Raw sausages and arugula mustard


Tuoremakkara on hyvää, olen kokeillut sen tekoa itsekin, tavallista grillimakkaraa en syö lainkaan (paitsi kaksi kertaa vuodessa taloyhtiön talkoissa). Nämä makkarat ovat Stockan leikkeletiskistä, mutta aikeissa on ostaa lihamylly ja makkarasuulake Kitchen Aidiin.

Raw sausages are great, very different from normal grill sausages. These I have bought, but I have tried to make sausages myself. I have grinder and sausage stuffer for our Kitchen Aid on my shopping list.

Makkaran seurana oli nektariini-tomaatti-mozzarellasalaattia ja rucolasinappia. Dijon oli aika vähissä, kaavin loput purkin pohjalta ja muistelin Ruoka-Gloriasta lukemaani rucolasinapin ohjetta, alkuperäinen ohje alla,tein sitä ulkomuistista ja valkosipuli jäi pois.

Nopea rucolasinappi
1-1/2 dl hienonnettua rucolaa
1 dl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
1/2 tl suolaa
1 tl balsamicoa
1dl valmista dijonininappia (esim. Maille)

Soseuta karkeaksi hienonnettu rucola, öljy, kuorittu valkosipulinkynsi, suola ja balsamico tasaiseksi tahnaksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa öljyä. Sekoita tahna ja dijoninsinappi. Tämä sinappi on heti valmista tarjottavaksi. Säilytä viileässä.



With sausages i served nectarine-tomato-mozzarella salad and arugula mustard.  We were running out of Dijon mustard, so I tried to recall a recipe I had seen in  a Finnish magazine. Below is the original recipe, mine was a bit differet as I forgot garlic.


Arugula mustard

1-1/2 dl chopped arugula
1 dl olive oil
1 garlic clove
1/2 teaspoon salt
1 teaspoon balsamic vinegar
1dl Dijon mustard
Puree coarsely chopped arugula, oil, peeled garlic clove, salt and balsamic vinegar until smooth paste has formed. Add oil if necessary. Mix the paste and mustard. This mustard is immediately ready to be offered. Store in a refrigerator.

2 kommenttia :

  1. Meillä olisi jo lihamylly, ja makkaran teko on ollut mietteissä jo pidempään aikaan. Jotenkin en ole vain saanut aikaiseksi alkaa tutkia miten se homma oikeasti toimii.

    Mä kyllä tykkään makkaroista, vaikka possua en periaatteessa syö (ainakaan kovin usein). :P

    VastaaPoista
  2. Makkaran teko oli yllättävän helppoa; lihaa (tai valmista jauhelihaa), silavaa (sitä tarvitaan, jotta makkarasta tulee mehevä), suolia (hallista) ja RUNSAASTI mausteita. Liha ja silava jauhetaan myllyssä, mausteet joukkoon ja sitten vain kuoria täyttämään. Teimme makkaroita vähän ohjelmanumerona ystävien luona, se oli yllättävän hauska seurustelumuoto.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.