty somethings, but here most clients were in their 30's or 40's with families.


Brunsseille taitaakin olla paras tulla hyvissä ajoin heti ravintola aukeuduttua tai tähdätä vasta 1½-2 h päähän, jolloin ensimmäiset ruokailijat ovat jo lähteneet.

It is advisable to come early, as soon as the restaurant opens or aim 1½-2 h later, when the early birds have already left.

Etenkin kylmä ruoka oli raikasta; erilaisia maukkaita salaatteja, jugurttia, marjoja, lämpimässä pöydässä oli aika tavanomaisen mauttomia mustekalarenkaita, cocktailpiirakoita, croisantteja, kivan mausteisia lihapullia, meheviä kanavartaita, munakasta ja kasvispaistosta, makkaratkin olivat kuulemma maukkaita. Otimme lasit kuohuvaa juhlistamaan jälleennäkemistä.



Especially cold dishes were fresh; several salads, yoghurt, berries. Warm foods wew´re quite average calamari, rice pastries, croissants, spicy meatballs, juicy chicken shiskebabs, omelet and ratatouille, I was told that sausages were tasty too. We all had a glass of sparkling to celebrate our get together.





Jälkiruokana oli tuulihattuja, raikasta hedelmäsalaattia tuoreista hedelmistä ja jonkinlaista vaniljavaahtoa.

Parasta kaikesta oli kuitenkin seura; oli kiva tavata ystävä, jota en ole nähnyt aikoihin!


Dessert was profiterols and fresh fruit salad with vanilla sauce.

Best of all was the company; it was great to meet a friend I haven't seen for a long time!


10 kommenttia :

  1. Ai ai, tuo pitää mennä nauttimaan ehdottomasti ! Kuohuvan kera, mutta mitäs juhlistettavaa sitä keksisi ;)

    VastaaPoista
  2. Ainahan sitä jotain juhlistettavaa löytyy... vaikak "On sunnuntai!"

    VastaaPoista
  3. Kaipaan kyllä suomalaisia hotelliaamiaisia ja tästä postauksestasi ne tulivat mieleen. Minkä verran brunssi Primulassa maksaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Brunssi maksoi kuohuviinillä 18€ ja ilman kuohuvaa 16€.

      Poista
    2. Onpas hyvä hinta! Ja kuoharistakaan ei rokotettu kovin.

      Poista
    3. Tuo taitaa olla brunssien keskihintaa, kalleimmat maksavat yli 30 EUR, halvimmalla taitaa lähteä kympin hujakoilla. Joillain ihan kivoilla brunsseilla olen käynyt Groupon-seteleillä, kaksi yhden hinnalla

      Poista
  4. Oi että, nyt kyllä pitää kokeilla joku tuollainen ihana brunssi! Olemme vapaapäivinä vaan niin hidasliikkeisiä ja laiskoja, että emme ole saaneet aikaiseksi lähteä muualle brunssille.
    Kivalta paikalta näytti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mekin olemme yleensä aika hitaalla viikonloppuaamuisin, mutta välillä on kiva päästä ajoissa liikkeelle kivan brunssin merkeissä.

      Poista
  5. Me oltiin Primulaan tosi pettyneitä.. Leivät tuntuivat muutaman päivän vanhoilta ja sapuska oli musta sellaista "darraruokaa".. Mutta ihana kuulla, että homma on mennyt parempaan suuntaan! Ehkä mä vielä joskus uskaltaudun testaamaan paikan uudestaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielestäni Primulassa oli kelpo brunssi, ruokalajeissa oli monta hyvää. Mustekalarenkaat ja munakokkelin olisin ehkä voinut jättää välistä, ne olivat aika miedon/mitäänsanomattoman makuisia. Leivät eivät ole valitettavasti enää Primulan ravintoloiden erikoisuus, kun perheyrityksen leipomo ajautui konkurssiin, leivät tulevat jostain muualta nykyisin. Leipää en tosin ottanutkaan, kun tarjolla oli croisantteja ja karjalanpiirakkaa.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.